• Zure nederlaag voor Eemnes thuis tegen TOV

  6 dec 2023
 • Na de pijnlijke nederlaag van vorige week is Eemnes erop gebrand zich te revancheren in de thuiswedstrijd tegen TOV. Bart heeft te maken met wat personele problemen in de vorm van Tim, Wouter en Daniel Kies die in de ziekenboeg zitten. Ook Ferhat is maar half fit voor de ontmoeting tegen zijn oude ploeg. Door de schaarste aan aanvallers begint hij toch in de punt van de aanval. Verder geen aanpassingen in de basisopstelling ten opzichte van vorige week tegen Saestum.

  We beginnen behoorlijk goed aan de wedstrijd en er is al snel een mogelijkheid voor Ferhat die helaas verloren gaat. Kort daarna een bal van achteruit die doorschiet tot Rogier die probeert met een lobje de uitgelopen keeper te verschalken. Het lobje is echter niet hoog genoeg waardoor de keeper kan redden. In de tiende minuut dan toch de voorsprong voor Eemnes. Een strakke bal van Daniel die Laurent in de diepte aanspeelt die zijn mooie lob er wel in ziet gaan. 1-0! Daarna zakt het voetbal wat in, TOV herpakt zich en krijgt wat meer controle. Vanaf halverwege de eerste helft ontwikkelt TOV daarmee ook een licht veldoverwicht. Aanvallend is TOV echter nog niet in staat om echt gevaar te creëren. Eemnes komt er steeds minder uit goed uit en gebruikt steeds meer de lange bal om onder de druk van TOV uit te komen. Eemnes wordt daarmee eigenlijk nog maar een keer gevaarlijk in het restant van de eerste helft. Daniel speelt diep op Quinten die de bal goed controleert en daarna uit stand een goed schot in huis heeft. De keeper staat goed gepositioneerd en kan de bal tot corner verwerken. Het is al bijna rust als TOV dan toch ineens twee keer gevaarlijk wordt, eerst uit een scrimmage waar Bas goed redt en later is Laurent de aanvaller van TOV net voor en kan hij wegwerken. We gaan met 1-0 rusten.

  De tweede helft begint Eemnes wat beter. Al snel een behoorlijke mogelijkheid voor Stephan die wordt vrijgespeeld op de 16, zoekt de verre hoek maar schiet helaas over. Misschien wel DE mogelijkheid om op 2-0 te komen. Daarna pakt TOV weer de controle en wordt steeds wat dreigender. Dit leidt tot een drietal afstandsschoten die Bas telkens onschadelijk maakt. Met nog 20 minuten op de plek dan toch de gelijkmaker. Vanuit de scrimmage valt de bal voor de voeten van de ingevallen spits die raak schiet. 1-1. Na de 1-1 gaat Eemnes wat meer risico nemen. TOV houdt echter de controle en maakt in de 84e minuut de 1-2. De linksbuiten van TOV wordt diep gestuurd en kan vanaf de achterlijn vrij voorgeven op de spits die Bas met een lage kopbal kansloos laat. Er is hierna nog tijd, maar verder dan ongevaarlijke voorzetten en lange ballen komen we niet meer.

  Een nederlaag voor Eemnes dat buiten het eerste kwartier niet het niveau haalde dat nodig is om in de derde klasse punten te halen. Volgende week de laatste wedstrijd van 2023 thuis tegen KVVA. Een belangrijke pot om toch met een goed gevoel de winter in te gaan.

  Opstelling
  Bas van Domselaar, Evan Schimmel, Guido van Wegen, Niels Wortel, Daniel Koenen, Quinten Bustamente (Steijn Rebel), Peter Schlötter, Laurent Rademaker (Jorn Dunnink), Stephan Bakker, Ferhat Ozturk (Lars de Jong), Rogier van Wegen

  Doelpunt
  1-0 Laurent Rademaker

  Gele kaart
  Niels Wortel
  Rogier van Wegen
  Laurent Rademaker
  Bas van Domselaar