• We zijn met de jeugdteams uit de startblokken

5 sep 2021
  • Je verstand zegt, dat het niet meer mis kan gaan, maar ergens diep van binnen overheerste het gevoel van “eerst zien en dan geloven”. En we hebben het gezien, om precies 08.30 rolden de eerste ballen over de drie velden. Het enthousiasme bij spelers, trainers en ouders was bijna voelbaar. Wat hebben we hier naar uitgekeken.

Direct ook een vol programma en dat zal de komende maanden niet snel anders worden. In aanloop naar de eerste speelronde meldden zich ruim 20 nieuwe jeugdleden aan. Gevolg: binnenkort kunnen we weer 3 jeugdteams aan ons totaal toevoegen. Zoals eerder op deze site door de o.a. Andre Adema aangegeven proberen we het maximale uit onze capaciteit te halen. Passen en meten dus, een term, die we komend seizoen vaak gaan tegenkomen.

Hoe e.e.a. op de achter- en voorgrond verloopt wil ik vanuit mijn nieuwe rol wekelijks met u delen. Per 1 juni ben ik gestart als Hoofd opleidingen/voetbalzaken jeugd. De eerste maanden stonden en staan nog steeds in het teken van structuur en organisatie. Binnen een snel groeiende vereniging als de onze vormt een duidelijke en herkenbare wijze van werken een randvoorwaarde om alle activiteiten in goede banen te leiden. Om dit doel te bereiken heb ik samen met een aantal coördinatoren een enthousiast team (de jeugdcommissie) gevormd. De afgelopen weken is hard gewerkt om de start van het seizoen zo goed mogelijk te laten verlopen. Gaat alles goed: nee, kan er veel beter: ja, maar we halen alles uit de kast om de activiteiten in goede banen te leiden. Geef ons ook even tijd om verder te optimaliseren, maar spreek ons aan, als u denkt dat het beter moet en kan.

Binnenkort zullen we ons team wat breder presenteren en u meenemen in onze plannen, hoe we denken deze te realiseren en te borgen. Voor nu is het goed te weten wie waarvoor opgesteld staat en met wie u bij vragen, opmerkingen, verbeterpunten contact kunt opnemen.

De onderbouw (tot en met JO 12) is de verantwoordelijkheid van Arwin Lergner. De middenbouw (JO 13 tot en met JO 15) staat onder leiding van Henk de Jong. Bij de bovenbouw (JO 16 tot en met JO 23) staat Harry Horst aan het roer. De JO 23 is een nieuwe optie binnen de competitie, hier kom ik in een later weekbericht ook op terug. Tot slot, maar zeker net zo belangrijk; onze meidenteams. Hiervoor komen we bij Bianca Grob uit. Naast deze aan teams verbonden coördinatoren wordt ons team compleet gemaakt door Anouk van der Vuurst. Zij heeft de portefeuille Algemene Zaken.

Terug naar afgelopen zaterdag. Ik probeer me een beeld te vormen van de teams, trainers, leiders en  spelers/speelsters. Daarom ga ik de komende weken bij alle teams langs, zowel op trainingsavonden als tijdens wedstrijden. Even een praatje maken, kennismaken en voelen hoe het loopt. Wat kan beter en kunnen we snel oppakken, waar ligt een hulpvraag.

Zaterdag gestart bij de allerkleinsten, de Champions Leaque. Helaas is Richard Peek bij deze groep gestopt. Vanaf deze plek een woord van dank aan Richard, die zich met hart en ziel voor onze jeugd heeft ingezet. Top Richard !
    De vacature hebben we met een andere bekende clubman weten in te vullen, of liever gezegd dat heeft zijn kleinzoon voor ons gedaan: Paul Stuijver. Zijn kleinzoon wilde wel spelen, maar opa moest trainer worden. Kortom: hij had geen keuze. Paul: welkom en dank voor je bereidheid.

Van de CL naar de 010-1. De mannen en vrouw van Iwan Mol moesten na een mooie pot de punten aan Zuidvogels laten, maar het was een gevalletje “strijdend ten onder gaan” of zoals we vroeger zeiden “een dubbeltje op z’n kant”
    Volgende halte: de JO14-1. Het werd in voetbaltermen een “makkie” tegen NVC. Goed gedaan mannen !
    Als liefhebber geniet ik dan weer van het feit dat NVC besloten heeft de oude kleuren van de Vesting in ere te herstellen. Mooi dat geel-zwart.
    Tot slot van de ochtend naar de MO15-1. Inmiddels opgeklommen naar het hoogste niveau voor deze leeftijd in West-1 en dan bijna achteloos met 13-0 AFC van de mat spelen. Nee, ik ga niet alleen bij de selectieteams langs. Volgende week maak ik een andere ronde.

Ook mooi om te zien hoe alle trainers en leiders hun teams begeleiden. Volgens mij kwam daar ook 1.5 jaar opgekropte passie uit. Kortom iedereen had er duidelijk zin in.

In deze fase heb ik veel respect voor de spelers, leiders en trainers van de JO17-2 en JO16-1. Eigenlijk hebben we teveel spelers voor 1 team en te weinig voor 2. Samen met de JO17-1 de MO17-1 en JO17-3 proberen we deze teams wekelijks volledig en met plezier te laten voetballen.  Een mooi voorbeeld van samenwerking, waarbij we als jeugdcommissie er alles aan zullen doen, om jullie te helpen. Harry Horst zit er “bovenop”.

Mijn eerste wedstrijddag in mijn nieuwe rol zit erop. Ik heb het echt naar mijn zin gehad. A.s. woensdag gaan we als jeugdcommissie met het hoofdbestuur in gesprek en bieden we ons beleidsplan voor de periode 2021-2025 aan. Daarover, net als veel zaken, de volgende keren meer.

Nogmaals: vragen, opmerkingen, verbeterpunten, blijf er niet mee rondlopen, maar schiet de coördinator aan, die het team van uw zoon of dochter begeleidt. U mag ook altijd met mij contact opnemen.

Op naar de 2e wedstrijdzaterdag !

Wim van der Craats