• Waarom doet de SV Eemnes niet mee aan de regio-cup.

3 jun 2021
  • Deze vraag is mij de laatste dagen regelmatig gesteld en terecht, want alle teams zijn er weer aan toe: een fijne wedstrijd tegen een team van een andere vereniging. Waarom dan toch de keuze om het niet te doen. Hebben we wel voldoende stilgestaan bij de sociale aspecten van het meedoen aan deze alternatieve competitie. Lastige vragen, met antwoorden, die uitleg verdienen.

We hebben als leiding de beslissing wel/niet meedoen lang voor ons uit geschoven. Op enig moment, vorige week donderdag 27 mei, moesten we een beslissing nemen. Deze werd noodzakelijk door de voorbereidingen op de verenigingsdag voor de jeugd op 12 juni.
    Langer wachten kon niet en we hebben toen in goed overleg besloten, dat we ons terug zouden trekken uit de regio-cup, ook in de verwachting dat deze er niet meer zou komen.

Het is dan wel even slikken, als je 24 uur later hoort, dat het wel mag. Zo’n ontwikkeling past ook precies in een seizoen als deze.

Aan de andere kant speelden er ook andere beweegredenen mee: we zitten midden in het proces van de nieuwe teamindelingen; ga je dan met de oude, of de nieuwe teams deelnemen.
    Is er eigenlijk wel sprake van een regio-cup. Wanneer je het begrip regio wat ruim neemt, dan zeker, maar waar wij verwacht hadden tegen teams van verenigingen uit Laren, Blaricum, Huizen, Baarn en Hilversum te kunnen spelen, vormden bestemmingen als Woudenberg, Leusden en Utrecht geen uitzondering. Voor veel verenigingen was dit ook een beweegreden om niet deel te nemen.

Onze voorkeur was om bijvoorbeeld in BEL verband plus Zuidvogels en Huizen afspraken te maken. We konden dan én de verenigingsdag doorgang laten vinden én op de resterende zaterdagen in juni voetballen.

Nu pakt de beslissing vervelend uit en moeten we onze jeugdleden teleurstellen, daar voelen we ons verantwoordelijk voor. Afgelopen dagen is er daarom gezocht naar alternatieven. Daarmee hebben we ons veel werk op de hals gehaald, maar het belang van de spelers en speelsters weegt daarbij zwaar.

Voor een deel zijn deze alternatieven gevonden, helaas niet voor alle teams, maar we blijven zoeken. Met clubs als BVV’31, VVZ’49, Zuidvogels en de SV Huizen zijn afspraken gemaakt, of die zijn in de maak, om in de periode tot en met zaterdag 26 juni nog 1 of 2 keer per team te kunnen spelen. Dat kan zijn op een zaterdag of op een doordeweekse dag. Informatie volgt via de leeftijdscoördinatoren of trainers.

We hopen op deze wijze toch nog een zoveel mogelijke positief slot te kunnen vinden voor een ingewikkeld seizoen.

Wim van der Craats