• Vrouwen-1 sluit eerste seizoen in 3e klasse in stijl af: 6-0 winst op Buitenboys

  21 mei 2023
 • Met een 6-0 overwinning en 32 punten op de teller na 20 wedstrijden sloot vrouwen-1 afgelopen zaterdag met een prima gevoel het eerste seizoen in de 3e klasse af.

  Onderweg was het niet altijd makkelijk. Op een hoger niveau spelen is al een uitdaging op zich en als je trainer/coach dan plotseling wegvalt wordt die uitdaging alleen maar groter. Alle waardering daarom voor Milko van Beek, die van het één op het andere moment voor de groep moest gaan staan.

  In de wetenschap, dat Peter Schmidt het herstel weer aan het vormgeven was, pakte de meiden het samen met Milko op en werden de puntjes regelmatig binnengeharkt. Het zag er zelfs even naar uit dat van de nacompetitie gedroomd mocht worden, maar daarvoor waren Ajax (wat doet zo’n team eigenlijk in deze competitie), maar ook Waterwijk (best of the rest) te sterk. ’s Graveland en HZM’22 waren voetballend net even wat verder, maar daarachter mag de SV Eemnes zich als nieuwkomer een trotse nummer 5 noemen.

  In maart moest Peter definitief besluiten om te stoppen en droeg hij het stokje over aan Wim van der Craats. Deze “wissel” was voor de meiden best wennen, maar ook voor Wim was het zeker zoeken. Inmiddels hebben ze elkaar beter gevonden. De balans van presteren en plezier is beter gevonden en dat vertaalt zich nu in het voetbal. De laatste wedstrijd tegen Buitenboys was daar een voorbeeld van. Het hele team “stond aan”, randzaken werden “uitgefilterd” en er werd verzorgd voetbal gespeeld. Via Thirza van Beek, Naomi Nagel, Guusje van Ommeren, weer Naomi, Loren Klijn en tot slot Kaylie Tammerijn werd het 6-0.

  Wim was zeker tevreden; “Buitenboys is een voorbeeld van een ploeg, zoals je deze in Almere en Amsterdam regelmatig tegenkomt. Orkun Kokcü van Feyenoord zei het laatst treffend “altijd praten, praten, praten”. Ga je daarin mee dan is het klaar. Blijf je voetballen dan frustreer je hen. Op dat punt is deze groep meer volwassen geworden. Tel daar de progressie op voetballend gebied bij op en je komt op een mooie uitkomst. Doelpuntenmakers zijn snel genoemd, maar ik heb net als vorige week tegen Ouderkerk ook vandaag onwijs genoten van een echte teamprestatie. Ik heb zin in het komend seizoen.”

  De Eemnes vrouwen spelen nog een paar oefenwedstrijden, er volgen naar goed Eemnes gebruik nog een aantal zaterdagen waarop er van alles en nog wat gevierd moet worden en dan zit dit seizoen erop.

  Op de 1ste foto het team voor de wedstrijd tegen Buitenboys met pupil van de week Liv Joose. Op de 2e aanvoerster Benthe Schuurman met Liv.