• Van de voorzitter

29 aug 2021
  • Beste leden,

Na de zomervakantie begint onze vereniging op alle fronten weer tot leven te komen. Het bruist van de energie! Wij maken ons op voor een vol programma aanstaande zaterdag 4 september. Het zal, zoals door Hans en Wim in eerdere communicatie aangegeven, passen en meten worden binnen de accommodatie. Maar wat zijn we blij dat we weer kunnen voetballen en kunnen gaan genieten langs de lijn.

Niek heeft samen met Teun en Gert gedurende de zomermaanden in het clubgebouw een aantal wijzigingen doorgevoerd. Zo hebben zij de bestuurskamer aangepast (laatste details worden in september afgerond) en een combinatie gemaakt met het wedstrijdsecretariaat. Het wedstrijdsecretariaat heeft hierdoor een veel meer centrale positie binnen het clubhuis.

Wij richten ons komend seizoen voornamelijk op het verder ontwikkelen van het jeugdvoetbal onder leiding van Wim van der Craats als hoofd opleiding van de jeugd. Het vrouwenvoetbal vormt ook een steeds grotere basis binnen onze vereniging met een uitbreiding van het aantal teams. Wij hebben als bestuur ook heel veel vertrouwen in onze eerste selectie en zien uit naar mooie wedstrijden dit jaar.

Het is fantastisch om te zien hoe alle leden, vrijwilligers, sponsoren nog steeds zijn verbonden aan SV Eemnes. Enorm veel dank voor al jullie inspanningen! De vereniging ziet het ledenaantal fors stijgen, zowel in de (zeer jonge) jeugd vanaf de Champions League, als bij de senioren met de terugkeer van veel oud leden. Dit jaar maken diverse nieuwe seniorenteams hun opwachting.

Zeer verheugd kan ik jullie melden dat wij naast de Rabobank voor 3 jaar een nieuwe Hoofdsponsor aan ons hebben weten te binden. Twee hoveniers uit Eemnes namelijk “Hoveniersbedrijf Koen Bos” en “Arwin Lergner Tuinen” hebben dit samen opgepakt. Vanaf komende zaterdag pronken hun namen op het thuis- en uittenue van de heren- en damesselectie.
    En deze twee mannen doen al zo ontzettend veel voor de vereniging. Vol passie is Koen lid van het bestuur en heeft onder andere de buitenkantine tot een grandioos succes gemaakt samen met Ed en uiteraard Jos en Jan. Arwin zet zich vol overgave in voor de jongste jeugd samen met David waarmee een belangrijke basis voor de verdere ontwikkeling van de jeugd wordt neergezet.

SV Eemnes kan zich nu om vele redenen een echte groene vereniging noemen. Wij hebben uiteraard de groene clubkleur, wij worden steeds meer een duurzame vereniging en met de beide “groene” hoveniers wordt dit beeld nog meer versterkt.

Terwijl we deze week dankbaar onze nieuwe hoofdsponsors hebben ontvangen, namen wij tegelijk met heel veel dank afscheid van onze voormalige hoofdsponsor Gooimeer. Zaterdag 28 augustus hebben wij de familie Stoelhorst bedankt voor hun jarenlange loyaliteit en financiële ondersteuning. De naam Gooimeer zal voorlopig nog zichtbaar blijven op een aantal uitingen. Naast een extra waardering richting Gooimeer, geeft ons dit als vereniging de mogelijkheid kosten voor aanschaf van nieuwe kleding te spreiden over de jaren heen.

Naast deze mooie berichten, zijn we ook dankbaar dat wij met zijn allen de vereniging door de diverse Corona golven heen hebben geloodst. Daarbij kunnen wij jullie melden dat de vereniging dit zonder verlies heeft weten te doorstaan. Dat is naar onze stelligste overtuiging niet elke voetbalclub gegeven.

De afgelopen 1,5 jaar was de communicatie een ingewikkelde, ook voor het bestuur. Een uurtje op de vereniging op zaterdag levert je als voorzitter en als bestuurslid zoveel meer informatie op, daar kan geen app groepje (en daar zijn er tegenwoordig heel wat van) tegenop. Het persoonlijke contact maakt het ook voor ons weer efficiënter en leuker om te kunnen zien en horen wat er speelt binnen de vereniging.

Vandaag, is onze 74e verjaardag! Het aftellen naar ons 75-jarig bestaan op 29 augustus 2022 is begonnen. Op naar een prachtig seizoen!

André Adema
    Voorzitter SV Eemnes