• Van de (nieuwe) voorzitter

28 mei 2020
  • Vereniging in lockdown
    Na het grote verlies van onze gerespecteerde voorzitter Bart Nouwens had geen mens kunnen vermoeden dat wij een kleine maand later als samenleving maar ook als voetbalvereniging in een lockdown terecht zouden komen. Persoonlijk heb ik de kleine dingen in het leven altijd al hoog in het vaandel staan, maar nu besef je eens te meer de waarde daarvan. Samen sporten, als vrijwilliger je steentje bijdragen, elkaar ontmoeten, de gezelligheid van de vereniging zijn even niet meer vanzelfsprekend.

Van bestuurslid naar voorzitter
    Met veel plezier heb ik de afgelopen jaren mij ingezet vanuit het bestuur voor commercie en media en vanaf maart in eerste instantie als interim voorzitter en nu als voorzitter van onze vereniging. Vooralsnog blijf ik vanuit het bestuur verantwoordelijk voor de taken media en sponsoring. Wij zijn wel heel blij dat Karin Hesterman ons zal gaan versterken in de nieuw op te zetten sponsorcommissie.

Uitdagende tijd
    Ik spreek namens alle bestuursleden als ik zeg dat de afgelopen periode ons niet onberoerd heeft gelaten. Het lijkt voor velen misschien dat onze vereniging op dit moment stilstaat, maar niets is minder waar. Het is leuk in goede tijden de kar te trekken, maar het is misschien nu nog wel belangrijker er met zijn allen te staan. Als bestuur hebben wij en zullen wij nog een aantal uitdagingen voor onze kiezen krijgen. Denk aan de financiële consequenties van het lange tijd gesloten zijn, het nu en straks realiseren van een werkbaar plan voor zowel het openstellen van de kantine als de velden en de afloop van een aantal sponsorcontracten.
    Zoals het er nu naar uitziet, zullen wij het nieuwe seizoen in elk geval weer kunnen starten met waar we met zijn allen het meest naar verlangen: het voetbal en elkaar weer treffen bij de vereniging.

Speerpunten
    Het bestuur heeft voor de komende periode een aantal speerpunten uitgezet als stip op de horizon.
    Uiteraard, zoals het er nu naar uit ziet, willen wij het nieuwe seizoen weer graag alle voetbalactiviteiten opstarten met als voornaamste doel weer voetbalplezier voor alle leden te creëren.
    Zo optimaal als mogelijk onze kantine weer open te stellen voor al onze leden en gasten in de bekende gezellige atmosfeer.
    Voor het komende seizoen een financieel kerngezonde vereniging te blijven net als voor de corona-crisis. Het is daarom ook fantastisch om te vermelden dat onze hoofdsponsor Gooimeer het lopende contract met een jaar heeft verlengd. En, vers van de pers, heeft de Rabobank vandaag toegezegd hun sponsorcontract met twee jaar te verlengen.
    Het inrichten en aanpassen van het sportcomplex, zodat er door alle leden zo optimaal mogelijk kan worden getraind conform de overheidsrichtlijnen.
    Het oprichten van een seniorencommissie om naast het voetbalgedeelte ook het organiseren van evenementen gericht op de senioren (zowel dames en heren) te faciliteren.
    Onderzoek doen naar verduurzamingsmogelijkheden op ons verenigingscomplex.

Dank en welkom
    Dit seizoen sluiten we op een rare manier af. Vanaf deze plek gaat alvast veel dank naar onze scheidend hoofdcoach Wijnand voor zijn energieke inzet in de afgelopen jaren. Op een later moment zullen we op een beter passende manier stil staan bij dit afscheid.
    En uiteraard een warm welkom voor de nieuwe hoofdcoach Bart, alvast veel succes met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen.

Tot slot dank ik alle leden, vrijwilligers en sponsoren voor jullie enorme loyaliteit naar de vereniging.

Namens het bestuur,

André Adema