• Aanpassingen data techniektrainingen. Laatste 2 trainingen worden verzet naar juni.

  1 feb 2024
 • Aanpassingen data techniektrainingen. Laatste 2 trainingen worden verzet naar juni.

  Op 29 januari is de inschrijvingen voor de 2e ronde techniektrainingen opengesteld.
  Hierbij is aangegeven, dat deze zullen plaatsvinden op de vrijdagen 1, 8, 15 en 22 maart, alsmede de vrijdagen 5 en 12 april.

  Na openstelling werd duidelijk dat op 5 en 12 april kinderen deelnemen aan het schoolvoetbal.
  Dat is geen handige combinatie met de techniektrainingen.
  In overleg met de Voetbalschool is gezocht naar alternatieve data, waarbij de volle agenda van de trainers een uitdaging vormde. Uiteindelijk zijn we uitgekomen op de vrijdagen 21 en 28 juni 2024.

  Dit levert dat direct de vraag op, of dit invloed heeft op de waarde van de trainingen.
  Alle zes techniektrainingen staan op zichzelf en hebben een eigen doelstelling. Voor de waarde maakte een overbrugging van twee maanden niets uit en belangrijk: tijdens alle trainingen wordt de afgesproken kwaliteit geleverd.

  Als S.V. Eemnes zijn we blij met de oplettendheid van onze jeugdcoördinatoren en willen we de Voetbalschool bedanken voor de getoonde flexibiliteit.

  Inschrijven voor de techniektrainingen kan via jeugd@sveemnes.nl.

   


  Tweede ronde techniektrainingen in maart en april

  In het najaar van 2023 heeft de Voetbalschool uit Amersfoort op zes vrijdagen trainingen verzorgd, die gericht waren op de technische en motorische ontwikkeling. Ruim 100 kinderen hadden zich hiervoor ingeschreven en uit de evaluatie kwam een positief beeld naar voren.
  Vanuit dit beeld, aangevuld met een aantal kleine voorgestelde aanpassingen, is de vraag ontstaan, om deze vorm van voetbalontwikkeling twee keer per jaar op de kalender te zetten.
  Na overleg met de coördinatoren en het bestuur is aan de Voetbalschool gevraagd om in maart en april en in september en oktober 2024 een tweede en derde ronde te organiseren.
  Als data voor de tweede ronde zijn vastgesteld de vrijdagen 1, 8, 15 en 22 maart, 5 en 12 april 2024.
  Afhankelijk van het aantal inschrijven zal er in één of twee sessies getraind worden, de eerste van 16.30 tot 17.45 uur, de tweede van 18.00 tot 19.15 uur.
  De trainingen staan open voor alle jeugdleden. Eén van de aanpassingen t.o.v. de eerste ronde wordt gevormd door het feit, dat er nog meer aandacht zal zijn voor het op leeftijd indelen van de groepen en de oefenstof nog meer af te stemmen op de leeftijd.

  S.V. Eemnes kiest ervoor om de financiële drempel zo laag mogelijk te houden. Ook nu weer zijn we erin geslaagd om de eigen bijdrage te beperken tot € 25,00. Deze zal op dezelfde wijze als in het najaar geïnd worden.
  In de keuze voor deze opzet hebben we ook mee laten wegen om alle kinderen dezelfde kans van ontwikkeling te geven. Voetbal wordt nog leuker als je jezelf met plezier kunt ontwikkelen in een veilige omgeving. De medewerkers van de Voetbalschool hebben vorig jaar laten zien ruimschoots aan deze voorwaarden te voldoen.

  Inschrijven kan tot en met maandag 26 februari. Ook deze ronde weer via jeugd@sveemnes.nl.
  Na aanmelding ontvang je een bevestiging. Op woensdag 28 februari ontvangt iedereen de laatste informatie. Graag in de aanmelding aangeven in welk team je zoon of dochter speelt.