• Terugblik van de voorzitter Jubileumweek 75 jaar SV Eemnes 2022

  6 sep 2022
 • Beste leden,

  Nu alle festiviteiten van de viering van ons 75-jarig bestaan zijn afgerond en als herinneringen in ons collectief geheugen zijn
  opgeslagen, wil ik graag met jullie allen even kort terug blikken op ons fantastische jubileumweekend. Er zijn weer een paar onvergetelijke bladzijden toegevoegd aan onze 75-jarige rijke historie.

  Hans hoor ik drie jaar geleden tijdens een bestuursvergadering nog zeggen ‘moeten wij niet eens gaan nadenken over het jubileumjaar in 2022’. Uiteindelijk zijn de afgelopen drie jaar voorbijgevlogen uiteraard ook mede vanwege de rollercoaster van gebeurtenissen waar wij mee te maken hebben gehad binnen onze vereniging en daarbuiten.

  Het basisidee voor de feestweek was een wedstrijd van een SV Eemnes jubileumteam tegen Lucky Ajax. Dit plan stond al vrij snel in het schema en gaandeweg werd het programma verder uitgewerkt door de inmiddels opgerichte jubileumcommissie. Zij hebben het schitterende feestprogramma verder vorm gegeven en een geweldige prestatie geleverd.

  Donderdagavond was de kick-off en ontvingen wij onze leden van het eerste uur tijdens de ‘Golden Oldies’ reünie avond. In de afgelopen 75 jaar zijn er veel parallellen te trekken. De zomer van het oprichtingsjaar 1947 van SV Eemnes bijvoorbeeld was net als de zomer van 2022 een hele warme hete zomer. In de jaren direct na WO II had men sterk de behoefte aan saamhorigheid en daardoor ontstond het idee om samen iets te organiseren zoals een voetbalvereniging, dit samenhorigheidsgevoel is ook wat wij nu heel sterk terug zien na de recente Corona-pandemie.

  Deze eerste avond werd een uitermate gezellig samenzijn met onze oud leden en alle sterke verhalen kwamen uiteraard later op de avond voorbij. Oud leden Reijer Manten en Henk van Hamersveld wisten ons te vertellen dat Reijer zelf in de SV Eemnes clubhistorie een goal binnen 7 seconden heeft weten te scoren, daarmee verbleekt de huidige snelste goal in de eredivisie van 8 seconden. De Club van honderd had nog een mooi kadovoor hun eigen leden aangezien zij ook alweer 28 jaar actief zijn en een zeer belangrijke pijler zijn voor het ondersteunen van investeringen in onze voetbalactiviteiten.

  De vrijdagavond stond in het teken van het foute feest en ik waande mij weer even in de eighties toen ik de lokale Jane Fonda’s en Olivia Newton-John’s voorbij zag komen in hun aerobic tenues. Waar vooral op vrijdagavond een wat jeugdiger publiek de boventoon voerde, was de zaterdag voor een breder gezelschap van zowel jong en oud met nog meer gezellige foodtrucks en een coverband en DJ.

  Lucky Ajax tegen een samengesteld jubileumteam van SV Eemnes was het prachtige affiche voorafgaand aan de feestavond van zaterdag. Mooi om te zien dat er zo veel mensen deze wedstrijd kwamen aanschouwen. Onze huidige Burgemeester Roland van Benthem was de eregast. Bij de oprichting in 1947 van SV Eemnes was de toenmalige burgemeester Ogtrop tevens
  beschermheer van de SV, het leek ons een mooie symbolische link met het verleden door onze huidige eerste burgervader van Eemnes deze zaterdag als beschermheer tegen Lucky Ajax in te zetten. De mannen van Ajax van weleer zoals Simon Tahamata en Sjaak Swart maakte enorm veel indruk op het publiek. Damy Rutjes praatte alles vakkundig aan elkaar en wist alle doelpuntenmakers feilloos te benoemen. Zondag tijdens de GP van Zandvoort werd de jubileumweek in kleiner comité afgesloten en de laatste verhalen werden uitgewisseld.

  De Jubileumcommissie: Marnix, Gonny, Sabine, Marscha, Folkert en Rens hebben een wereldprestatie geleverd. Zij waren het basisteam voor alle activiteiten maar veel meer leden hebben weer vrijwillig een geweldig steentje bijgedragen. Je wilt als bestuur nooit mensen te kort doen of vergeten dus de dank geldt voor alle betrokken vrijwilligers, maar graag wil ik nog speciaal een aantal mensen specifiek benoemen. Jos had de weken voorafgaand aan de festiviteiten het terrein in topconditie gebracht. John had zoals gebruikelijk onze kantine weer geweldig feestelijk ingericht en Ed had wederom geheel belangeloos alles aan elkaar geknoopt voor wat betreft de beeldschermen en geluidsinstallaties, geweldig. Tot slot Karin, dank voor je inzet voor het Lucky Ajax programma.

  Als bestuurder is het soms schipperen tussen wel of niet zaken oppakken vooral als het om praktische zaken gaat. Als ik ook wat glaswerk oppak roept Jan snel laat staan anders heb ik geen taak, vind ik weer een mooi voorbeeld van de ultieme vrijwilliger en Jan heeft gelijk iedereen zijn ding en zaken neerleggen bij diegene die er over moet gaan is normaliter ook mijn motto. Alhoewel wij als voltallig bestuur ook plezier hebben beleefd aan soms wat meer praktische invulling zoals bonnen verkopen, bardienst draaien, plastic opruimen, mijn dank gaat uit naar allen die deze werkzaamheden hebben opgepakt, ook de niet bestuursleden.

  Er zijn fantastische herinneringen in ons collectief geheugen bijgekomen en de historie van SV Eemnes is weer verder verrijkt met deze prachtige momenten. Waar wij zullen wij staan in 2047? In ieder geval merk ik zelf dat ik alle details die wellicht op dit moment als vanzelfsprekend lijken, vele jaren later toch allemaal erg interessant kunnen zijn. 

  Daarom sluit ik graag af met een video (in coproductie samen met mijn oudste zoon) waar wij vorige week zondag in het produceren veel plezier aan hebben beleefd. Benieuwd hoe over 25 jaar onze mooie vereniging er dan uit zal zien.

  I will Always love you (SV) Eemnes

  https://youtu.be/ZRQ8f7qoO6g


  Namens het bestuur SV Eemnes

  André Adema
  Voorzitter

   NB:

  Afgelopen zaterdag heeft ons jubileumteam gestreden in de mooie jubileumwedstrijd tegen Lucky Ajax.
  Zij hadden shirts aan speciaal ontworpen voor deze gelegenheid en gesponsord door Intersport van Dam.

  Wil jij ook zo'n shirt als aandenken (of een ander jubileumartikel), dan kan dat door een mail te sturen naar sponsoring@sveemnes.nl met daarin maat, welke variant qua bedrukking en naam en telefoonnummer. Jubileumshirt met vóór en achterkant bedrukking (zie foto) kost € 40,- en met alleen voorkant bedrukt kost € 30,-.

  Bestellen kan in de maten S t/m XXL (XL is weer leverbaar vanaf half oktober).

  Bestellen kan tot uiterlijk 18 september 2022.