• SV Eemnes, trotse partnerclub van FC Utrecht.

9 okt 2021
  • Woensdag 6 oktober waren André Adema (voorzitter) en Wim van der Craats (hoofd jeugdopleidingen) te gast bij FC Utrecht. Op uitnodiging van Gert Kruys (oud-speler en ambassadeur) en David Vecht (hoofd opleidingen) hebben ze gesproken over wat FC Utrecht voor onze club, maar ook wat onze club voor de FC Utrecht kan betekenen. Partnerclub zijn betekent namelijk niet alleen consumeren, maar ook huidige en toekomstige talenten van SV Eemnes een kans geven om in beeld te komen in de Domstad.

Kruys-bestuiving
    De ontvangst was hartelijk. André en Wim werden ontvangen in één van de sky-boxen met een uitzicht waar een voetbalhart altijd sneller van gaat kloppen. Het gesprek ging al snel over voetbal en met Gert Kruys aan het woord ontstaat er direct een mix van Kruys-verhoor, Kruys-besturing en Kruys-control. Gert is niet alleen ambassadeur, maar in al zijn vezels de verpersoonlijking van de FC, een voetbaldier pur sang.
    Winnen van Ajax met zijn FC vindt hij net zo belangrijk als het winnen van “ons eerste” tegen FC Amsterdam, zolang er maar gewonnen wordt in 020. “Geintje…..”roept hij er dan direct achteraan, in de wetenschap dat de afstand van Eemnes naar Amsterdam dicht in de buurt komt van die naar Utrecht.
    Die afstand gaat hij binnenkort zeker een keer overbruggen. Gert heeft toegezegd om samen met David Vecht van zijn naar onze mooie stad, dat wist hij dan weer niet, te komen. Hij zal een sponsoravond presenteren, waarbij we ook proberen het FC Utrecht businessteam tegen één van onze teams te laten spelen. Binnenkort volgen de details, maar het belooft feest te worden.

Kiezen in een snoepwinkel…..
    David en Wim hebben intensief gesproken over wat FC Utrecht voor de ambities van SV Eemnes en met name die binnen de jeugd kan betekenen. “Het was een beetje een gevoel van rondlopen in een snoepwinkel en maar moeilijk kunnen kiezen” aldus Wim. Er zijn tal van opties, waarvan we als club gebruik kunnen maken om het niveau van onze spelers en speelsters te verhogen. Denk aan clinics in Utrecht of in Eemnes, voetbalkampen, één- of meerdaagse trainersopleidingen, webinars en ga zo maar door.

Onze jeugdcommissie heeft het hele aanbod al in haar jaarkalender opgenomen en bekijkt wie waarvoor in aanmerking komt. Zo is er al deelgenomen aan webinars over het ontwikkelen van jeugdkeepers, “stiekem” leren en positief coachen, hebben trainers deelgenomen aan een 4-daagse voor de middenbouw en wordt er veel energie gestoken in netwerken met andere partnerclubs om zo van elkaar te leren. De komende weken en maanden zal er vanuit de jeugdcommissie regelmatig een aanbod gedaan worden om in te schrijven voor activiteiten.

Een gesprek van anderhalf uur was natuurlijk te kort, maar wel een mooi begin van een bijzondere samenwerking waarbij het natuurlijk niet de vraag is OF er ooit een SV Eemnesser in het eerste van FC Utrecht komt te spelen, maar WANNEER…….?

Op de foto: Wim, Gert en André