• SV Eemnes organiseert samen met de KNVB een opleiding voor jeugdtrainers

6 sep 2022
  • Op maandag 31 oktober organiseert de jeugdcommissie van de SV Eemnes samen met de KNVB op ons complex een zogenoemde Aftrapmodule voor trainers, die (nog) geen opleiding bij de KNVB gevolgd hebben, maar ook voor al meer geschoolde trainers, die nader kennis willen maken met de e-learning en andere vormen van digitale ondersteuning. We hebben 18 plaatsen beschikbaar in oktober, mochten er meer aanmeldingen zijn, dan herhalen we het programma in het voorjaar van 2023.

Waarom deze module.

In jouw (nieuwe) rol als jeugdtrainer ben jij voor alle spelers van het team en de ouders het gezicht van de vereniging. Jij bent het namelijk die communiceert, organiseert, begeleidt, wedstrijden coacht, trainingen verzorgt, vragen beantwoord, mee juicht, troost biedt, afspraken maakt enz. Hiermee draag jij enorm bij aan een voetbalomgeving die kinderen als fijn ervaren, waarin zij plezier hebben en steeds beter kunnen leren voetballen. Dat past ook bij onze missie: ieder kind met plezier op zijn of haar niveau beter leren voetballen.

De KNVB ondersteunt ons hierin volop. Wij willen jou als trainer, die net begonnen is of nog geen KNVB-opleiding heeft gevolgd, graag verder op weg helpen met de Aftrapmodule. Om invulling te geven aan deze mooie, belangrijke en uitdagende rol als jeugdtrainer. Door deel te nemen leer je in slechts één avond meer over het begeleiden van jeugdspelers bij trainingen en wedstrijden. Ook maak je kennis met Assist Trainersdashboard, met o.a. een Kennisbank met ruim 90 artikelen en met Rinus, de digitale assistent-trainer van de KNVB vol met trainingsvormen, complete trainingen en ook kennisartikelen.

Kijk eens op https://youtu.be/CcCp_VK_Y_0

Wat ga je leren?

1. Wat jeugdvoetballers drijft, wat zij belangrijk en leuk vinden, wat hun kenmerken zijn, hoe ze voetballen en wat de volgende stap in hun ontwikkeling is, wat ze nodig hebben om met veel plezier te blijven voetballen en daar steeds beter in te worden.
    2. Wat jou drijft, wie jij wilt zijn voor de kinderen, wat kinderen willen dat jij voor hen bent, welke belangrijke rol jij hebt voor kinderen en ouders, wat dat van jou vraagt, wat jij daar al heel goed in doet, waar je je nog verder in kunt ontwikkelen, hoe je dat kunt doen en welke hulpmiddelen er zijn.
    3. Wat voetballen is, hoe moeilijk dat is, hoe kinderen steeds beter kunnen leren voetballen, hoe wedstrijd en trainingen daarin een mooie rol in kunnen vervullen, hoe je wedstrijden kunt coachen en trainingen kunt verzorgen.
    4. Wat de vereniging voor jou kan betekenen.

Voor wie?

De Aftrapmodule is geschikt voor beginnende of ongeschoolde jeugdtrainers, maar ook voor al meer geschoolde trainers, die nader kennis willen maken met de e-learning en andere vormen van digitale ondersteuning. De module bestaat uit een aantal digitale opdrachten (via het e-learning platform Dugout) en één praktijkbijeenkomst. Deze bijeenkomst vindt plaats bij de SV Eemnes op maandag 31 oktober en start om 18.15 uur. Inloop vanaf 18.00 uur. De avond staat onder leiding van een KNVB-docent.

Hoe kan ik mij aanmelden?

Aanmelden is heel gemakkelijk. Er zijn geen toelatingseisen en deelname is gratis.

1. Ga naar: https://www.knvb.nl/info/60185/training-trainers/470/aftrapmodule
    2. Log in met je account (nog geen account, maak er dan gratis een aan via KNVB Account).
    3. Selecteer Eemnes en schrijf je in.
    4. Je krijgt een bevestiging van de KNVB van je inschrijving.

Let op: mocht je jezelf niet aan kunnen melden kan het zijn dat jouw vereniging je niet als KNVB-lid heeft geregistreerd. Dit is een voorwaarden voor deelname aan de Aftrapmodule. Neem contact op met jou coördinator om ervoor te zorgen dat je lid wordt.

Trainers, die zich hebben aangemeld voor de pupillen- en juniorenopleiding.

De trainers, die zich hebben aangemeld voor de pupillen- en juniorenopleidingen zijn uiteraard welkom, ook al omdat nog niet bekend is wanneer de opleidingen dit seizoen van start gaan, dat hangt van een aantal factoren af. Je kunt via de KNVB site de status volgen:

Voor degene, die zich hebben aangemeld voor de pupillenopleiding: Pupillentrainer | KNVB
    Voor degene, die zich hebben aangemeld voor de juniorenopleiding: https://www.knvb.nl/assist-trainers/opleidingen-bijscholingen-trainers/trainer-coach-veldvoetbal-opleidingen/juniorentrainer

Klik in beide gevallen door naar direct inschrijven en zoek de locatie op, waar je bent ingeschreven.

Vragen kunt u stellen via de verantwoordelijke coördinator of via hosveemnes@kpnmail.nl