• SV Eemnes JO17-1 deze week toch nog kampioen najaarscompetitie!

31 jan 2020
  • Kampioen worden in de najaarscompetitie terwijl de voorjaarscompetitie al weer volop draait…. Daar moet een verhaal achter zitten.

Dus belde ik ‘the day after’ met trotse trainer Marcel die vanuit een badkamer (naast zijn carrière als voetbaltrainer waar al zijn vrije tijd in zit, is Marcel ook actief als tegelzetter) graag vertelt hoe het zo gekomen is.

SV Eemnes, SV Huizen en Olympia ’25 blijken de hoofdrolspelers van het verhaal. Juist bij deze tegenstanders knoeiden de mannen van de JO17-1 met de nodige punten. Tegen SV Huizen werd er, na een rode en gele kaart, met 9 man een gelijkspel uitgeperst. Tegen Olympia ’25 ging Eemnes zonder punten naar huis. Ook daar moest met een man minder worden gespeeld.

SV Huizen had toen het heft in handen en kon met een overwinning op Olympia ’25 het kampioenschap over de streep trekken. Maar juist Olympia ’25 pakte daar 3 punten. Enige goodwill naar Eemnes over de bij Olympia onterecht gegeven rode kaart bleek dit team extra strijdkracht te hebben gegeven.

Daarmee had de JO17-1 het heft weer in eigen hand.

Met de oliebollen nog in het lijf, startte het team op 4 januari al weer met de voorbereidingen voor de finalestrijd op 18 januari. Foutje bij de KNVB….. de wedstrijd werd eruit gehaald…… Peter heeft uiteindelijk Soest SO JO17-2 (de nummer 5) toch zover gekregen deze wedstrijd en daarmee de competitie alsnog uit te spelen en afgelopen dinsdag was het dan zover….

Vol vertrouwen en met gezonde spanning gingen spelers, trainer en de uitgebreide technische staf (Peter, Nando en Martin) het veld op.

De JO17-1 domineerde. De 1e helft werd afgesloten met een 1-0 voorsprong door een prachtige goal van Sohayl die een steekpass van Guido keurig langs de keeper het net in draaide. Het aantrekkelijke voetbalspel, waarvoor het team zelfs de complimenten van de tegenstander kreeg, zette zich voort in de 2e helft. Een bal teruggelegd op de 16, werd door Guido strak links onder in het net gezet. En ook de 3e goal, Stijn dribbelt in, speelt op Lars, die ‘m met een hakje terugkaatst op Stijn, die ‘m met een dribbel teruglegt op Sem, ‘m met een diepe pass terugkrijgt in de 16 en voor de afronding zorgt, is er een uit het boekje.

Ondanks de ruime voorsprong nam de spanning richting het einde toch toe. Nu vasthouden! Een (waarschijnlijk eigen) tegengoal bracht de finale eindstand op 3-1, waarmee de titel Kampioen werd bevestigd en onder luid gejuich op het veld en vanaf het balkon kon worden gevierd. Met uiteraard champagne en bloemen.

Inmiddels is de JO17-1 de voorjaarscompetitie gestart in de Hoofdklasse. ‘Om de jongens meer uit te dagen en te ontwikkelen’, aldus Marcel. Over de kwaliteit van ‘zijn jongens’ in de eerste wedstrijd tegen Waterwijk is Marcel super enthousiast, ondanks de uitslag van

2-1 voor Waterwijk. Al lijkt de diversiteit in de Hoofdklasse groot: afgelopen weekend werd ruimschoots gewonnen van Elinkwijk.

We kletsen nog wat door over grote voorbeelden waar Marcel z’n inspiratie uithaalt. Er vallen namen als Klopp en Guardiola. Hij wil graag dat de jongens het beste uit zichzelf halen maar dat past hij ook op zichzelf toe. Door cursussen te volgen en veel te lezen en veel na te praten tijdens de 3e helft. En daarmee benoemt hij voor zichzelf de grootste inspiratie: door te luisteren naar alle trainers, ongeacht hun kwaliteit! Hij is ervan overtuigd dat je van iedereen kunt leren, wat een heerlijke clubman en een mooie afsluiting van dit verhaal!

Even na ons gesprek gaat de telefoon. Het is Marcel met een belangrijke nabrander die niet in het verhaal mag ontbreken:

‘Ik ben ontzettend trots op de jongens, hun ontwikkeling, hun inzet en de wil die ze laten zien om er alles aan te doen om zich te verbeteren!’

Van een van de ouders ontving ik per app een compliment van dezelfde orde naar jou Marcel. En dat maakt dit verhaal compleet. Teamsport doe je samen!

De JO17-1 laat zien: TEAMWORK MAKES the DREAM WORK

Mannen: Gefeliciteerd!