• Succes van de week: Train-de-trainer

12 dec 2021

• Een van de opdrachten voor de opleiding die Wim van der Craats volgt, was het veld opgaan voor het begeleiden van een trainer tijdens trainingen en wedstrijden. Deze opdracht heeft hij afgelopen weken uitgevoerd met Martijn Grob, trainer van de MO15-1.

Bij de start werd afgestemd waar Martijn de nadruk op wilde leggen of bij geholpen wilde worden. Dat leverde 5 spelprincipes die centraal stonden op de trainingen:

• meebewegen met de bal, kantelen naar de as;
    • de as dicht zetten en houden;
    • dichtstbijzijnde speler zet druk op de bal;
    • spelers verder van de bal zetten de passlijnen dicht;
    • omschakelen: direct diepte zoeken.

En bij de wedstrijden coachte Martijn de meiden specifiek op het goed uitvoeren van wat tijdens de trainingen was geleerd. De coaching van Wim voor Martijn richtte zich op hoe dit op een goede manier te doen en over te brengen.

Martijn heeft hier veel van geleerd en gaat de komende drie maanden verder met het werken aan deze spelprincipes. Doel is deze er zo in te slijpen bij de meiden, dat er ze er niet meer over hoeven na te denken. Daarna komen er weer nieuwe spelprincipes aan bod. Ook de meiden vonden het leuk om extra gecoached te worden en zich zo te ontwikkelen. Een win-win dus voor deze opdracht.

Wil jij je als trainer ook graag extra ontwikkelen en ondersteuning krijgen bij het trainen of coachen van jouw team? Laat dit dan weten aan je co├Ârdinator. Wim gaat graag met je aan de slag en zal dan contact met je opnemen om een afspraak te maken.