• Succes van de week.

26 jun 2022
  • Afgelopen week heeft Coen Andriessen met succes zijn TC3-training afgerond. Anouk van der Vuurst zocht hem namens de jeugdcommissie op om hem te feliciteren en een aantal vragen te stellen.

Gefeliciteerd met het behalen van je diploma. Hoe heb je de deelname aan de TC3 cursus ervaren?
    Bedankt! Door de Corona pandemie ben ik enorm lang bezig geweest met de cursus. Ik had mij ingeschreven voor UEFA C Cursus 2020-2021. Uiteindelijk heb ik mijn diploma in juni 2022 in ontvangst mogen nemen. De cursus is een aantal keer stilgelegd, dat geeft veel onzekerheid en dan zakt de moed je wel in de schoenen. Gelukkig heb ik toch de cursus kunnen afronden! Tijdens de cursus ben ik uitstekend begeleid door, mijn praktijkbegeleider, Wim (HJO SV Eemnes). Nogmaals wil ik Wim hiervoor bedanken! Daarnaast is het leuk om met andere trainers op de cursus te sparren op welke wijze zij trainingen geven en spelers begeleiden. Je doet zo de nodige ervaring op en leert van andere trainers en je praktijkbegeleider.

Hoe ben je in aanraking gekomen met voetbal?
    Toen ik jong was, ben ik begonnen met voetballen in de F-pupillen bij SV Eemnes. Vervolgens heb ik de jeugd leeftijdscategorieën doorlopen tot aan de senioren en ben ik gaan voetballen in de selectie senioren bij SV Eemnes. Momenteel voetbal ik nog bij SV Eemnes 2, alleen is dit vaak lastig te combineren met mijn ambities als trainer.

En met het trainerschap?
    “Hé luister, voetballen kan je niet maar je hebt er wel kijk op. Wil je mijn assistent worden bij SV Eemnes JO19-1 (Seizoen 2018/2019)?” Dit waren de woorden van David op een vrijdagavond op de tennisclub. Ik moest lachen en zei dat ik er even over moest nadenken. Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om dit te doen. Ik heb dat seizoen heel veel geleerd van David. Ik zie David als een van de grondleggers van het huidige succes van de JO19-1 van SV Eemnes. Een lichting met veel talent die altijd begeleid is door een goede trainer. Na een jaar als assistent mocht ik zelf aan de slag om een team te trainen als hoofdtrainer (JO15-1 2019/2020). Doordat David geen team had, hebben we dit uiteindelijk samen gedaan. David en ik vullen elkaar goed aan. Hij is communicatief vaardiger en ik ben juist tactisch sterker.

Waar ligt je hart voor wat betreft training geven? Wat vind je het leukst?
    Ik heb helaas niet het voetbaltalent wat sommige jongens bij onze voetbalvereniging hebben. Vandaar dat ik de afgelopen jaren de keuze heb gemaakt om mij te gaan richten op mijn trainerscarrière. Je hoeft zelf niet goed te kunnen voetballen om spelers iets te leren. Dat vind ik ook het leukste aan trainer zijn, om spelers iets te kunnen leren. Toen ik de JO15-1 trainde had ik Quinten, Mart, Casper en Stephan in mijn team. Als ik kijk hoe deze jongens zich ontwikkeld hebben en momenteel presteren in de JO19-1 kan ik daar alleen maar mijn petje voor afnemen! Het is mooi om daar een bijdrage aan geleverd te hebben. Bij mijn huidige team JO17-1 zitten ook twee jongens die ik wil uitlichten, Viggo en Bastien. Viggo mag vaak meedoen bij de JO19-1 als eerste jaar B-junior, wat enorm knap is. Bastien is afgelopen seizoen bij het team gekomen en heeft zich geweldig ontwikkeld. Ik hoop dat ze deze lijn door kunnen zetten. Deze spelers begeleiden, ze stappen zien maken en constant proberen uit te dagen is wat ik het mooiste vind aan trainer zijn.

Welke leeftijdscategorie spreekt je het meeste aan?
    Iedere leeftijdscategorie heeft zijn eigen kenmerken en vraagt een andere aanpak. De meeste uitdaging zit bij de leeftijd O17. De O19 categorie spreekt mij het meeste aan, hier draait het om presteren in competitie verband. Alle leeftijden daarvoor bereid je ze hierop voor.

Waar houd je je mee bezig buiten het voetbal?
    Ik kijk veel sport op tv, wielrennen, basketbal en voetbal. Ik vind het allemaal leuk om te kijken. Daarnaast volg ik al sinds 2004/2005 de Formule 1 actief. Ik ben niet iemand die de vrije trainingen bekijkt, maar de race probeer ik altijd te volgen. Toen ik jong was, speelde ik vaak Formule 1 / Race spelletjes op de spelcomputer. Deze spelletjes kon je niet op internet spelen, wat je je nu eigenlijk niet meer kan voorstellen. Toen het internet tijdperk opkwam en je deze spelletjes online kon spelen, kwam ik erachter dat ik hier behoorlijk goed in was. Ik heb nog wel eens geprobeerd me te kwalificeren voor het wereldkampioenschap Formule 1. Je moest dan in de top 10 kwalificeren en dan mocht je naar Abu Dhabi toe. Ik ben ergens in de top 100 geëindigd, geloof ik. Dan besef je dat de top ergens in bereiken enorm lastig is. Afgelopen tijd heb ik voor deze activiteiten weinig tijd gehad. Twee jaar geleden heb ik een huis gekocht en aankomende maanden ga ik na veel verbouwen hier eindelijk wonen. Daarnaast vinden mijn vriendin en ik het leuk om uit eten te gaan. Mijn vriendin kom uit een culinaire familie en werkt zelf in de horeca. Ons favoriete restaurant is ’t Swaentje in ’s-Graveland.

Wat hoop je komend seizoen te bereiken?
    Ik hoop aankomend seizoen een bijdrage te kunnen leveren om de jeugdopleiding van SV Eemnes naar een hoger niveau te tillen. Ik mag aankomend seizoen de JO15-1 gaan trainen. Dit is een talentvolle groep en daar kijk ik naar uit. Wim en de Jeugdcommissie zijn fantastisch bezig met het op/uitzetten van de vernieuwde jeugdopleiding. Alleen komt het vaak aan op dezelfde mensen. Het zou goed zijn als spelers van de selectie en JO19-1 zich aanmelden als trainer. Er is voldoende talent aanwezig binnen de SV, alleen moeten deze jongens en meiden ook begeleid worden. Het zou mooi zijn als wij het voor elkaar krijgen om elke speler op zijn/haar niveau maximaal te kunnen uitdagen. Daar zijn de trainers natuurlijk ook een hoofdvoorwaarde in.