• S.V. Eemnes Vrouwen 1 pakt punten op basis van mentale weerbaarheid en is tenminste één week koploper

  3 dec 2023
 • Het eerste vrouwenteam van S.V. Eemnes is voor de eerste keer dit seizoen “Spitzenreiter”.
  Op één of andere manier klinkt dat in het Duits toch stoerder dan koploper. Het maakt allemaal niet zoveel uit. Feit is, dat onze meiden in ieder geval voor een week, op plek 1 staan.

  Het team is dit seizoen hard op weg om van een gezellig recreatieteam naar een eveneens gezellig prestatieteam te transformeren. Tot nu toe werden van de negen wedstrijden er zeven gewonnen en twee verloren, waarbij er nog behoorlijk wat frustratie schuilgaat in de ontmoeting tegen Sporting 70-2, dat eigenlijk met het 3 klassen hoger spelende eerste team naar Eemnes kwam.

  Toch ziet Wim als trainer juist die wedstrijd als het bewijs dat de meiden goed op weg zijn.

  “We werden in de eerste helft werkelijk van het veld geblazen door Sporting. Vergelijk het maar met een situatie dat Heren 1 ineens tegen Spakenburg-1 moet spelen, zo’n verschil dus. In de rust ging het bijna mis, maar we hebben als team de scherven bijeen geraapt en het in de tweede helft prima gedaan.Daar zag ik ook hoe belangrijk een goede aanvoerder is. Benthe (Schuurman) is echt een wegkapitein en vult haar rol prima in, dat werkt erg fijn. Mentaal bleken we ineens veel weerbaarder, dan aangenomen. Dat vond ik echt winst.”

   Voetballend kan het allemaal nog veel beter en is het voor het team best wennen aan de eisen, die horen bij prestatievoetbal. Wim: “We zijn zeker niet de best voetballende ploeg in deze competitie, maar het zit al erg goed “tussen de oren”, dat heeft in veel wedstrijden het verschil gemaakt. Ik hamer er iedere wedstrijdbespreking op, dat ieder duel een wedstrijd op zich is, die je moet winnen.”

  Afgelopen zaterdag vormde de wedstrijd tegen Odysseus het bewijs van deze stelling. Na een zorgeloze eerste helft, waarin Eemnes met 0-2 voorkwam, waren de meiden het in de tweede helft voetballend even kwijt, kwamen zelfs met tien man te staan, maar bleven werken en behielden de focus. Het moest echt uit de tenen komen, maar opnieuw gingen de punten mee naar Eemnes. Domper vormde de knieblessure van KaylieTammerijn. Het zag er niet goed uit, laten we hopen dat het meevalt. Komende zaterdag sluiten de vrouwen de eerste helft van het seizoen af in een thuiswedstrijd tegen Jonathan. Dat zal opnieuw een pittige klus worden.

  Waar zit het plafond van deze groep? Volgens Wim is het voetballend nog te wisselvallig. De “dalen” in een wedstrijd zijn nog te diep. “Mijn aanname is dat iedereen nog 20 tot 25 % beter kan worden, mits ze de instelling hebben dit te willen, dat gaat zeker tijd kosten. Op 14 december gaan we de eerste helft van de competitie evalueren en kijken we hoe we dit seizoen en de komende seizoenen verder gaan”.