• Oud-trainer Valero op bezoek.

26 aug 2022
  • Tijdens het 75-jarig jubileum van onze vereniging komt oud-trainer André Valero, al lange tijd woonachtig in Zeewolde, weer eens een bezoekje brengen aan onze club en wel op zaterdag 3 september a.s.

André is één van de eerste Spanjaarden die rond 1960 naar Nederland kwam omdat er in hun land nauwelijks werk was. Hij vestigde zich in Soest en kwam daar ook zijn huidige vrouw Mary tegen.

Nadat hij eerst enige jaren voetbaltrainer was van S.E.C. in Soest kwam hij naar onze club om daar de senioren-selectie te trainen en dat deed hij van 1972 tot 1976. Eerst 2 jaar op het oude terrein wat moest wijken voor de inmiddels gesloopte sporthal de Hilt en 2 seizoenen op het huidige complex wat ook al weer bijna 50 jaar oud is. Ook zijn beide zoons, Andrès en Flip, hebben enkele jaren bij ons in de jeugd gevoetbald. Eerstgenoemde komt in ieder geval samen met zijn vader mee naar Eemnes.

André gaat eerst kijken naar de jubileumwedstrijd tegen Lucky Ajax om 13.00 uur en hoopt dan velen van zijn oud-pupillen weer eens terug te zien. Na de wedstrijd zou hij het fijn vinden om met velen wat oude herinneringen op te halen.

De meeste oud-spelers zijn inmiddels op de hoogte gebracht van zijn komst maar als er mensen zijn die onder hem hebben getraind en/of gevoetbald kom dan ook even de hand schudden van deze fanatieke, maar zéér markante en geliefde voetbaltrainer.

Dus…… geef het door en we zien U graag weer eens terug op onze eeuwige groene velden aan de Noordersingel in ons dorp.

Gert Willigenburg