• Ook Merel Schouten (MO20) debuteert in vrouwen-1

  8 mei 2023
 • We weten al een paar jaar dat de groei van het meidenvoetbal binnen de SV Eemnes “er goed in zit”. Inmiddels wordt dit ook zichtbaar, daar waar de meiden uiteindelijk heen willen, namelijk vrouwen-1.
  In de oefenwedstrijd tegen het Amersfoortse CJVV, de nummer 3 uit de derde klasse oost, was het na Eva Majoor en Plien van Schaik uit de M017-1 twee weken geleden, nu de beurt aan de 17 jarige Merel Schouten uit de MO20-1.

  Merel had tijdens de training afgelopen donderdag al een duidelijk visitekaartje afgegeven en begon direct scherp aan haar eerste wedstrijd. De winst in haar eerste rechtstreekse duel leverde balbezit op, die de inleiding vormde voor een aanval, waarbij Loren Klijn aan het einde stond, om de 1-0 binnen te tikken. Ondanks dat Merel op een voor haar wat onwennige linksbuiten positie speelde, bleef zij gevaarlijk en maakte het haar directe tegenstander erg lastig. Na rust zagen we Merel terug op haar meer favoriete rechterkant en ook daar liet ze een top indruk achter.

  De Eemnes vrouwen speelde als team ook een sterke wedstrijd. CJVV maakte de hoge positie in “die andere” 3e klasse meer dan waar en kwam echt om te voetballen. Het werd een stevig, maar zeker sportief duel, waarbij Martin Seelen liet zien hoe positief de rol van een scheidsrechter kan zijn.
  Eemnes had geen boodschap aan de hoge klassering van de bezoekers en was het grootste deel van de eerste helft de betere ploeg. CJVV had over geluk niet te klagen, toen Naomi Nagel binnen één minuut zowel de paal als de lat wist te raken.

  Na rust liet CJVV zien dat focus een factor van belang is. Twee foutjes werden direct afgestraft. Eemnes toonde veerkracht en ging op zoek naar de gelijkmaker. Het was uiteindelijk aan de keepster van CJVV te danken, dat de bezoekers met de 1-2 winst naar huis gingen, dat was jammer, maar de winst zat in de progressie als het gaat om het vertoonde spel. Wim was dan ook tevreden over het totaal van de wedstrijd en zeker over het debuut van Merel. “Met meiden als Merel erbij krijgen we en kwaliteit en een bredere selectie. Marit Oostland traint, na een jaar blessure leed, inmiddels al 3 weken mee en zal er volgend seizoen weer bij zijn. Afgelopen week heeft de leiding van vrouwen-1 en 2 plus de aanvoerders van beide teams gesproken met alle meiden van de M020 en zoals het er nu uitziet gaan er zeker 13 tot 15 doorstromen naar de vrouwen. Verder trainen er 4 meiden uit Laren met vrouwen-1 mee. Het zou mooi zijn als we naast vrouwen 1, een 2e selectieteam kunnen neerzetten met daarachter een 3e recreatieteam. Al met al zijn er volop kansen voor een mooie ontwikkeling van het vrouwenvoetbal binnen de SV Eemnes”.