• Ook de SV Eemnes heeft goede voornemens voor het nieuwe jaar 2020!

19 dec 2019
  • Onder het motto “Roken langs het voetbalveld: weg met die peuk!” is het van 1 januari 2020 niet meer toegestaan te roken op zaterdagen tot 14.00 uur en tijdens jeugdtrainingen/wedstrijden op het sportterrein van onze vereniging.

Waarom op weg naar een rookvrije generatie?
    Zien roken, doet roken. Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals andere sporters, trainers en ouders. Daarnaast is meeroken zowel binnen als buiten schadelijk, met name voor kinderen. Ook in de buitenlucht kunnen kinderen in aanraking komen met tabaksrook. Door een rookvrij sportterrein tijdens onze jeugdwedstrijden en trainingen voorkomen we dit.

Waarom niet een geheel rookvrij sportcomplex?
    Dat vinden we nu nog een brug te ver. Volwassenen zijn zelf verantwoordelijk voor hun doen en laten. Voor velen waaronder ook trouwe supporters is het volledig rookvrij maken van het complex mogelijk een drempel om te komen sporten of te kijken naar het senioren voetbal. Om die reden kiezen we ervoor om tijdens de jeugdactiviteiten ons complex rookvrij te maken.

Wat gaan we doen?
    Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers! De plekken binnen ons sportterrein, zoals langs de lijn en op het balkon, zijn tot zaterdag 14 uur rookvrij. We vragen rokers uitsluitend op het balkon (aan de lange zijde, na de eerder aangegeven tijd) te roken. Dit zal even wennen zijn.

Langs de velden zullen we borden plaatsen die aangeven dat we rookvrij willen zijn.

We moeten met zijn allen elkaar erop aanspreken. Help elkaar dan ook er aan te denken dat we als S.V. Eemnes onze jeugd willen beschermen en hen een gezond voorbeeld willen geven!

Wij doen dit niet alleen! Behalve bij de S.V. Eemnes is dit een initiatief van de KNVB en van vele clubs uit de regio ondersteund door het KWF.

Rookvrije Generatie
    De beweging 'op weg naar een Rookvrije Generatie' werkt toe naar een samenleving waarin we opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Iedere week raken honderden kinderen in ons land verslaafd aan roken. Ieder kind is er één teveel. We streven ernaar dat kinderen niet meer in de verleiding komen om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen veel komen rookvrij maken. De sportomgeving is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Daarom draagt een rookvrij sportterrein bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie (www.rookvrijegeneratie.nl).

We hopen dat u zich ook sterk maakt voor een gezonde omgeving voor onze jeugdspelers en jonge bezoekers. Help ons mee om mensen aan te spreken en herinner ze aan de nieuwe afspraken.

Voor vragen en opmerkingen zijn wij als bestuur bereikbaar via bestuur@sveemnes.nl

Met vriendelijke groet,

Bestuur S.V. Eemnes