• Onnodige nederlaag Eemnes tegen Wasmeer

28 feb 2024
  • Na twee weekenden zonder competitie staat deze week de derby in Hilversum tegen Wasmeer op het programma. Wasmeer won sinds de winterstop zijn drie competitiewedstrijden en is Eemnes tot op 4 punten genaderd na een matige eerste seizoenshelft. Eemnes is dus gewaarschuwd.

Evan keert terug als rechtsback na een schorsing en Lars neemt de plek van Laurent over, rechts op het middenveld. Verder dezelfde namen als bij de 3-0 overwinning op DOSC drie weken geleden.

Eemnes trapt af en al snel zien we twee ploegen die aan elkaar gewaagd zijn. Wasmeer begint misschien iets scherper zonder daarbij gevaarlijk te worden, maar het spel speelt zich vooral op het middenveld af. Beide defensies geven daarbij niets weg. Het eerste gevaarlijke moment ontstaat als Eemnes op de rand van de 16 een vrije trap krijgt. Quinten ontfermt zich daarover, maar zijn inzet gaat helaas over. Even later krijgt Wasmeer aan de andere kant eenzelfde mogelijkheid, maar ook die inzet mist het doel. Vanaf het kwartier pakt Eemnes voetballend iets de overhand waarbij het spel zich vanaf dat moment wat vaker op de helft van Wasmeer afspeelt dan op die van Eemnes. Eemnes komt vanuit het veldspel echter niet tot kansen, omdat het spel daar vaak te onrustig voor is en op andere momenten zit er wel eens een Hilversums been tussen. Pas aan het einde van de eerste helft is er echt gevaar en wel voor het doel van Eemnes. De slimme linksbuiten van Wasmeer laat Evan zijn hielen zien en kan vanaf de zijkant vrij schieten, maar hij produceert slechts een afzwaaier. In de rust is het gevoel bij Eemnes goed, we moeten wat zorgvuldiger zijn en dan moeten de kansen en dus ook doelpunten wel gaan volgen

Na de rust loopt Eemnes echter meteen tegen een tegendoelpunt aan. Niels speelt in een duel de bal en tot ieders verbazing fluit de scheidsrechter en toont Niels de gele kaart. Dat was echter het ergste nog niet. De aanvoerder van Wasmeer neemt plaats achter de bal en schiet deze kiezelhard in de kruising. Na deze tegenslag breekt een lastige fase aan voor Eemnes. Wasmeer gooit, gesteund door de voorsprong, de schroom van zich af en bijt zich vast in de tegenstander. Eemnes komt hierdoor maar moeilijk aan voetbal toe en het lichte veldoverwicht van de eerste helft is daarmee ook wel verdwenen. In deze fase lukt het Wasmeer echter ook niet om de wedstrijd te beslissen. Behalve wat voorzetten en een enkel schot van afstand gebeurt er qua kansen wederom weinig. Een kwartier voor tijd gaat Eemnes aanvallender spelen in de hoop toch nog de gelijkmaker te forceren. Na tien minuten valt er echter een doelpunt aan de andere kant. Een doeltrap van Wasmeer wordt tot ver op de helft van Eemnes verlengd waarna Wasmeer het duel wint en vanaf het links kan schieten op Bas. Hij kan nog redden waarna de bal tergend langzaam richting de hoek gaat. De bal raakt echter de paal waarna een meegelopen Hilversummer simpel kan scoren. Daarmee lijkt de wedstrijd wel beslist.

Kort daarna lijkt Eemnes terug in de wedstrijd te komen. Wouter kopt een vrije trap van Niels op de paal waarna Rogier er als de kippen bij is om de rebound in twee instanties tot doelpunt te promoveren. Nadat de bal in het doel is beland, steekt de assistent-scheidsrechter van Wasmeer alsnog zijn vlag in de lucht. De weifelende scheidsrechter lijkt eerst het doelpunt goed te keuren en gaat daarna tot ontzetting van heel Eemnes alsnog mee met het vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter. Niet de eerste dubieuze beslissing van de leidsman die beide kanten op regelmatig vreemde beslissingen nam.

Even later nog een mogelijkheid voor Eemnes waar Wouter wederom op aangeven van Niels vrij kan koppen, maar ditmaal gaat zijn inzet voorlangs. De laatste minuten tikken weg en de frustraties bij Eemnes nemen toe. Duidelijk is dan wel dat er geen punten mee gaan naar Eemnes.

Een wedstrijd waarin Eemnes gezien het spelbeeld echt niet had hoeven verliezen maar waar het zoals wel vaker niet zakelijk genoeg is op de bepalende momenten, verdedigend maar ook zeker aanvallend. Volgende week komt koploper Hees naar Eemnes. Een tegenstander waartegen Eemnes in het najaar zeer knap drie punten pakte. Op sportpark Eemnes trappen we af om 14.30. Tot dan!

Opstelling: Bas van Domselaar, Evan Schimmel (Menno Bus), Niels Wortel, Quinten Bustamente, Daniel Koenen, Tim Mol, Peter Schlötter (Laurent Rademaker) (Wouter van den Berg), Lars de Jong, Stephan Bakker, Ferhat Ozturk, Rogier van Wegen

Gele kaarten:

Niels Wortel