• Ongelukkige nederlaag Eemnes tegen Loosdrecht

  7 nov 2023
 • Na de knappe overwinning van vorige week uit bij VVZA komt Loosdrecht deze week naar Eemnes. Eemnes speelt met dezelfde elf namen als vorige week tegen Loosdrecht, dat voorafgaand aan deze speelronde één punt achter staat op Eemnes. Dat belooft een spannende pot te worden.

   In de stromende regen trappen we af waarbij Loosdrecht iets scherper begint dan Eemnes. Het wint in de beginfase iets meer duels dan Eemnes waardoor ze een klein veldoverwicht opbouwen zonder daarbij tot kansen te komen. Na ongeveer tien minuten spelen, breekt Stephan toch ineens uit op links en hij kan vanaf de zijkant oprukken richting de 16 en probeert Ferhat te bereiken. De pass is echter niet zuiver waardoor de keeper ertussen kan komen. Daar had meer ingezeten. Daarna komt Eemnes wat beter in de wedstrijd en is het beter in staat de opbouw van Loosdrecht te ontregelen. Hierdoor ontstaat een wedstrijd waar beide defensies vaak kiezen voor de lange bal die eigenlijk maar weinig succesvol is.

  In de 25e minuut verovert Loosdrecht dan toch ineens de bal op de helft van Eemnes waardoor Daniel tegenover twee tegenstanders komt te staan. Hierdoor kan de rechtsbuiten van Loosdrecht vrij voorzetten en hij laat de bal precies tussen de keeper en de verdediging vallen waardoor er twijfel ontstaat. De ingelopen linksbuiten van Loosdrecht twijfelt niet en kopt vallend de 0-1 binnen.

  Eemnes gaat niet bij de pakken neerzetten en komt 5 mintuten later al op 1-1. Ferhat krijgt de bal vanuit een verre ingooi en gaat aan de wandel, houdt ondertussen een tegenstander van zich af en heeft ook nog een goede voorzet in huis. De bal is lang onderweg en dit geeft Stephan de kans om hoger dan zijn tegenstander te komen en de keeper kansloos te laten. De laatste tien minuten voor rust is Eemnes wat sterker dan Loosdrecht, zonder dat dit wat oplevert.

  Na de rust blijft de wedstrijd gelijk lang gelijk op gaan, bijna zonder kansen. Op het uur toch een grote kans voor Eemnes. Stephan wordt in de diepte weggestuurd en hij omspeelt de keeper. Hij raakt daarbij uit balans en moet met links schieten. Een verdediger van Loosdrecht is er net op tijd bij om deze inzet tot corner te verwerken. Daarna weer een fase waarbij de wedstrijd meer spannend dan goed te noemen is. Vanaf de 75e minuut ontwikkelt Loosdrecht wel weer een licht veldoverwicht zonder daarbij kansen te creëren. Bij Eemnes is het beste er dan wel af.

  Bij het ingaan van de laatste tien minuten wordt de wedstrijd ineens op zijn kop gezet. Door een inschattingsfout kan een aanvaller van Loosdrecht op Bas af, waarbij Quinten dit probeert te corrigeren en daarbij een overtreding maakt. De scheidsrechter geeft Quinten ondanks hevige protesten de rode kaart. Bart grijpt meteen in en brengt Daniel Kies als centrale verdediger. Wat rest is de vrije trap die zwak wordt genomen, maar vanuit de kluts toch voor de voeten van een aanvaller komt die simpel binnen kan schieten. De ontlading bij Loosdrecht is groot.

  Eemnes heeft dan nog een kleine tien minuten om een gelijkmaker te forceren. We doen er alles aan, maar verder dan een aantal ongevaarlijke afstandsschoten komen we niet meer.

  Volgende week wacht de volgende zware tegenstander. In Zeist spelen we dan tegen Jonathan. Een ploeg die na een zwak begin van de competitie bezig is aan een sterke serie.

  Opstelling
  Bas van Domselaar, Evan Schimmel, Quinten Bustamente, Niels Wortel, Daniel Koenen, Tim Mol, Peter Schlötter, Laurent Rademaker (Daniel Kies), Stephan Bakker, Ferhat Ozturk  (Rogier van Wegen), Wouter van den Berg

  Doelpunt
  1-1 Stephan Bakker

  Gele kaart
  Evan Schimmel
  Wouter van den Berg

  Rode kaart
  Quinten Bustamente