• Nog een kwartfinalist voor de beker: JO15-3

  1 mrt 2020
 • Dit team verdient het wel even om in de schijnwerpers te staan. Een groot aantal van deze spelers heeft jaren in teams gespeeld waarbij amper gewonnen werd. Dan hebben we het over een heel seizoen niet winnen en verliezen met 15-0. Dit seizoen is dit gelukkig anders. Met wat nieuwe spelers uit andere teams én training van Alex en Frans doet dit team het hartstikke leuk dit seizoen. Voor de kerst in de middenmoot geëindigd en momenteel aan kop in hun competitie.

  Op 29 februari 2020 stond voor de JO15-3 de 1/8ste finale van de bekercompetitie op het programma tegen Beemster JO15-1.
  Na een minuut stilte ter nagedachtenis aan Bart Nouwens werd er afgetrapt. Eemnes begon sterk. Thijs was alert bij een knullig moment tussen keeper en verdediger van Beemster en legde de bal al heel snel in het net, heerlijk een hele vroege voorsprong. Er werd hard gewerkt en in de eerste helft ging het gelijk op. Beemster kreeg een gele kaart en eigenlijk had Eemnes dit, in combinatie met wind mee, moeten omzetten in nog een doelpunt. Helaas lukte dit niet.

  De tweede helft was Beemster sterker, technisch voetbalden ze ook net wat beter en ze maakten dan ook de gelijkmaker. Maar Eemnes bleef wél werken en knokken. Beemster kwam dan ook niet verder dan die 1-1. Op naar de penalty's!

  Nou had de JO15-3 de vorige ronde ook met penalty's gewonnen, dus er was wat vertrouwen.
  Helaas ging de eerste penalty van Eemnes naast. Even slikken, maar nog niets verloren. Beemster scoorde hun eerste penalty en kwam dus voor. Christiaan scoorde de gelijkmaker, een mooi doelpunt. Hierna miste Beemster! Alles weer gelijk! De spelers van Eemnes bleven vertrouwen uitstralen, mooi om te zien.
  Sil scoorde en gaf Eemnes de voorsprong. Beemster miste (top redding van onze keeper Jim). Helaas ging onze volgende penalty ook mis, maar de voorsprong bleef voor Eemnes!
  De volgende speler van Beemster had veel druk op zijn schouders, want als hij zou missen was het klaar, dan had Eemnes gewonnen. Dit mooie scenario kwam uit! De bal ging naast en het gejuich van spelers, begeleiders en ouders was goed te horen!

  Klasse team, op naar de kwartfinale én ook in de competitie kan er nog veel moois gebeuren!