• Mooi nieuws van de seniorenafdeling. We mogen weer!

  7 jun 2021
 • We mogen weer!
  Wat heerlijk, we mogen weer! Het heeft even geduurd, maar ook de senioren mogen nu weer onbeperkt trainen. Helaas nog geen wedstrijden tegen andere clubs. Waarschijnlijk wordt dat de volgende stap. 

  Enorme groei!
  Op een paar wedstrijdjes en het trainen na is 2020/2021 een vervelend seizoen geweest. Het niet kunnen doen wat je graag doet, is niet leuk, maar goed, daar stonden we natuurlijk niet alleen in. 

  Na zo’n seizoen verwacht je dat de animo om te voetballen wel af zal nemen. Maar niks blijkt minder waar. In het seizoen 2020/2021 hadden we 4 heren seniorenteams, 1 dames seniorenteam, 5 30+ teams en een recreantenploeg.

  In het seizoen 2021/2022, en daar zijn we erg trots op, gaan we naar maarliefst 5 heren seniorenteams, een  O23-team waar ook een aantal jeugdleden in doorstromen, 2 dames seniorenteams, 6 30+ teams en natuurlijk de recreanten. Een enorme uitbreiding van onze seniorenafdeling dus!

  Uitgaande van de huidige situatie bij collega verenigingen zetten we ons hiermee behoorlijk op de kaart en hebben wij de grootste seniorenafdeling van de HBEL gemeenten. En ook de top amateurclubs Spakenburg en IJsselmeervogels komen hier niet aan. 

  Gepuzzel en uitdagingen
  De veldindeling op zaterdag zal door deze uitbreiding een extra puzzel zijn. Het zal dan ook zeker gebeuren dat er nog een late wedstrijd gespeeld moet worden. Maar door goed met elkaar te overleggen komt dat zeker goed.  Gedeelde smart is halve smart. 

  Ook het leveren van scheidsrechters zal een grote puzzel zijn waarbij er een beroep zal worden gedaan op de eigen verantwoordelijkheid van de teams hierin. Mocht er interesse zijn om wat meer te weten over een rol als scheidsrechter, neem dan contact op met de scheidsrechtercoördinator Ernst Scholten via wedstrijd@sveemnes.nl

  Ik ga ervan uit dat iedereen zin heeft in het nieuwe seizoen en laten we duimen dat we deze straks gewoon kunnen starten en uit kunnen spelen. Bij de heren selectie hebben ze het altijd over een 6 punten weekend. 

  Als dat gebeurt dan heeft Koen al behoorlijk wat overwerk achter de bar. Wat zal er gebeuren als we straks kunnen zeggen, we hebben een 24 punten weekend, ik kijk er naar uit!

  Fijne vakantie!
  Maar eerst dit seizoen afronden en daarna vakantie. Wat het ook wordt, geniet ervan en we zien elkaar weer medio augustus. De senioren beginnen zaterdag 4 september met de eerste bekerronde, de competitie begint op zaterdag 25 september. De 30+ teams beginnen vrijdag 24 september aan hun najaarscompetitie.

  Namens het bestuur,

  Hans Camps