• Mischa en Andrii uit Oekraïne trainen met ons mee

6 apr 2022
  • Een paar weken geleden was ik namens de vereniging bij een avond van het Steuncomité Eemnes-Oekraïne. Vanuit het bestuur wilden wij aan de initiatiefnemers van deze stichting onze betrokkenheid tonen met de Oekraïners.
    Daarbij hebben we aangegeven dat, mochten er ouders en of kinderen vanuit Oekraine in Eemnes verblijven en de wens hebben om te willen sporten bij onze vereniging, wij hen met open armen zouden ontvangen.

Afgelopen weekend meldde een eerste gastgezin uit Eemnes zich bij mij met het verzoek of het mogelijk was of de broertjes Mischa en Andrii bij onze vereniging konden komen voetballen.  Zij verblijven met hun moeder bij het gastgezin in Eemnes en vanaf vorige week gaan zij ook naar school in Eemnes.

Gisteren ontvingen Wim van der Craats en ik de moeder en Mischa en Andrii op de club en hebben wij hen kennis laten maken met de twee teams waar zij vanaf donderdag 7 april lekker kunnen gaan meetrainen. Mischa sluit aan bij de JO12-1 en Andrii bij de JO10-4. Zij werden direct hartelijk ontvangen door alle kinderen en dit was geweldig om te zien. Wim leerde de jongens ook al direct een paar woordjes Nederlands, ik dacht: ‘Wim is met recht een hoofd opleiding bij de SV, nu ook al op taalgebied.’

Samen met John, Jolanda en Evelien hebben wij direct gekeken of wij binnen de vereniging de juiste kleding en schoenen konden vinden. Daar zijn wij voor nu grotendeels in geslaagd. Mogelijk wordt er nog door de jeugdcoördinatoren een oproep gedaan voor ontbrekende zaken, aangezien het onderbouw jeugd betreft zal Arwin dit op zich nemen.

Fantastisch om te zien hoe ook dit weer binnen de vereniging door iedereen zo adequaat en snel is opgepakt en wij de kinderen sportplezier en positiviteit kunnen meegeven.

Namens het bestuur,

André Adema