• Langs de lijn bij: de JO11

23 jun 2021
  • In deze vijfde aflevering staan we nog net voor de zomerstop langs de lijn bij de oudste jongens van de onderbouw: de JO11-1 en de JO11-2.
    En dan is toch wel een grote verandering zichtbaar ten opzichte van de jaren ervoor. In deze leeftijdscategorie wordt gespeeld in teams van 8 tegen 8 en ook het veld is gegroeid. Van een kwart veld spelen de jongens nu op een (bijna) half veld. En er wordt nog een verschil opgemerkt, juist in het afgelopen seizoen. Daarover straks meer.

De enige clubkampioen
    De jongens van de JO11-1 staan elke dinsdag en donderdag op het veld om een uur lang te worden getraind door Daniel. Daniel heeft dan al gezorgd dat een training op maat is uitgezet, zodat de jonge talenten gelijk aan de slag kunnen.
    Begin van het seizoen stond ook Wessel de jongens elke week op te wachten. En dat dit een gouden trainersduo is, blijkt wel uit het feit dat de JO11-1 zich als enige een kampioensteam mag noemen dit seizoen. Net voor de coronastop konden ze hun competitie uitspelen met het kampioenschap als resultaat. Een verslag hiervan stond op de website (https://www.sveemnes.nl/kampioenschap-jo11-1).
    Helaas moest Wessel door een operatie en de revalidatie daarvan een stapje terug doen in zijn voetbalactiviteiten. Maar stiekem hopen we met z’n allen dat we Wessel aankomend seizoen weer ergens terugzien.

Van een (bijna) half veld naar een heel veld
    Samen met Daniel heeft het team het plezier en enthousiasme vast kunnen houden, ook toen er door de corona-maatregelen minder mogelijk was. Naast de trainingen werden op zaterdag wedstrijden georganiseerd tegen de JO13-teams. Van een half veld ineens door naar een groot veld. Maar geen probleem voor deze mannen. Ook bij veel van deze wedstrijden kwamen de mannen van de JO11 als winnaar het veld af. Er wordt gewoon goed voetbal gespeeld en daar wordt binnen en buiten de lijnen van genoten. Een groot deel van dit team gaat na de zomer door naar JO13-1. Het grote veld kennen ze al, dus dat gaat ongetwijfeld goed komen.

Enthousiast trainerstrio
    De jongens van de JO11-2 hadden dit seizoen een team van 3 jonge en vooral enthousiaste trainers. Stijn, Timur en Jill maakten er elke training weer een feestje van. Het was geweldig om te zien hoe leuk de kids het hadden met deze trainers. En als club zijn we ook enorm blij en dankbaar dat generaties zich op deze manier met elkaar verbinden binnen de vereniging.

Groeien als team
    Aan het begin van het seizoen, toen er nog wedstrijden gespeeld mochten worden, stond Jeroen wekelijks langs de lijn om dit team te coachen. Helaas, juist toen het team steeds beter op elkaar was ingespeeld, maakten de maatregelen daar een eind aan. Gelukkig konden de trainingen op dinsdag en donderdag gewoon doorgaan. En af en toe werd er op zaterdag een onderlinge wedstrijd gespeeld of was er een mixtoernooi voor de jongens.
    Zo zijn ze toch gegroeid als team. En het mooie is dat ze na de zomer door kunnen gaan met deze groei. Het hele team zal volgend seizoen samen verder gaan als de JO12-1. Een mooie nieuwe uitdaging.

Inmiddels hebben beide teams het rare seizoen afgesloten op de slotdag van 12 juni. Voor de JO11-2 duurde deze afsluiting extra lang. Jeroen had een bbq georganiseerd. Een mooi moment om de enthousiaste trainers nog even in het zonnetje te zetten.

Op naar een nieuw seizoen
    Met deze aflevering zit deze serie ‘Langs de lijn bij” er voor dit seizoen op. Alle betrokkenen bedankt voor de bijdrages en de foto’s. De inkijk bij de jonge jeugd heeft laten zien dat er, ondanks de maatregelen, nog voldoende gebeurde op onze club. En zo hoort het ook. Laten we met elkaar duimen dat we na de zomer kunnen starten met een ‘normaal’ seizoen, waar jong en oud weer heerlijk kan voetballen en vanaf de zijlijn kan worden aangemoedigd door ouders, opa’s, oma’s en alle enthousiaste supporters.

Geniet van de zomerstop en tot volgend seizoen!