• Langs de lijn bij: de 010

13 jun 2021
  • In deze serie, klimmen we weer een jaar en komen uit bij de JO10. Een jaarlaag waarin 2 teams actief zijn. Een paar weken geleden, toen de dagen nog fris en de luchten donker waren, zocht Arwin hen op en maakte er onderstaand (foto)verslag van.

Groei steeds beter zichtbaar
    De jongens van de 10-1 krijgen iedere dinsdag en donderdag een goede training van Jacob en Rolf. De training, die perfect in elkaar zit, is bij aankomst van de jongens al uitgezet door Daniel, de trainer van de JO11-1.

Ik moet er wel even bij vertellen dat Rolf en Jacob een cursus hebben moeten volgen om het uitzetten van de trainingen onder de knie te krijgen. Het voelde voor hen toch als een soort hogere wiskunde.

Op deze leeftijd zijn de trainingen vooral gericht op het goed pass’en en overspelen naar elkaar. Mooi om te zien dat dit ook steeds meer zichtbaar wordt. Je ziet de jongens groeien in het spel en dat ze elkaar steeds beter weten te vinden met de bal.

Ondanks de corona, speelde de 10-1 op zaterdag veel onderlinge wedstrijden. En was er een keer geen wedstrijd, dan kwamen de jongens gewoon trainen. Ook op zaterdag gebeurt dat onder leiding van Rolf en Jacob. Die mannen staan 3 maal per week klaar om deze jongens met plezier te laten voetballen.

Positiviteit voorop
    De 10-2, een heel gezellig team, staat ook elke dinsdag en donderdag op het veld voor een training van Mike. Mike zorgt elke keer weer voor goede en gezellige trainingen. Hij laat de jongens zien en ervaren dat voetbal een TEAMsport is. De laatste maanden hebben we de 10-2 veel aan het werk gezien op zaterdag in onderlinge wedstrijden. De positieve sfeer in dit team is echt opvallend. Ook bij een nederlaag laten ze de koppies niet hangen.

De leuke en positieve begeleiding van Floor, Nathalie en Donald levert daar zeker een goede bijdrage aan.

Belangrijk om jezelf te kunnen zijn
    In beide teams ervaar ik een goede en rustige sfeer. De kinderen kunnen zichzelf zijn en hebben het erg leuk en gezellig met elkaar, zowel op de trainingen als tijdens wedstijden. Complimenten aan de kids en vooral aan de begeleiding!

Dat de kinderen zichzelf kunnen zijn, en SV Eemnes een club is waar veel kan en mag, laat 1 van de foto’s zien: een shirt van Ajax en een broekje van Feyenoord………. En dat kan dus gewoon bij ons de velden. En zo hoort het!

Tot snel op de club!

Arwin (Ajax supporter ;-))