• Kunst van Dik Bruynesteyn in de bestuurskamer

  3 nov 2023
 • Tijdens de laatste thuiswedstrijd van Heren 1 ontving voorzitter André Adema uit handen van Reijer Manten een drietal schitterende prenten van Dik Bruynesteyn.

  Destijds woonde de bekende sporttekenaar Dik Bruynesteyn (Appie Happie) in Eemnes. In zijn hoogtijdagen van 1959 tot eind jaren tachtig was Dik elke zondagavond vaste gast in het Studio Sportprogramma op televisie. Zijn strips verschenen bij ruim twintig kranten in Nederland.

  Hoe heeft Reijer deze prachtige collectie weten te bemachtigen?
  “Gedurende de opleiding tot oefenmeester (voetbaltrainer) door Pierre Stevenaart, die ik met een aantal oud-spelers van S.V. Eemnes volgde, was het de bedoeling dat iedere deelnemer een spreekbeurt hield. Ik was, op mijn verzoek, als laatste aan de beurt. Het was mijn bedoeling er iets moois van te maken en kwam op het idee om iets over het reilen en zeilen van onze voetbalclub te vertellen.
  Ik wilde dit beeldend doen door middel van tekeningen.

  Ik trok de stoute schoenen aan en vroeg Dik of hij illustraties bij mijn spreekbeurt wilde maken. Hij weigerde: veel te druk. Na enig aandringen gaf hij toe, maar zei erbij: “Het is haastwerk en dat zet ik erbij”. Ik was allang blij.
  De spreekbeurt was een succes door deze tekeningen (en mijn verhaal).

  Ik ben hier nog steeds trots op. Omdat ik de vereniging een warm hart toedraag, vind ik het fijn dat ze hier een mooie plek hebben gekregen.”