• Kansloze nederlaag Eemnes tegen Jonathan

  8 apr 2024
 • Na een vrij weekend wordt vandaag de competitie hervat tegen titelkandidaat Jonathan. In de heenwedstrijd werden we in het begin weggespeeld en stonden we na een half uur met 3-0 achter. Het werd daar echter nog spannend en er werd uiteindelijk met 5-4 verloren. Aan het einde had er toen zelfs nog een punt in gezeten. Destijds hadden we veel moeite met hun opkomende rechtsback en het strijdplan is die vandaag te neutraliseren met een extra man in de defensie. Die extra man achterin is Lars de Jong en hij vervangt Stephan die in Loosdrecht geblesseerd uitviel. Daniel Kies neemt daarnaast de plek over van Guido in het centrum.

  Onder bijna zomerse omstandigheden trappen we af en gelijk pakt Jonathan het initiatief. Eemnes wacht af en gaat op eigen helft het duel aan en komt vaak als winnaar uit de bus. Ook het plan om met een extra verdediger de aanvallend ingestelde rechtsback op te vangen werkt het eerste half uur uitstekend. Eemnes geeft weinig weg en Jonathan wordt eigenlijk slechts een keer gevaarlijk als we de bal niet lekker wegkrijgen. Voorin wordt Eemnes eigenlijk niet gevaarlijk. Op het moment dat Eemnes op de helft van Jonathan aan de bal komt is het niet nauwkeurig genoeg en daarnaast verdedigt Jonathan die momenten ook goed. Op het half uur krijgt Eemnes meer moeite om de gaten dicht te lopen en dit leidt 10 minuten voor rust tot de 0-1. Door de as heen wordt er een middenvelder van Jonathan ingespeeld, hij zet een dribbel in en geeft de bal op de linksbuiten die vanaf de achterlijn voorgeeft op de vrijgelopen spits die simpel binnen tikt. Daarna blijft Jonathan gevaarlijk en heeft Eemnes het moeilijk. De rust wordt echter bereikt met de 0-1 stand. In de rust is het duidelijk dat we behoorlijk goed verdedigen, maar dat we met deze speelstijl vandaag niet bij machte zijn om kansen te creëren. Het idee is om het nog een kwartier aan te kijken en dan meer snelheid in te brengen om zo dreigend te kunnen worden, eventueel met opportunistischer spel.

  In het begin van de tweede helft wordt Eemnes overlopen door Jonathan en wordt het al snel 0-2. Jonathan onderschept een inspeelpass op onze helft en er wordt gelijk diep gespeeld op de linksbuiten die Bas in de korte hoek kansloos laat. Eemnes heeft steeds meer moeite om het veld klein te houden en dit leidt niet veel later tot de 3-0. De rechtsbuiten van Jonathan heeft een puntgave voorzet in huis op de vrijgelopen spits die de bal via de grond binnenkopt. Jonathan blijft lekker voetballen en komt halverwege de tweede helft op 0-4. Jonathan combineert op rechts en de opgekomen middenvelder van Jonathan trekt vanaf de achterlijn de bal terug op de ingelopen linksbuiten die simpel scoort. Dan is de wedstrijd wel gespeeld.

  Daarna zakt het tempo van de wedstrijd wat in en komt Eemnes in het laatste kwartier zelfs nog terug in de wedstrijd. Dit leidt in de 82e minuut tot de 1-4. Wouter ontvangt een ingooi en geeft uit de draai voor, na de stuit probeert Quinten de bal in te koppen waarna de keeper redt. Ferhat kan de rebound echter binnen schieten. Even later ook nog 2-4. Ferhat geeft een hoge voorzet op Quinten die de bal laat stuiteren, zijn tegenstander wegzet en daarna de bal langs de keeper tikt. Ook na de 2-4 komen er nog mogelijkheden. Eerst probeert Wouter het uit de lucht van net buiten de 16. Zijn inzet gaat echter hoog over. Daarna komt Niels nog in kansrijke positie maar zijn inzet in de korte hoek wordt gepareerd door de doelman. Ook Jonathan krijgt nog een goede mogelijkheid, maar Bas red en daarmee blijft het bij 2-4.

  Een wedstrijd waarin Eemnes een halfuur goed mee kon, maar daarna een tijdlang echt de mindere was en aan het einde van de wedstrijd bij een 0-4 stand aanvallend pas wat kon brengen. Geen schande tegen een ploeg van het kaliber Jonathan. Volgende week nieuwe ronde nieuwe kansen in Amersfoort tegen Amsvorde. Op natuurgras trappen we dan af om 14.45.

  Opstelling
  Bas van Domselaar, Lars de Jong (Guido van Wegen), Evan Schimmel, Daniel Kies (Daan Kleinhoven), Niels Wortel, Daniel Koenen (Sander Koenen), Tim Mol, Quinten Bustamente, Wouter van den Berg, Ferhat Ozturk, Rogier van Wegen (Laurent Rademaker)

  Doelpunten
  1-4 Ferhat Ozturk
  2-4 Quinten Bustamente

  Gele kaart
  Ferhat Ozturk