• Kampioenschap JO11-1

12 okt 2020
  • Het is begin oktober en SV Eemnes heeft zijn eerste kampioen alweer binnen. Waar bij de junioren de eerste kampioenen pas rond de winterstop bekend worden, is de eerste competitie van de pupillen alweer gespeeld. Anders dan bij de junioren wordt er in de pupillen vier keer een competitie gespeeld met zes teams. Het idee hierachter is om teams die te hoog zijn ingedeeld sneller een niveau lager in te kunnen delen of teams die er boven uit steken een grotere weerstand op het voetbalveld te bieden.

Deze grotere weerstand kan de JO11-1 zeker aan, afgelopen competitie zijn de talentjes van dit elftal ongeslagen kampioen geworden. In de vijf gespeelde wedstrijden hebben ze vijf keer gewonnen en hebben ze maar drie tegendoelpunten moeten incasseren. Deze groep laat elke week weer zien hoeveel passie en energie ze in de wedstrijd steken. Om vervolgens weer met drie punten op zak te gaan spelen op het sportcomplex.  Extra knap van dit elftal is dat er zelfs twee jongens in spelen van negen die moeiteloos aansluiten.

Eigenlijk hebben deze jongens geen introductie nodig, maar toch een eervolle vermelding aan deze toekomstige baltovenaars. Drie tegendoelpunten, je leest het goed: drie tegendoelpunten! Tot frustratie van vele tegenstanders wist Dex tot drie keer toe het doel schoon te houden. Dex had nog veel meer reddingen kunnen maken als Steven, Thomas en Tijn niet zo goed hun werk hadden gedaan. Als er een aparte competitie zou zijn voor geslaagde tackles en slidings zouden Thomas, Steven en Tijn samen bovenaan staan. Helaas bestaat deze competitie nog niet, dus hebben we ook doelpunten nodig. Hiervoor kunnen we rekenen op de afstandsschoten van Guus en Stijn, de snelle dribbels van Tobi en Dani en om af te sluiten Wesley die altijd op de juiste plek voor de goal weet te staan. Samen waren deze toppers goed voor 23 doelpunten in vijf wedstrijden.

Naast serieus en gedreven op het veld staan is misschien nog wel het leukste aan dit team dat de jongens het heel goed met elkaar kunnen vinden. Elke zaterdag zijn de jongens op de voetbalclub te vinden met het hele team. Lekker voetballen, keten in de speeltuin of juichen langs de lijn. Zo ook was het kampioensfeestje na de wedstrijd een dolle boel met elkaar. Als trainer ligt je focus soms zo erg op het winnen en ontwikkelen van talentjes, dat je aan het eind van de dag nog wel eens vergeet dat het plezier altijd voorop hoort te staan.

De eerste competitie zit erop en we kijken alweer uit naar de volgende competitie. Kleine tip voor alle Eemnesser supporters; zodra er weer toeschouwers op de club toe zijn gestaan, zou ik eens een kijkje komen nemen bij de toekomstige sterren van SV Eemnes 1.

Groetjes Daniel Koenen en Wessel Brouwer (trainers SV Eemnes JO11-1)