• Het bruist bij SV Eemnes!

26 sep 2021
  • Afgelopen weekend kun je als voorzitter alleen maar weer heel trots zijn over hoe al onze enthousiaste vrijwilligers zich inzetten voor de vereniging. Met de nieuwe koers die wij hebben ingezet hoop je ook dat het enthousiasme van het bestuur gaat landen binnen alle geledingen van de vereniging. Ons algemene motto vanuit het bestuur is: Dorpse gezelligheid met stedelijke ambities. (Eemnes heeft immers stadsrechten niet waar).

Wim van der Craats heeft in opdracht van het bestuur een jeugdcommissie (JC) weten te vormen bestaande uit 7 leden (Hoofd Jeugdopleiding, coördinatoren boven-, midden- en onderbouw, meiden, jeugdkeepers en een algemeen lid). Samen zijn zij aan de slag gegaan met het opzetten van een jeugdbeleidsplan. Op 14 september j.l. heeft Wim samen met de coördinatoren, het bestuur van SV Eemnes om commitment gevraagd. Daar hebben wij als hoofdbestuur van SV Eemnes volmondig ‘ja’ tegen gezegd. Het submotto vanuit de JC luidt: "Samen met plezier leren voetballen bij de opleider van de regio".

In het jeugdbeleidsplan zijn 20 ambities opgenomen, die wij als vereniging de komende 3 jaar willen gaan realiseren. Het beleidsplan is een middel en geen doel op zich. We willen ons op termijn graag profileren als een club met een KNVB-certificaat. Kinderen bij SV Eemnes zien wij graag met een maximum aan plezier optimaal leren voetballen.
    Vanuit deze 20 ambities heeft de JC in overleg met het hoofdbestuur een top 5 gemaakt waar volgens hen de eerste prioriteit moet liggen:

1

Iedereen wordt op zijn/ haar niveau uitgedaagd om zich maximaal als voetballer te ontplooien. Ontwikkeling van het individu staat voorop. (kernwoorden: iedereen, ontwikkeling)

2

Volledige technische scholing van de onderbouw is in 2024 gerealiseerd. (kernwoord: scholing)

3

Op voetbaltechnisch terrein willen we groeien naar een hoger niveau en voor de trainers en leiders naar voldoende opleidingsmogelijkheden. (kernwoorden: groeien en opleidingsmogelijkheden)

4

Het verbeteren van de coach functie. (kernwoord: coaching)

5

Keepers van de selectieteams krijgen tenminste éénmaal per week keeperstraining. (kernwoord: keepers)

In ieder geval is het fantastisch om te zien hoeveel enthousiasme er bij Wim en alle jeugdcoördinatoren te bespeuren valt. Afgelopen weekend zie je dat dit enthousiasme verder wordt gebracht binnen alle jeugdleden, coaches en leiders.

Na de eclatante overwinning van heren 1 (11-0) afgelopen zaterdag, sprak ik de scheidsrechter van deze wedstrijd samen met zijn vrouw. Geweldig om te zien met hoeveel enthousiasme deze 65 jarige man (bijnaam van der Laan) geregeld ook bij SV Eemnes een wedstrijd komt fluiten.

In deze ‘Week van de scheidsrechter’ ook vanaf deze plaats een speciale dank aan alle scheidsrechters bij SV Eemnes en specifiek aan Ernst Scholten als onze wedstrijdsecretaris / scheidsrechtercoördinator.

Ook dank aan Dana, Peter en Carel als leden van de wedstrijdzaken commissie. Met elkaar zorgen zij elke week voor de puzzel om voor alle teams een kleedkamer en veld beschikbaar te hebben en dat alle bezoekers van ons complex gastvrij worden ontvangen. En aan dat laatste voeg ik graag ook John toe, onze gastheer van de selectie. Allen dank voor jullie enthousiasme inzet voor SV Eemnes!

Namens het bestuur,

Hans Camps en André Adema Voorzitter