• Het bestuur wenst alle leden en sponsoren een gelukkig, gezond en voetbalrijk 2021!

3 jan 2021
  • In “normale omstandigheden” ontmoeten wij elkaar bij aanvang van het nieuwe jaar tijdens onze nieuwjaarsbijeenkomst. De start van deze nieuwe jaargang kunnen wij elkaar slechts treffen via de digitale weg. Wij laten 2020 achter ons met een aantal memorabele momenten blijvend in ons collectieve geheugen gegrift. Volhouden in afwachting op betere tijden is het motto, we snakken en kijken uit naar een voetbalrijk 2021 bij onze vereniging, wij zien dat corona ook op veel van onze enthousiaste en betrokken leden een zware wissel trekt.

Vanaf maart vorig jaar hebben wij vrijwel geen competitievoetbal met elkaar kunnen beleven, de wedstrijden op vrijdag en zaterdag, daar doe je het toch voor. Gelukkig mag een groot gedeelte van de jeugd lekker blijven trainen en worden er onderlinge wedstrijden geregeld. Wij snakken met zijn allen naar het spelen en zeker ook naar het kijken van spannende wedstrijden van onze dierbaren. Gelukkig is er licht aan het einde van de tunnel en komt die tijd weer steeds dichterbij.

De “relatieve” corona-rust heeft echter ook zijn positieve kanten. Onder meer door bestuursmutaties zijn wij gaan nadenken over wat er goed gaat en wat beter kan binnen de S.V.

Peter Schmidt heeft gekozen om zich volledig te richten op het trainen en coachen. Wij hebben als bestuur besloten om voorlopig de jeugd en de senioren onder een bestuurslid te laten vallen; alle voetbal gerelateerde zaken heeft Hans Camps nu onder zijn hoede genomen in de rol van bestuurslid voetbalzaken. Daarnaast bereidt Karin Hesterman zich voor als aankomend bestuurslid commercie. Zij draait al een tijdje informeel mee binnen het bestuur.

De afgelopen zomerperiode hebben wij in ieder geval laten zien waar wij als vereniging ijzersterk in zijn. Dankzij vele handjes en onder leiding van Koen werd er binnen een paar dagen een overdekt terras gerealiseerd naast de kantine. En wat was het gezellig daar, zo gezellig dat onze penningmeester Eddy zelfs continu rond liep met een grote glimlach.

Maar waar wij mogelijkheden tot verbetering in zien is onze voetbalambitie. We mogen trots zijn op onze jeugdopleiding, alle trainers komen vanuit de eigen vereniging en met steun van de club opgeleid met een TC3 trainersdiploma. Het enthousiasme is aanwezig, maar de opleiding ontbeert structuur. Gesprekken die wij de afgelopen tijd (en in de komende maanden afronden) met leden en trainers laten zien dat de structuur gemist wordt.

Het doet ons dan ook deugd te kunnen melden dat wij Wim van der Craats bereid hebben gevonden om het proces naar meer structuur te begeleiden. Wim traint op dit moment Heren 2 en volgt de cursus TC2. Vanuit deze cursus heeft Wim mede de opdracht om de structuur van de jeugdopleiding te beschrijven.

Daarnaast ben ik verheugd te kunnen melden, dat wij afgelopen woensdag het contract met hoofdtrainer Bart Vos met één jaar hebben verlengd. Bart, bedankt voor je vertrouwen in S.V. Eemnes en veel succes.

2021 SV Eemnes met elkaar en voor elkaar!

Namens het bestuur,

André Adema