• Geweldige comeback Eemnes tegen Hees

  5 mrt 2024
 • Met de zure nederlaag tegen Wasmeer van afgelopen weekend nog vers in het geheugen staat deze week de wedstrijd tegen Hees op het programma. Hees is koploper, op voorhand dus een wedstrijd die je als Eemnes zijnde misschien mag verliezen maar aan de andere kant is het de tegenstander waar Eemnes misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen tegen speelde en destijds dus ook verdiend met 2-1 won. Het zorgde voor gemengde verwachtingen bij Eemnes.

  We zakken iets meer in dan anders en het plan is om vanuit de omschakeling gevaarlijk te worden, hetgeen uit tegen Hees zeker voor rust ook al erg goed lukte. Bart wijzigt zijn opstelling op twee plekken voor deze wedstrijd. Peter viel vorige week uit met een knieblessure en zijn plek wordt overgenomen door Menno en Wouter neemt de plek in van Lars op het middenveld.

   Met een mooi voorjaarszonnetje trappen we af en meteen neemt Eemnes de verdedigende stellingen in. Het laat Hees de bal en hoopt op een uitbraak. Al in de 4minuut een flinke domper. Een lange bal van Hees valt op rand 16 van Eemnes en de spits van Hees lobt de bal met een subtiele voetbeweging over Bas heen. 0-1. Er is nog tijd genoeg en dus nog geen reden om van strijdplan te veranderen. Hees blijft veelvuldig balbezit houden maar creëert niet heel veel kansen. Eemnes wacht geduldig af en krijgt zo en dan de mogelijkheid om op te bouwen en dan vooral via de linkerkant gevaarlijk te worden. Dit leidt tot meerdere voorzetten die echter vaak eindigen in de handen van de keeper. Dan aan de andere kant ineens weer Hees, een aanval over de linkerkant waar een aanvallende middenvelder Menno en Niels te slim af is en vanaf de zijkant op Bas kan vuren die met zijn linkervoet redt en een grotere achterstand voorkomt. Daarna weer Eemnes die eindelijk ook een keer door het centrum heen kan voetballen en zo tot een kans kan komen, het levert een schietkans voor Wouter op. Hij schiet echter gehaast over. Toch groeit het vertrouwen bij Eemnes. Tien minuten voor rust dan toch ineens een mokerslag. Een middenvelder van Hees pikt net over de middellijn de bal op en creëert met een simpel een-tweetje de ruimte om van ver eens aan te leggen. Hij raakt hem geweldig en schiet de bal prachtig in de verre bovenhoek. 0-2 en Hees laat zien niet sprankelend te hoeven voetballen om toch simpel met 2-0 voor te staan. Eemnes gaat echter niet bij de pakken neerzitten en lijkt kort daarna terug in de wedstrijd te komen. Wouter schiet de bal uit de lucht, raakt hem half, maar zo beland de bal wel voor Ferhat die uit de draai raak schiet. Hij bleek echter nipt buitenspel te staan en zo vind deze treffer geen doorgang. Zo gaan we met 0-2 rusten. Het spel van Eemnes is op dat moment eigenlijk al beter dan de stand doet vermoeden. Het gevoel is dan ook dat echt alles nog mogelijk is, we gaan Hees iets eerder onder druk zetten en verder blijft het strijdplan onveranderd.

  Na de rust in eerste instantie hetzelfde spelbeeld. Hees tikt de bal rond en Eemnes probeert vanuit de omschakeling gevaarlijk te worden. Dit levert al snel een behoorlijke mogelijkheid op voor Rogier. Daniel schiet de bal voor waarbij Rogier veel ruimte krijgt van de verkeerd staande linksback. Hij neemt de bal goed aan maar schiet in kansrijke positie helaas over. Vanaf een kwartier na rust gooit Eemnes de schroom steeds meer van zich af en begint steeds meer druk te zetten op de opbouw van Hees. Dat zorgt ervoor dat Hees vanaf dat moment eigenlijk alleen nog maar de lange bal hanteert en het veld groter wordt. Eemnes gaat meer duels winnen en heeft vanaf dat moment het middenveld al snel in handen. De druk wordt groter en Eemnes komt steeds maar aan voetballen toe op de helft van Hees. Dit leidt veelvuldig tot voorzetten en steekballen tot in de 16 van Hees maar de bal wil maar niet “goed” vallen. Net op het moment dat je je afvraagt of het nog wel gaat lukken, valt toch ineens de aansluitingstreffer. Lars combineert met Rogier, krijgt de bal terug en heeft vervolgens een slim balletje tussendoor in huis waar Stephan sneller op reageert dan de verdediging van Hees. Vanuit een moeilijke hoek vind hij de verre hoek en Eemnes leeft weer. We hebben dan immers nog 20 minuten te spelen. Eemnes gooit er nog een schepje bovenop en Hees lijkt het tij niet te kunnen keren. Dit leidt vier minuten later al tot de gelijkmaker. Lars pikt een afgeslagen bal op in de 16 van Hees. Daniel zet een loopactie in en krijgt de bal op het juiste moment van Lars. Daniel geeft ineens voor waarna Hees de bal niet lekker weg krijgt. Zo wordt de bal onbedoeld perfect klaar gelegd voor Evan die afdrukt. 2-2. Dit zou na een 2-0 achterstand al een goed resultaat zijn tegen Hees en je merkt even dat er bij Eemnes wat twijfel ontstaat over of we door moeten drukken of genoegen moeten nemen met de 2-2. Dit duurt echter maar kort waarna Eemnes de druk weer opvoert en op zoek gaat naar de winst. In de 89e minuut weer een moment waar er door goed druk zetten een tweede bal wordt veroverd op de helft van Hees. Daniel speelt zijn man uit en geeft voor. Een verdediger van Hees wil de bal weg koppen maar raakt hem niet goed. Weer is Stephan er als de kippen bij, komt voor zijn man en schiet in de korte hoek hoog en hard raak. 3-2 en heel Eemnes gaat uit zijn dak. Dan is het nog een paar minuten billen knijpen, zeker als Hees op 18 meter van de goal nog een vrije trap krijgt. Deze wordt echter over geschoten. De opluchting is over het hele sportpark voelbaar.

  Na het laatste fluitsignaal is er een luid gejuich hoorbaar en is Eemnes er voor de tweede keer in geslaagd te winnen van Hees. Een prestatie van formaat.

  Volgende week de derby tegen Laren, met wie Eemnes nog een appeltje te schillen heeft na de 1-2 nederlaag eerder dit seizoen. Op 9 maart is de aftrap om 14.30 in Laren. Tot dan!

  Opstelling
  Bas van Domselaar, Evan Schimmel, Menno Bus, Niels Wortel, Daniel Koenen, Tim Mol, Quinten Bustamente, Wouter van den Berg (Lars de Jong), Stephan Bakker (Guido van Wegen), Ferhat Ozturk (Daniel Kies), Rogier van Wegen

  Doelpunten
  1-2 Stephan Bakker
  2-2 Evan Schimmel
  3-2 Stephan Bakker

  Gele kaart
  Daniel Koenen