• Even voorstellen : Heren Eemnes 1 en 2 (deel 2)

  28 aug 2020
 • In deel 1 heb ik je voorgesteld aan Mosik en Mark van Heren 2.

  Nu zijn Wouter van den Berg (29) en Danny Rigter (19) aangeschoven voor een nadere kennismaking. Beiden spelen in Heren 1. 


  Danny is op zijn 9e gaan voetballen en viert dit jaar dus zijn 10-jarig jubileum bij SV Eemnes. In de vakantie was hij volop aan het werk op de trekker, maar nu begint zijn studie weer. Ook die heeft alles met sport te maken. Hij volgt een sport-project-traject aan het ROC-A12 in Ede en richt zich dit jaar op een rol als leidinggevende. 

  Wouter en zijn vriendin wonen met veel plezier in de nieuwe Zuidpolder. Hij start komende week in een nieuwe baan als financial bij Forbo vloeren in Assendelft. Zijn voetbalroots liggen in het oosten van het land en de laatste jaren bij De Zuidvogels in Huizen. Vier jaar geleden heeft hij al een half jaartje meegetraind bij SV Eemnes. Maar nu, als inwoner van Eemnes, maakt hij de echte overstap. Welkom Wouter!

  Toppunt van Danny’s carrière tot nu toe is het kampioenschap van de JO19-1 afgelopen seizoen. Vooral omdat dit voor Danny de eerste keer was dat hij een kampioenschap mocht meemaken en dan nog ongeslagen ook. De promotie naar de Hoofdklasse maakte het extra bijzonder. 

  Ook voor Wouter is promotie naar de Hoofdklasse de mooiste herinnering. Dit was bij Zuidvogels in ’16-’17. In het seizoen had hij niet veel gespeeld, maar tijdens de nacompetitie wist hij wel een aantal belangrijke goals op zijn naam te zetten. De euforie bij Zuidvogels dat ze dit na 10 jaar eindelijk wisten te bereiken, zorgt ook bij Wouter voor een onvergetelijk herinnering. 

  Favoriete club van Danny is Arsenal. Als het weer mogelijk is, hoopt hij ook weer wat wedstrijden live te kunnen volgen. Voorkeur van Wouter gaat naar Ajax, al volgt hij ze de afgelopen jaren niet meer zo actief.

  Als ik vraag SV Eemnes in één woord te beschrijven, is het voor beiden heren: gezelligheid. Waar Danny toevoegt dat de club veel meer is dan alleen voetbal, het sociale karakter speelt hierin een belangrijke rol.

  Beide mannen staan te boek als aanvaller. Je kunt Wouter daarbij herkennen als de man die continu de ruimte zoekt, weinig in de buurt is van zijn tegenstander en makkelijk weet te scoren, bij voorkeur vanuit een stevig schot.

  Danny herken je aan zijn aanvallende houding, waarbij hij zichzelf dwingt vooruit te denken om te zorgen voor een goede aanval, die als het even kan wordt afgerond met een beslissende goal.

  Ik vraag de mannen of ze voor zichzelf een doel hebben gesteld voor dit seizoen. Danny wil vooral veel leren en zoveel mogelijk in het eerste spelen. Ook Wouter heeft als doel om zoveel mogelijk te spelen. Hij hoopt vooral lekker te kunnen voetballen en niet gehinderd te worden door blessures. En als het even kan, zou hij toch wel heel graag een periodetitel binnenhalen. Dat sluit mooi aan bij de ambities van de staf. 

  Het gesprek komt vervolgens op de eerste ervaringen met het spelen in de selectie. Al snel wordt helder dat spelen in de 1e klasse junioren zeker niet hetzelfde is als spelen in de 4e klasse senioren, laat staan de 1e klasse senioren. Iets waar de jeugd zich nog weleens in vergist.

  Danny noemt vooral de veel hogere handelsnelheid in het spel en ook fysiek ervaart hij een groot verschil. 

  Wouter ervaart ten opzichte van zijn achtergrond bij Zuidvogels (1e klasse) juist dat het tempo bij SV Eemnes een stuk lager ligt. Zuidvogels heeft veel ervaring in het team, waarbij men kan teren op het spelinzicht en snel weet te schakelen. Het team van SV Eemnes is een stuk jonger, en heeft daarmee nog volop ruimte om zich te ontwikkelen. Een mooie uitdaging voor staf en team. 

  Ook aan Danny en Wouter vraag ik als afsluiting of ze een tip hebben voor de jeugd. Dat vraagt van beide even bedenktijd, maar dan volgen twee wijze lessen:

  Danny: ‘Volhouden!, ook als je een keer in een lager team wordt ingedeeld of als je het iets minder naar je zin hebt.’

  Wouter: ‘Leer al jong om in het veld met elkaar te praten en je medespelers te coachen. Daarmee maak je als team het verschil.’

  Nog snel even een foto op het balkon en dan sprinten de heren naar het trainingsveld. Alles in de strijd om komende zaterdag basis te staan!

  Wouter en Danny, bedankt voor het mooie gesprek. 

  Heel veel succes dit seizoen en vooral veel speeltijd! Ga ervoor!

  Gonny Dunnink