• Even voorstellen : de technische staf

5 jul 2020
  • Het seizoen is bijna voorbij. Maar nu er vanaf 1 juli weer ‘normaal’ gevoetbald mag worden, laten we die kans natuurlijk niet voorbij gaan.

Ook de selectie van SV Eemnes bereidt zich nog volop voor op het nieuwe seizoen. Een selectie met veel bekende gezichten, maar ook een aantal nieuwe. Dat geldt niet alleen voor de spelers, maar ook voor de begeleidende staf. Medio augustus stellen we de spelers van de selectie aan jullie voor. Nu eerst kennis maken met de technische staf.

Wie is wie?
    Ik sprak afgelopen week met de twee kersverse trainers, Bart Vos (trainer/coach 1e) en Wim van der Craats (trainer/coach 2e), en de bekende gezichten Folkert Stuyver (assistent-trainer 1e en keeperstrainer), Danny Hoogeveen (assistent-trainer 2e) en Arwin Lergner (assistent-scheidsrechter 1 en 2).

De mannen staan te popelen om weer aan de slag te gaan. Bart is geen onbekende voor SV Eemnes. Hij was eerder hoofdtrainer van ons vlaggenschip en is ook een aantal jaren jeugdtrainer geweest. Wim heeft afgelopen seizoen zijn entree gemaakt bij SV Eemnes als trainer van de JO19-1. Met veel enthousiasme en succes: kampioen in de eerste klasse, vervolgens promotie naar de hoofdklasse, waar de ploeg 2e stond, toen Covid-19 roet in het eten gooide.
    Folkert, een echte clubman, gaat Bart assisteren en vult een vaak onderschatte rol in: het vak van keeperstrainer. In geval van nood kan hij ook zelf nog onder de lat. Danny brengt bij het 2e zijn expertise in als assistent van Wim en, zoals Wim het formuleert, ‘ook als wegkapitein binnen de lijnen’. Arwin kennen we als een scherpe grens, die op een sportieve manier punten voor beide teams kan verdienen.

Op de foto van rechts naar links: Bart, Arwin, Wim, Danny en Folkert

Gaan voor resultaat met eigen mensen en middelen
    Op mijn vraag waar de kracht van deze technische staf ligt, wordt unaniem genoemd dat het team op 1 lijn staat met de doelstellingen van de vereniging. Het eerste speelt komend seizoen opnieuw in de 4e klasse, al is men overtuigd dat een plek in de 3e klasse voor SV Eemnes te realiseren moet zijn. Het tweede speelt reserve 3e klasse.  Voor beide teams een periodetitel en daarmee een plek in de nacompetitie is dan ook de 1e mijlpaal die wordt gesteld.

Als dat lukt is de staf tevreden. Vooral omdat het uitgangspunt van de club is om dit te realiseren met eigen mensen en middelen. Voor Bart voelt terug zijn bij SV Eemnes mede daardoor als ‘thuiskomen’. Een aantal spelers kent hij nog uit zijn eerdere trainersperiode. Een aantal andere mannen kent hij nog uit de periode dat hij jeugdtrainer was.

“Erg leuk om nu weer met elkaar op te trekken”, aldus Bart.

De kracht van een team
    De ambitie vraagt van beide teams wel een kritische kijk op voetbalgebied. Ook dat is bij Bart en Wim in goede handen. Kennisontwikkeling is een belangrijk speerpunt dit seizoen. Wim is begin februari gestart met de UEFA B trainersopleiding en heeft inmiddels het theorie- en VCT deel (voetbalconditie training) in de achterzak. Hij heeft Bart gevraagd hem als praktijk-begeleider te ondersteunen. Een team binnen en buiten het veld dus. Dat belooft wat!

Bart en Wim: “Laat duidelijk zijn dat het niet alleen om ons draait. Wij hebben een rol, net als Folkert, Danny en Arwin, maar vergeet niet alle andere vrijwilligers binnen de club. Die zijn zeker zo belangrijk! Wij kunnen veel willen, maar zonder inzet van alle vrijwilligers binnen de club gaat het echt niet. Wij mogen dan een team zijn, maar dan wel als onderdeel van het grote team SV Eemnes”. Mooi gesproken mannen!

Voorbereiding
    De poule-indeling is nog even afwachten. Deze wordt op 10 juli bekend gemaakt door de KNVB. Ook de definitieve indeling van beide selectieteams is nog niet bekend. Op 8 augustus start het voorbereidingsprogramma. Daarna volgt een aantal trainingen en oefenwedstrijden (zie programma). Uiteindelijk vindt de (bekendmaking van de) selectie van 1 en 2 rond 25 augustus plaats. Volgens huidige planning start vervolgens op 29 augustus de bekerpoule en wordt op 19 september de 1e competitiewedstrijd gespeeld.

Een mooie mix aan spelers
    Het team van spelers noemen beiden ‘een mooie mix’: spelers uit de selectie van afgelopen seizoen, drie nieuwe spelers van buiten de club en Wim neemt negen jongens mee die doorstromen vanuit de JO19-1 van afgelopen seizoen. Twee daarvan (Daniël Koenen en Tim Mol) speelden afgelopen seizoen al een aantal wedstrijden in het eerste en werden door de Gooi en Eemlander direct opgesteld in het ‘Elftal van de week’.  Deze mix maakt dat er nu op verschillende posities in 1 en 2 sprake is van meer concurrentie.

Voor de spelers betekent deze concurrentie wellicht wat extra druk om komend seizoen het beste van zichzelf te laten zien. Het spel zal hierdoor echter alleen maar beter en daarmee leuker worden. En dat is toch waar de supporters naar uitkijken. Wekelijks een mooie pot, met als het even kan een positie in de bovenste helft van het rijtje.

Veel succes mannen!

Gonny Dunnink