• Eemnes wint ook lastige uitwedstrijd bij Hees.

9 okt 2023
  • Na de late winst op Wasmeer van vorige week nu de uitwedstrijd tegen Hees, een ploeg die de afgelopen twee seizoenen top drie speelde in deze afdeling en ook nu mikt op een hoge klassering. Bart waakt na twee overwinningen dan ook voor teveel optimisme en daarom zetten we dit keer wat minder hoog druk dan anders het geval is. Rogier neemt om tactische redenen de plek in de spits over van Ferhat. Verder starten we met dezelfde namen als vorige week.

Op een goedbezocht sportpark in Soest trappen we af en al snel gaan beide teams hard maar fair de duels in. Beide teams proberen te voetballen en krijgen daar ook regelmatig de ruimte voor. Hierdoor ontstaat een open wedstrijd waarin blijkt dat Eemnes echt niet de mindere is. Het laat Hees vrij opbouwen tot de middellijn waarna zij te vaak de lange bal hanteert, die meestal wordt gewonnen door ons centrale duo of anders door de sterk spelende Daniel op linksback. Ook de tweede ballen zijn vaker voor Eemnes dan voor Hees. Dit zorgt ervoor dat er veel omschakelmomenten zijn waarin Eemnes gevaarlijk kan worden. Vooral Stephan is een plaag voor de defensie van Hees. Op het half uur is hij al twee keer oog in oog geweest met de keeper die beide keren als winnaar uit de bus kwam. Eenmaal werd de rebound binnen geschoten door Rogier maar die treffer vond door buitenspel geen doorgang. Hees komt af en toe voetballend ook wel tot kansen, maar de grootste zijn voor Eemnes. Het vertrouwen groeit dan ook en dit leidt vijf minuten voor rust tot de terechte voorsprong. Eemnes verovert op de helft van Hees de bal waarna Wouter zijn man uitspeelt en de bal meegeeft aan Peter die de 16 instormt. Peter schiet de bal vervolgens hard en hoog binnen. 0-1! Nog even volhouden tot de rust, denken we dan. Eemnes kan even later echter alweer juichen. Peter slingert een vrije trap vanaf rechts voor de goal en die wordt ongelukkig verlengd door een verdediger van Hees die daarmee zijn keeper kansloos laat. 0-2, en daarmee gaan we rusten.

Na de rust een iets ander spelbeeld. Hees wisselt twee keer en mede daardoor speelt de aanvoerder van Hees niet meer achterin maar centraal op het middenveld. Dit zorgt voor veel meer dynamiek op het middenveld bij Hees waardoor Eemnes toch wat wordt teruggedrongen. Ondanks deze omzetting is de beste kans kort na rust voor Eemnes. Na slordig balverlies van Hees laat Stephan de defensie zijn hielen zien en mikt vanaf rand 16 op de binnenkant van de paal waarna de keeper de bal op kan rapen. Het is nog een wedstrijd. Toch wordt Hees wel wat sterker in deze fase zonder tot echt grote kansen te komen. Op het uur komt Hees dan toch ineens terug in de wedstrijd. Een corner wordt voorgezet waarbij Hees het duel wint en de bal binnen wordt geschoten. 1-2 en het vertrouwen bij Hees is daarmee weer helemaal terug. Ondanks deze tegenvaller gaat Eemnes stoïcijns door met het ontregelen en frustreren van het aanvalsspel van Hees en komt het richting het einde ook nog wel tot behoorlijke mogelijkheden. Hees wordt wel dreigender, maar krijgt vooral nog een aantal halve kansen. Toch blijft het billenknijpen bij de veelvuldige vrije ballen en corners die Hees krijgt. Het laatste fluitsignaal wordt dan ook met luid gejuich ontvangen.

Een prachtige overwinning op een sterke tegenstander waarbij Eemnes in ieder geval voor rust gewoon de betere was. Volgende week komt Laren op bezoek. Onze buren hebben nog wat goed te maken met Eemnes na de 7-0 afstraffing in de beker vorige maand. Ook dat belooft weer een mooie pot te worden. We trappen om 14.30 af op sportpark Eemnes.

Opstelling

Bas van Domselaar, Evan Schimmel, Guido van Wegen, Niels Wortel, Daniel Koenen, Tim Mol, Peter Schlötter (Lars de Jong), Wouter van den Berg (Daan Kleinhove), Stephan Bakker (Laurent Rademaker), Rogier van Wegen (Ferhat Ozturk), Quinten Bustamente (Mart Adema)

Doelpunten

0-1 Peter Schlötter