• Eemnes wint laatste thuiswedstrijd van ASC Nieuwland

  22 mei 2024
 • Nadat Eemnes zich vorige week veilig speelde bij KVVA staat nu de thuiswedstrijd tegen ASC Nieuwland op het programma. Nieuwland pakte met een sterke serie de tweede periode en zal zich straks melden in de nacompetitie voor promotie. Een pittige tegenstander waar we het uit ook zwaar hadden en uiteindelijk met een 3-1 nederlaag huiswaarts keerden. Eemnes kan vrijuit spelen maar wil uiteraard graag het seizoen goed afsluiten en kan bij winst zomaar nog 6e worden.

  Evan en Tim keren terug van een schorsing en starten weer in de basis. Ook Laurent mag in zijn uitzwaaiwedstrijd vanaf het begin starten. Dit gaat ten koste van Sander, Quinten en Ferhat.

  Onder prachtige omstandigheden wordt er afgetrapt waarna Nieuwland meteen het initiatief neemt. Het wordt in het begin snel gevaarlijk met een bal vanaf de middellijn die achter de verdediging wordt gelegd waarna Bas moet ingrijpen. Dit leidt tot een hoekschop. Ook dat leidt gelijk tot een hachelijke situatie die we wel schadevrij doorkomen. Na dat onrustige begin heeft Eemnes de zaken al snel beter voor elkaar. Het centrum van Nieuwland heeft dan wel veel de bal, maar wordt veelal gedwongen tot lange ballen waar we nu wel goed op anticiperen. Nieuwland komt dan ook maar moeilijk tot zijn spel.

  Eemnes krijgt van Nieuwland ook de gelegenheid om vrij op te bouwen. Hierbij wordt Niels op links veelvuldig als vrije man gevonden die kan opkomen en middenvelders of de spits kan aanspelen. Nieuwland dekt niet echt door waardoor er dan vaak veel ruimte ligt. Dit leidt ook meteen tot de openingstreffer. Lars speelt Wouter in die kan opendraaien en de bal op links mee kan geven op Lars. Lars kan voorgeven en speelt Wouter aan op de 16 die gelijk schiet. De bal wordt geblockt en valt buiten de 16 voor de voeten van Evan die gelijk Stephan inspeelt die vanuit de draai over de keeper heen raak schiet. Ook daarna blijft Eemnes sterker en krijgt het veel ruimte om te voetballen. Dit leidt bijna tot de 2-0 van Laurent. Wouter komt op links door, kan vrij voorgeven maar Laurent komt niet lekker uit zijn passen en mikt net naast. Ook Rogier mag ruiken aan de 2-0 maar zijn kopbal uit een strakke corner van Stephan gaat net over. Niels kopt even later vanuit een corner wel de 2-0 binnen. Met een comfortabele 2-0 voorsprong gaan we rusten.

  Na de rust eigenlijk eenzelfde spelbeeld. Nieuwland heeft wel veel de bal maar komt niet lekker in zijn spel en Eemnes krijgt veel tijd om op te bouwen en snel om te schakelen. Al snel zijn er goede mogelijkheden om 3-0 te maken. Zo kan Laurent vrij op de doelman van Nieuwland af, passeert hij de keeper maar is er daarna een verdediger die de bal alsnog kan ruimen. Ook Ferhat krijgt eerst een schietkans met links die wordt gepakt door de keeper. Daarna raakt Ferhat met een knappe lob de lat. De 3-0 kan dan ook niet uitblijven. Die komt uiteindelijk wat gelukkig tot stand. Tim krijgt een afvallende bal uit een corner voor zijn voeten. Hij kapt zijn tegenstander uit en schiet met links waarna dit schot net voldoende getoucheerd wordt om in de andere hoek te verdwijnen. De vreugde is er niet minder om. Ook Wouter krijgt daarna nog een dot van een kans, maar krijgt een knappe lange bal van Evan niet goed onder controle waarmee ook deze kans verloren gaat. Nieuwland ondertussen blijft het proberen en komt tien minuten voor tijd nog wel tot scoren uit een vlot lopende aanval over hun rechterkant waarna Bas vanaf de 16 kansloos wordt gelaten. Ook daarna krijgt het Nieuwland nog een behoorlijke mogelijkheid die Bas wel kan pakken.

  Ondertussen zijn er nog drie momenten geweest waarbij het thuispubliek afscheid heeft kunnen nemen van een drietal spelers. Laurent en Mark stoppen met selectievoetbal, maar blijven actief bij Eemnes. Daniel Koenen maakt de stap naar Bussum en zal volgend seizoen bij BFC te bewonderen zijn. Wij wensen hen alle goeds in hun verdere loopbaan die ongetwijfeld nog vele hoogtepunten zal kennen.

  Volgende week sluiten we het seizoen af met een uitwedstrijd in Hilversum bij Olympia.

  Opstelling

  Bas van Domselaar, Evan Schimmel, Daniel Kies (Daniel Koenen), Guido van Wegen, Niels Wortel, Lars de Jong (Laurent Rademaker), Quinten Bustamente, Laurent Rademaker (Ferhat Ozturk), Rogier van Wegen (Mark van den Akker) (Quinten Bustamente), Wouter van den Berg, Stephan Bakker (Quinten Sluijs)

  Doelpunten

  1-0 Stephan Bakker
  2-0 Niels Wortel
  3-0 Tim Mol