• Eemnes weer niet opgewassen tegen Laren

  11 mrt 2024
 • Na het fantastische resultaat van vorige week tegen Hees staat nu de derby tegen Laren op het programma. Een ploeg die speelt op ‘de nul’ en daar goed in is. Laren scoort wat minder dan Eemnes, maar krijgt er vooral veel minder tegen. Eemnes weet dus dat het scherp zal moeten zijn in de afronding want we zullen, om Bart te citeren, ‘geen 10 kansen krijgen’.

  Daniel Koenen ontbreekt vanwege een schorsing en zijn plek links achterin wordt overgenomen door zijn broertje Sander. Verder start Eemnes ongewijzigd ten opzichte van vorige week.

  Al snel blijkt dat Laren inderdaad speelt met veel mensen in de as, dat het de bal vaak lang speelt en daar vol de duels aangaat. Eemnes heeft het er moeilijk mee. Het probeert af en toe wel op te bouwen, maar het spel is stroperig en zo komen we niet veel verder dan het rondspelen achterin en vervolgens kiezen voor de lange bal waar Eemnes ook geen gevaar mee sticht. Als Eemnes dan wel een keer het middenveld over kan steken, is de voortzetting vaak onvoldoende om gevaarlijk te worden. Het is in de eerste helft dus een wedstrijd met weinig opwinding, veel overtredingen en standaardsituaties. We zitten al in de blessuretijd van de eerste helft als Laren nog maar eens een bal van achteruit naar voren schiet en op onze helft het duel aangaat. De bal valt vervolgens achter onze verdediging waar Evan nog staat en de bal probeert weg te werken. Door een polletje mist hij de bal waarna de spits van Laren de bal oppikt. Bas komt nog wel van zijn lijn maar wordt omspeelt waarna de spits het lege doel vindt. Zo gaan we rusten met een 1-0 achterstand. Een erg vervelende achterstand als je weet dat goed voetbal door de ontbrekende vorm van de dag en een matig veld niet goed lukt en je een tegenstander hebt die verdedigend goed staat. Ondanks dat is het devies om hoger te gaan voetballen, korter bij elkaar te gaan spelen en van daaruit meer tweede ballen te gaan winnen.

  Echter na de rust een tweede domper en misschien al wel de beslissing. Laren krijgt op onze helft een vrije trap die bij de tweede paal wordt gegeven. Daar wint Laren het duel en de bal wordt over Bas heen in de doelmond gekopt waarna die binnen wordt gelopen. Arwin vlagt voor buitenspel maar de scheidsrechter laat hem staan waarmee de stand op 2-0 komt. Een mokerslag, blijkt wel. Eemnes slaagt er ook de tweede helft niet in tot goed voetbal te komen. Eemnes gaat vanaf een kwartier na rust wat meer ruimte weggeven waardoor Laren toch dreigender blijft dan Eemnes zonder echte kansen te krijgen. In de laatste 20 minuten krijgt Eemnes af en toe ook wat meer ruimte om via de zijkant te voetballen, maar ook dan is de eindpass vaak niet goed. Het blijft bij een knal van Lars van buiten de 16 die goed wordt verwerkt door de keeper van Laren. Nadat Laren kort voor tijd nog een behoorlijke mogelijkheid over schiet krijgt Eemnes pas de eerste echte kans van de dag, maar Wouter mikt de bal voorlangs. Het blijft bij 2-0 en daar valt eigenlijk weinig op af te dingen. 

  Volgende week heeft Eemnes de kans om deze zeperd recht te zetten. Om 14.30 trappen we dan thuis af tegen VVZA uit Amersfoort.

  Opstelling
  Bas van Domselaar, Evan Schimmel, Menno Bus, Niels Wortel, Sander Koenen (Stefan Kies), Tim Mol, Quinten Bustamente, Lars de Jong (Guido van Wegen), Stephan Bakker, Ferhat Ozturk (Daniel Kies), Wouter van den Berg

  Gele kaarten
  Menno Bus
  Sander Koenen
  Niels Wortel