• Eemnes weer met beide benen op de grond na nederlaag tegen Laren

  16 okt 2023
 • Ondanks de perfecte score in de competitie en de 7-0 winst op Laren in de beker nog vers in het geheugen waarschuwde Bart tijdens de bespreking al voor onderschatting. Die woorden bleken tijdens de eerste helft niet het gewenste effect te hebben.

  Met Ferhat weer terug in de punt van de aanval ten koste van Rogier werd met veel vertrouwen afgetrapt. Laren, ook nog ongeslagen, kwam met een duidelijk plan naar Eemnes. De bal snel van de eigen helft af krijgen en op de helft van Eemnes het duel aangaan en verder voetballen. Een tactiek die Laren zeker in de eerste helft goed uitvoerde. Dit resulteerde voor Laren al snel in twee corners op rij. De eerste werd door Bas nog tot corner verwerkt. De tweede werd bij de eerste paal ingedraaid en simpel verlengd. 0-1. Alweer een tegengoal uit een corner. Werk aan de winkel voor Eemnes als het gaat om standaardsituaties.

  Na de 0-1 probeert Eemnes voetballend de overhand te krijgen, maar is te slordig op de helft van de tegenstander. Daarnaast zit Laren er vaak kort op en wint het veel duels. Dit zorgt ervoor dat Eemnes in de eerste helft niet tot uitgespeelde kansen komt, ook omdat Laren ons niet de gelegenheid geeft om op hun helft de bal te veroveren. Laren komt er ook niet vaak uit, maar als het wel lukt is het regelmatig wel dreigend, ook omdat de ruimtes bij balverlies bij Eemnes te groot bleven. Kort voor rust, als Eemnes eindelijk wat beter in de wedstrijd lijkt te komen een tweede goal voor Laren. Een aanval aan de rechterkant waar de spits diep wordt gestuurd kan maar net worden gestopt door Bas. De bal wordt op de achterlijn opgevangen en teruggespeeld op de linksbuiten van Laren die de bal vanaf punt 16 prachtig in de verre kruising legt. 0-2 en daarna gaan we rusten.

  Met twee verse wissels en een donderspeech op zak gaat Eemnes in de tweede helft iets beter spelen. We komen tot meer voetbal over de grond en bereiken daarmee ook vaker de 16 van Laren. Dit leidt in de eerste 20 minuten na rust echter maar sporadisch tot echte kansen. Laren houdt zich, gesteund door de voorsprong, aan het strijdplan en maakt ondertussen ook nog bijna 0-3 maar Bas redt van dichtbij. In het laatste kwart van de wedstrijd krijgt Eemnes wat meer druk op de verdediging van Laren en worden ook meer kansen gecreëerd. Helaas blijft het onzuiver in de afronding waardoor de aansluitingstreffer te laat komt. Die valt namelijk pas kort voor het ingaan van de blessuretijd. Daniel komt naar binnen en speelt de bal door de as richting Laurent die achter de verdediging van Laren opduikt. Laurent schiet meteen uit de draai waarna de keeper van Laren moet lossen. Stephan is er als de kippen bij om 2-1 binnen te schieten. Het kan nog denkt iedereen. Er komt in de blessuretijd slechts nog een halve kans vanuit een vrije trap vanaf de zijkant. Peter slingert hem voor bij de tweede paal, maar de keeper van Laren bokst de bal weg voordat het echt gevaarlijk wordt.

  Na de mooie serie van drie overwinningen op rij nu een nederlaag. Een wedstrijd waarin Laren er simpelweg beter in slaagde het strijdplan uit te voeren dan dat dat ons lukte. Mede daarom gaan de punten verdiend mee naar Laren. Eemnes zal zich moeten herpakken met een zware serie wedstrijden voor de boeg. Te beginnen met een uitwedstrijd tegen VVZA op 28 oktober in Amersfoort.

  Opstelling
  Bas van Domselaar, Evan Schimmel, Guido van Wegen (Sander Koenen), Niels Wortel, Daniel Koenen, Tim Mol, Peter Schlötter, Wouter van den Berg (Mark van den Akker), Stephan Bakker, Ferhat Ozturk (Rogier van Wegen), Quinten Bustamente (Laurent Rademaker)

  Doelpunt
  1-2 Stephan Bakker

  Gele kaart
  Tim Mol