• Eemnes verliest ondanks inhaalrace

  13 nov 2023
 • Na de late nederlaag van vorige week tegen Loosdrecht staat nu de lastige uitwedstrijd tegen Jonathan op het programma.

  Daniel Kies neemt de plaats in van Quinten die een wedstrijd schorsing uitzit. Verder dezelfde namen als de laatste weken.

  Jonathan begint goed aan de wedstrijd en we hebben in het begin van de wedstrijd veel moeite met de diepgang van de rechterkant van Jonathan. Dit leidt na tien minuten tot de op dat moment terechte 1-0. Daarna blijft Jonathan de betere zonder daarbij heel gevaarlijk te worden. Na 20 minuten spelen komt Eemnes wat beter in de wedstrijd en lukt het af en toe om op de helft van Jonathan de bal te veroveren en wat speldenprikjes uit te delen. De 2-0 komt op dat moment dan ook een beetje uit de lucht vallen. Jonathan wint een duel op de middellijn waarna de rechtsbuiten aan het werk wordt gezet. Die geeft al snel een bal achter de verdediging langs waar Bas net niet bij kan. De meegelopen linksbuiten kan de bal vervolgens in een leeg doel schuiven. Kort daarna lijkt de wedstrijd beslist. Na balverlies op eigen helft krijgt de spits van Jonathan de bal voor de voeten en hij maakt voor Bas geen fout. 3-0 en Eemnes weet even niet waar het het zoeken moet.

  Of Jonathan het vervolgens rustiger aan doet of dat Eemnes beter gaat voetballen... Feit is dat we vanaf de 35e minuut ineens sterker worden en dit leidt vijf minuten voor rust tot de 3-1. Ferhat wordt vrijgespeeld op de 16 meter en schiet vervolgens prachtig raak in de verre kruising. Kort voor rust nog een moment waarbij Stephan op links opkomt, de combinatie zoekt met Ferhat, de bal terugkrijgt en een voorzet geeft op Wouter. Zijn inzet wordt gekraakt waarna de bal naast rolt. Misschien wel de kans om terug in de wedstrijd te komen.

  In de rust is de gedachte dan ook dat we nog in de wedstrijd zitten, maar dat het verdedigend wel anders moet. Daarom grijpt Bart in en haalt Laurent en Wouter eruit en brengt Lars en Rogier.

  Kort na de thee lijken alle ideeën alweer de ijskast in te kunnen als de spits van Jonathan vanuit een voorzet vogelvrij de 4-1 binnen kan koppen. Toch blijft Eemnes er alles aan doen om er nog wat van te maken. Dit leidt tien minuten na rust tot de 4-2. Peter draait een vrije trap gevaarlijk in en Daniel Kies stuurt de bal knap in de verre hoek. Gesteund door deze goal komt Eemnes beter in de wedstrijd. Halverwege de tweede helft laat Jonathan toch weer zien waarom het zo'n gevaarlijke ploeg is. Jonathan brengt een (zo bleek later) balvaardige speler in die vanuit de ingooi direct aan een dribbel begint, een aantal Eemnessers uitspeelt en de bal teruglegt tot de penaltystip waarna die makkelijk wordt binnengeschoten. 5-2 en alweer een goal die op dat moment uit de lucht komt vallen. Ook hierna blijft het een open wedstrijd. Eemnes maakt toch al snel de knappe 5-3. Lars speelt vanaf rechts strak in op Stephan die tussen de linies is geslopen. Hij steekt hem snel op de diepgaande Ferhat die de keeper te slim af is. Hierna nog twee momenten waarbij Peter eerst de paal raakt en even later vanuit een vrije trap de keeper bijna verrast door meteen te schieten. De 5-4 blijft echter uit. Het offensief ebt daarna weg en Jonathan krijgt dan weer de overhand en daarmee een aantal behoorlijke mogelijkheden om weer tot scoren te komen.

  We gaan al richting de blessuretijd als Eemnes de spanning toch nog terugbrengt. Ferhat schiet een afvallende bal binnen en maakt daarmee zijn hattrick compleet. Eemnes probeert het in de blessuretijd nog wel maar komt niet meer tot kansen. Berusting volgt na het eindsignaal. Ondanks dat Jonathan vooral in het eerste halfuur te sterk was overheerst toch weer het gevoel dat er meer had ingezeten. Met name het gemak waarmee we tegengoals krijgen op momenten dat we goed in de wedstrijd lijken te zitten was vandaag teveel van het goede. We hebben echter ook gezien dat Eemnes er tegen een goede ploeg uit een geslagen positie toch weer een wedstrijd van kan maken. Hoe dan ook, wederom geen punten. Volgende week thuis tegen Amsvorde een nieuwe kans om ons te revancheren.

  Opstelling
  Bas van Domselaar, Evan Schimmel, Daniel Kies (Mart Adema), Niels Wortel, Daniel Koenen, Tim Mol, Peter Schlötter, Laurent Rademaker (Rogier van Wegen), Stephan Bakker, Ferhat Ozturk, Wouter van den Berg (Lars de Jong)

  Doelpunten
  3-1 Ferhat Ozturk
  4-2 Daniel Kies
  5-3 Ferhat Ozturk
  5-4 Ferhat Ozturk

  Gele kaart
  Daniel Koenen
  Tim Mol
  Ferhat Ozturk
  Lars de Jong