• Eemnes pas laat naast TOV

5 mei 2024
  • Na een vrij weekend staat deze week de derby tegen TOV op het programma. Eemnes is met een zege zo goed als veilig en er is veel vertrouwen dat dat ook zeker mogelijk moet zijn. Daarnaast hebben we nog wat goed te maken na de 2-1 thuisnederlaag die we in december leden tegen TOV. Bart laat zijn basis wederom ongewijzigd. Ook het strijdplan van iets inzakken en proberen gevaar te creëren in de omschakeling blijft zoals die de laatste tijd vaak geweest is.

In het begin heeft TOV wat meer de bal. Het speelt de bal achterin rustig rond waarna vaak, vanaf de rechterkant, de diepte wordt gezocht naar de bedrijvige voorwaartsen van TOV. Door het droge veld blijven deze lange ballen vaak hangen waardoor het een duel wordt waar de defensie van Eemnes haar handen vol aan heeft. In het begin van de wedstrijd zie je in de duels vaak toch al wat meer urgentie bij TOV dan bij Eemnes. Dit leidt ook al snel tot de voorsprong van TOV. De rechtsback van TOV legt de bal achter de verdediging van Eemnes waar een aanvaller van TOV aan de bal kan komen. Hij blijft in duel met Daniel Kies knap aan de bal, haalt de achterlijn en legt terug op een inlopende middenvelder die van dichtbij hard en hoog raak schiet. Eemnes kan aan de bak. Tot dat moment is Eemnes in de opbouw wat onrustig met veel balverlies, zelfs als het niet echt onder druk staat. Vanaf een minuut of 25 komt Eemnes wat beter in de wedstrijd. Eerst probeert Lars met een boogbal Wouter te bereiken maar zit een verdediger er met zijn kruin nog net aan waardoor er geen kans ontstaat. Ook een actie van Lars heeft net niet het raffinement dat nodig is om gevaarlijk te worden. Toch toont dit aan dat Eemnes langzaam maar zeker wel wat beter in de wedstrijd komt. TOV slaagt er dan ook al minder in om bij Bas in de buurt te komen. Dit wedstrijdbeeld leidt vijf minuten voor rust tot de dan verdiende gelijkmaker. Daniel Kies verovert de bal, stoomt op en zet Ferhat met een diepe bal op rechts aan het werk. Ferhat gaat in duel, komt voorbij zijn tegenstander en heeft met links een loepzuivere voorzet in huis op Lars die vrij was opgedoken voor de goal van TOV en al koppend doel treft. 1-1 en daarmee gaan we ook rusten.

Na de rust eenzelfde spelbeeld. Het begin na rust is voor Eemnes. Al snel krijgt Rogier uit de kluts een bal voor zijn voeten waarna hij de 16 in kan en kan schieten waarbij de keeper van TOV met een reflex kan redden. Kort daarna alweer een grote mogelijkheid voor Eemnes. Eerst wordt Ferhat ingespeeld die de bal met een voetbeweging laat vallen op de vrijstaande Wouter die Stephan al ziet vertrekken. Wouter kan vrij door de as de bal meegeven aan Stephan die op de keeper van TOV af snelt. Van dichtbij probeert hij de keeper door zijn benen te schieten wat de keeper net te snel door heeft. Ook deze kans gaat daarmee verloren. Dan ineens TOV die min of meer uit het niets de voorsprong weer pakt. Eigenlijk een identieke goal aan 1-0. Wederom wordt de bal op rechts diep gespeeld waarbij de achterlijn wordt gehaald. Dit keer wordt de bal voorgegeven op de spits die bij de eerste paal de bal aanneemt, kort wegdraait en simpel binnen kan schieten. Daarmee levert de tweede echte kans van TOV ook de tweede goal op, ook zeker een kwaliteit. Eemnes heeft het daarna een fase lastig. Met het energieke spel van TOV, maar ook zeker met zichzelf omdat er minder lukt dan we graag zouden willen. Toch krijgt Eemnes in het laatste kwartier weer wat meer druk op TOV zonder daarbij meteen grote kansen te creëren. Het leidt wel tot een hachelijke situatie voor de goal van TOV waarbij Jorn met een kopbal bijna doel treft, maar de doelman van TOV nog net redding brengt. Ook vermeend vasthouden bij Stephan levert helaas geen penalty op. De scheidsrechter loste het op met geel voor Stephan zoals hij wel meer oploste met het geven van kaarten. In totaal waren dit er negen tijdens deze niet heel onsportieve wedstrijd. Uiteindelijk krijgt Eemnes toch nog zijn gewenste doelpunt. Uit een ingooi komt de bal bij Jorn die de bal voor kopt waar Quinten van dichtbij een knappe omhaal produceert die de keeper kansloos laat. Er zijn dan nog ruim vijf minuten te spelen waarin beide teams nog proberen om de winst te pakken zonder dat er nog grote mogelijkheden ontstaan.

Er is opluchting bij Eemnes, omdat we TOV op afstand houden en TOV zal balen van de late gelijkmaker maar gezien de kansenverhouding is dit toch wel een terechte afspiegeling van het spelbeeld en aan beide kanten was het eigenlijk ook niet goed genoeg voor een driepunter.

Volgende week wederom een uitwedstrijd en wel tegen KVVA die dan zijn laatste strohalm wil pakken om rechtstreekse degradatie te voorkomen. Om 14.45 trappen we dan af in Amersfoort.

Opstelling
    Bas van Domselaar, Evan Schimmel, Daniel Kies (Guido van Wegen), Niels Wortel, Daniel Koenen (Daan Kleinhoven), Tim Mol, Quinten Bustamente, Wouter van den Berg (Jorn Dunnink), Ferhat Ozturk, Rogier van Wegen (Stephan Bakker), Lars de Jong

Doelpunten
    Lars de Jong