• Eemnes ondanks goede eerste helft met lege handen

30 jan 2024
  • Na de zware wedstrijd vorige week tegen Olympia deze week wederom een sterke tegenstander. Eemnes speelt de uitwedstrijd tegen ASC Nieuwland uit Amersfoort. Een ploeg die aan het begin van het seizoen werd gezien als outsider, maar die vooralsnog minder punten pakt dan verwacht. Ondanks dat is de verwachting dat ook dit een lastige wedstrijd wordt. Bart heeft de beschikking over een volledig fitte selectie en heeft daarnaast vijf verse wissels tot zijn beschikking omdat het 2e elftal geen wedstrijd speelt.

Onder prachtige omstandigheden (dat is de laatste tijd weleens anders geweest) trappen we af. Het strijdplan is om in eerste instantie wat in te zakken en in de omschakeling proberen gevaarlijk te worden. Dat lukt eigenlijk heel aardig. Nieuwland wordt gedwongen via de zijkant en te spelen en sticht eigenlijk maar nauwelijks gevaar. Eemnes krijgt al snel een behoorlijke mogelijkheid. Laurent verlengt een voorzet die de keeper niet kan klemmen. Wouter pikt de afgevallen bal op en brengt gelijk voor, Rogier komt daar voor zijn tegenstander en tikt van dichtbij in. Iedereen bij Eemnes telde deze al, maar de keeper van Nieuwland dacht hier anders over. Met een uiterste krachtsinspanning haalde hij de bal net voor de lijn weg. Het blijft 0-0, maar het vertrouwen bij Eemnes groeit. Even later een tweede mogelijkheid. Een bal schiet door tot bij Stephan die op de keeper af kan. Hij wordt daarbij zoveel gehinderd door de goed meegelopen back dat hij de bal ondanks het passeren van de keeper niet tot doelpunt kan promoveren. De derde kans is wel raak. Rogier wordt uit de omschakeling op rechts weggestuurd, behoudt het overzicht en legt voor. Stephan komt niet lekker uit en mist, maar daarachter is Daniel meegelopen en die raakt de bal net genoeg om tot scoren te komen: 0-1 en de ontlading is groot. Tot dan toe heeft Nieuwland een aantal vrije trappen voor geslingerd die allemaal ongevaarlijk waren. De meeste dreiging komt vanuit de balvaardige linksvoor van Nieuwland die Evan handenvol werk en een gele kaart bezorgd. Ondanks de dreiging levert dit nog geen kansen op. De enige kans van Nieuwland ontstaat kort voor rust waar er bij een communicatiefout de linksvoor opduikt voor Bas maar over lobt. Met de voorsprong op zak wordt de rust bereikt. Een terechte 0-1 voorsprong met het idee dat we misschien wel meer afstand hadden kunnen nemen.

Bart durft het niet aan om Evan met geel op zak te laten staan en brengt Guido. Niels gaat daarmee rechtsback spelen en Guido komt naast Quinten in het centrum te staan.

Eemnes komt wederom redelijk goed uit de kleedkamer en geeft in het eerste kwartier na rust eigenlijk wederom niets weg. Zelf creëren we in die fase ook niets maar we hoeven op dat moment ook niet. We merken wel dat de speelstijl veel kracht kost en dat het moeilijker wordt om de ruimtes klein te houden. Ondertussen heeft Nieuwland gewisseld en komt er meer dynamiek in het spel.

Dan slaat de wedstrijd in een paar minuten helemaal om. Uit een corner van ons krijgt Guido op eigen helft de bal die hij terugspeelt op Bas, hij krijgt de bal niet lekker weg en de bal wordt opgepikt door Nieuwland. Die zetten een aanval op, op links waarbij de achterlijn wordt gehaald en de bal voorgezet. Daar wint Guido het duel maar verschalkt daarmee zijn eigen doelman. 1-1. Niet veel later dringt Nieuwland met korte passes door tot in onze zestien waar de bal laag wordt voorgegeven en tot doelpunt wordt verwerkt. Hierna probeert Bart met een aantal wissels wat nieuw elan te brengen, maar Nieuwland blijft met veel energie spelen en is vanaf dat moment de bovenliggende partij. Een kwartier voor tijd moet Eemnes na een bal door het midden ook de 3-1 slikken en daarmee is de wedstrijd wel gespeeld. Eemnes blijft het wel proberen maar grote kansen komen er niet meer. Na 97 minuten fluit de scheidsrechter af en gaan de punten naar Nieuwland.

Geen resultaat deze week tegen een goede tegenstander die naar verwachting nog wel zal gaan stijgen op de ranglijst. Er waren echter aanknopingspunten genoeg. Volgende week begint de tweede seizoenshelft. Om 14.30 trappen we thuis af tegen DOSC.

Opstelling

Bas van Domselaar, Evan Schimmel (Guido van Wegen), Quinten Bustamente, Niels Wortel, Daniel Koenen, Tim Mol, Peter Schlötter (Daniel Kies), Laurent Rademaker (Lars de Jong), Stephan Bakker, Wouter van den Berg (Menno Bus), Rogier van Wegen (Ferhat Ozturk)

Doelpunt

0-1 Daniel Koenen