• Eemnes met goed gevoel de winterstop in

  11 dec 2023
 • Na de magere resultaten van de afgelopen weken (4 nederlagen in 5 wedstrijden) wordt de eerste seizoenshelft afgesloten met een thuiswedstrijd tegen KVVA. Een ploeg die goed kan voetballen, maar ook erg veel risico neemt in het spel. Mede vanwege het mindere spel van de laatste weken wordt erop gehamerd dat we vanaf het begin gas moeten geven en KVVA niet moeten laten voetballen en dat er bovenal echt gewonnen moet worden. Met Wouter weer terug als vervanger van Ferhat wordt er afgetrapt.

  Meteen blijkt dat de woorden van de technische staf hun uitwerking niet hebben gemist. Direct vanaf de aftrap krijgt KVVA een doeltrap waarbij we ze vastzetten en hoog op hun helft het duel aangaan en vaak winnen. KVVA probeert over de grond op te bouwen wat in het begin van de wedstrijd telkens balbezit voor Eemnes oplevert. Dit leidt al snel tot de terechte voorsprong. We veroveren de bal op hun helft waarna Laurent de bal meegeeft aan Peter. Hij krijgt alle tijd om aan te leggen en die ruimte moet je hem niet geven. Een goed schot in de rechterhoek is het gevolg. Gesteund door de voorsprong gaan we door met het strijdplan. Al na 7 zeven minuten verdubbelen we de voorsprong. De rechtsback van KVVA weet door het druk zetten niet wat hij met de bal moet en geeft hem weg aan Daniel. Hij kan opkomen en heeft een voorzet in huis op Rogier die hem vanaf rand 16 prachtig in de bovenhoek kopt. 2-0! Ook hierna blijft KVVA volharden in de risicovolle opbouw over de grond en dit geeft Eemnes mede door het energieke spel de gelegenheid om vaak gevaarlijk te worden. Ook de 3-0 ontstaat weer door balverovering op de helft van de tegenstander. Evan onderschept waarna Wouter de bal voor de voeten krijgt. De keeper staat niet goed opgesteld waardoor Wouter de vrije korte hoek kan zoeken en vinden. Hierna krijgt KVVA (ook omdat Eemnes iets gas terugneemt) meer de gelegenheid om aan voetbal toe te komen. Dit leidt in de hele eerste helft echter niet tot gevaar. Eemnes krijgt tot de rust nog behoorlijk wat mogelijkheden maar gaat hier door verkeerde keuzes of zwakke passing slordig mee om waardoor de 3-0 blijft staan tot de rust.

  Eemnes heeft aan het begin van de tweede helft moeite om het hoge niveau vast te houden. KVVA zet wat hoger druk en komt meer aan voetballen toe. Al snel moet Bas ingrijpen en doet dat goed. Eemnes blijft wel de ruimte krijgen om eruit te komen en bij zo’n omschakelmoment komen we op 4-0. Peter krijgt de bal van Rogier waarna Rogier doorloopt, de bal terugkrijgt en de keeper verschalkt in de korte hoek. Dan zijn de punten wel binnen. Toch geeft KVVA niet op en komt op het uur op 4-1. Na balverlies op eigen helft kan KVVA scoren na een slim steekballetje. Hierna zakt de wedstrijd wat in en wordt het veld van beide kanten veel te groot. Hierdoor krijgen beide ploegen veel ruimte in de omschakeling m, maar gaan beide er ook niet goed mee om. Alleen Rogier weet nog te scoren en daarmee zijn hattrick compleet te maken. Quinten steekt de bal links op Daniel die een harde lage voorzet op Rogier geeft die hem binnen kan lopen. 5-1 en dat is ook de eindstand.

  Een mooie overwinning waarin we vooral voor rust de drive terugzagen waarmee Eemnes in september en oktober zoveel punten pakte. De drive die ook na de winter nodig zal zijn om de huidige 5e plaats op de ranglijst vast te houden. Op 20 januari wordt de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen Olympia. We zien iedereen dan graag terug langs de lijn. Een sportieve groet, fijne feestdagen en tot dan!

  Opstelling
  Bas van Domselaar, Evan Schimmel (Sander Koenen), Guido van Wegen, Niels Wortel, Daniel Koenen, Quinten Bustamente, Peter Schlötter (Viggo Bustamente), Laurent Rademaker (Jorn Dunnink), Stephan Bakker (Menno Bus), Wouter van den Berg (Lars de Jong), Rogier van Wegen

  Doelpunten
  1-0 Peter Schlötter
  2-0 Rogier van Wegen
  3-0 Wouter van den Berg
  4-0 Rogier van Wegen
  5-1 Rogier van Wegen

  Gele kaart
  Quinten Bustamente
  Niels Wortel