• Eemnes komt met nipte zege nog goed weg tegen hekkensluiter

  14 apr 2024
 • Na de nederlaag vorige week tegen Jonathan wacht er vandaag een hele andere tegenstander: het geplaagde Amsvorde, de ploeg uit Amersfoort die de laatste tijd moeite heeft om een team samen te stellen en vorige week tegen TOV met 13-0 klop kreeg. Ook deze week moesten ze het deels hebben van een aantal jeugdspelers en spelers uit andere seniorenteams. Eemnes start op het natuurgras van Amsvorde met dezelfde namen als vorige week. Alleen Lars schuift twee linies naar voren en neemt plaats als linksbuiten.

  Al snel wordt duidelijk hoe het spelbeeld eruit zal zien. Eemnes heeft veel de bal en Amsvorde vindt dat wel prima. Amsvorde houdt de as zoveel mogelijk dicht en geeft pas ver op hun eigen helft druk op de bal. Ondanks dat er vaak veel ruimte ligt heeft Eemnes moeite om tempo in het spel te brengen. Eigenlijk de eerste keer dat het lukt en Lars de achterlijn haalt, levert dit na een klein kwartier spelen gelijk de voorsprong op. Lars geeft voor, Ferhat stapt over en een verdediger achter hem probeert de bal weg te werken maar speelt hem in de voeten bij Wouter die de bal controleert en vervolgens met rechts binnen kan werken. Altijd lekker om snel op voorsprong te komen tegen een verdedigend ingestelde tegenstander. Ook daarna houdt Eemnes veel de bal, maar speelt het in een te laag tempo en ook als er ruimte ligt in de as komt Eemnes maar moeizaam tot kansen. Ook wordt het veld door Eemnes te groot gehouden waardoor Amsvorde een aantal keren dreigend is voor rust. Vooral door lange rushes van twee technisch begaafde spelers van Amsvorde. Pas in de laatste tien minuten voor rust krijgt Eemnes nog twee mogelijkheden. Eerst wordt Ferhat diep gestuurd en kan hij vanaf links schieten maar schiet hij voorlangs en even later lobt hij over na een zwakke uittrap van de doelman van Amsvorde.

  Het blijft tot de rust echter bij 0-1.

  Na de rust blijft het spelbeeld hetzelfde. Eemnes zoekt wat sneller de zijkant en probeert met voorzetten gevaar te creëren. Dat leidt bijna tot de 0-2. Ferhat wordt vanuit een voorzet bereikt, controleert de bal en geeft hem mee aan Wouter die de bal met een stuit meekrijgt en de bal niet kan drukken en zo vanaf heel dichtbij toch nog over mikt. Ondertussen blijft Amsvorde hopen op een uitbraak en gaat het met wat meer durf spelen. Dit leidt rond de 65e minuut plots tot de toch wel onverwachte gelijkmaker. Amsvorde geeft hoog voor en Evan die voor zijn tegenstander komt wil de bal blokken, maar laat met dat blok onbedoeld zijn eigen doelman kansloos. 1-1, maar er is nog voldoende tijd. Eemnes blijft de zijkanten zoeken en dit leidt even later toch tot de 1-2. Lars haalt wederom de achterlijn, kapt terug voor zijn rechtervoet en geeft voor op Ferhat die zijn duel wint en via de grond binnenkopt. De doelman zit er nog aan, maar kan een treffer niet meer voorkomen. Dan is er nog een kwartier te spelen. Eemnes houdt veel balbezit en Amsvorde lijkt er wel doorheen te zitten. Toch blijven ze het proberen en Amsvorde krijgt in de 82 minuut nog een vrije trap aan de zijkant van het veld op de helft van Eemnes. Deze wordt knap binnengekopt, maar deze treffer vindt door buitenspel geen doorgang. Daar komt Eemnes goed weg. Eemnes blijft ondertussen proberen de wedstrijd in het slot te gooien, maar het blijft tot het einde spannend. Amsvorde gooit er nog een klein slotoffensief uit maar dit zorgt buiten een ongevaarlijke corner niet meer tot dreiging. Er is toch wel opluchting na het laatste fluitsignaal, want Eemnes blijkt door deze driepunter weer wat afstand te hebben genomen van de ploegen achter ons.

  Het was voor Eemnes een lastige wedstrijd waar het eigenlijk geen moment goed in de wedstrijd zat, maar toch had het efficiënter met de geboden kansen om moeten gaan om de spanning er al eerder uit te halen. Het positieve is dat Eemnes deze wedstrijd zonder kaarten en blessures kon uitspelen en toch gewoon drie punten pakte. Volgende week staat met Saestum een tegenstander op het programma die enerzijds koploper is in de 3e periode maar ook een ploeg die, net als Eemnes, nog punten moet pakken om zich rechtstreeks te handhaven op dit niveau. Voor beide ploegen dus een zeer belangrijke wedstrijd. We trappen dan om 14.30 af op sportpark Eemnes.

  Opstelling
  Bas van Domselaar, Evan Schimmel (Guido van Wegen), Daniel Kies, Niels Wortel, Daniel Koenen, Tim Mol, Quinten Bustamente, Wouter van den Berg, Ferhat Ozturk (Laurent Rademaker), Rogier van Wegen, Lars de Jong (Viggo Bustamente)

  Doelpunten
  0-1 Wouter van den Berg
  1-2 Ferhat Ozturk