• Eemnes knokt zich naar verdienstelijk punt bij Loosdrecht

  27 mrt 2024
 • Na de lekkere driepunter van vorige week staat nu de uitwedstrijd tegen nummer 4 Loosdrecht op het programma. In de heenwedstrijd ging het lang gelijk op, maar trokken we uiteindelijk toch aan het kortste eind. Loosdrecht wordt het liefst gevaarlijk uit de omschakeling en om niet gelijk in het mes te lopen, is het strijdplan om wat teruggetrokken te spelen om zelf vanuit de omschakeling gevaarlijk te worden. Niels Wortel keert terug van zijn schorsing en neemt centraal achterin de plek over van de geblesseerde Menno Bus en Rogier keert terug op rechtsbuiten ten faveure van Daniel Kies. Verder dezelfde namen als vorige week tegen VVZA.

  In de openingsfase tasten beide ploegen wat af. Na een minuut of vijf begint Loosdrecht wat druk te geven zonder meteen dreigend te worden. Na tien minuten toch ineens de voorsprong voor Loosdrecht. Eemnes krijgt een corner niet lekker weg en de bal wordt vanaf de zijkant opnieuw in gebracht. De bal blijft door de tegenwind wat hangen en hierdoor komt de inlopende middenvelder sneller bij de bal dan wij en verlengt hij de bal in het lege doel. Na een kwartier spelen komt Eemnes wat beter in de wedstrijd. Eerst wordt Stephan op links gevaarlijk, maar eindigt zijn inzet in het zijnet. Halverwege de eerste helft dan toch de op dat moment terechte gelijkmaker. Niels crosst de bal naar Daniel die meteen Wouter inspeelt, hij tikt gelijk door op Stephan die uit de rug van zijn tegenstander is weggelopen. Stephan behoudt vervolgens het overzicht en bedient Ferhat die op de 11-meter vrij staat en simpel doel treft. Een aanval uit het boekje, zou Bart later zeggen. Ook hierna blijft Eemnes dreigender. Eerst leidt Loosdrecht balverlies in de opbouw waarna Stephan Ferhat wegstuurt. Hij wil voor leggen op de vrijstaande Rogier, maar Stephan ziet Rogier over het hoofd en probeert het zelf, maar zijn inzet gaat helaas voorlangs. Later wordt Stephan op links nog eens diep gestuurd. Hij trekt voor op Rogier die voor zijn man is gekomen. Hij raakt de bal maar half waardoor de keeper van dichtbij nog redding kan brengen. Ondanks deze goede mogelijkheden gaan we met 1-1 de rust in.

  Na de rust komt Eemnes goed uit de kleedkamer. Al na een paar minuten krijgt Wouter op het middenveld de bal mee en verlegt het spel naar Stephan op links. Hij heeft de tijd om aan te nemen en heeft een goede steekbal in huis op Daniel, die eroverheen is gekomen. In plaats van zelf te schieten, trekt hij de bal voor op Ferhat die zijn tweede van de middag aantekent.

  Meteen daarna grijpt Loosdrecht in en brengt twee verse krachten. Loosdrecht gaat gelijk directer spelen en probeert de bal, gesteund door de wind, meerdere keren achter onze laatste linie te krijgen. Dit gaat een keer goed, maar bij de tweede keer valt die goed voor Loosdrecht en kunnen twee Loosdrechters op Bas af die dit goed uitspelen. 2-2. Een paar minuten later valt ook de 3-2. Loosdrecht zoekt de diepte op rechts waarna de rechtsbuiten de achterlijn haalt en voorgeeft. De voorzet wordt bij de eerste paal doeltreffend verlengd waarna Eemnes weer in de achtervolging moet. Ook de tien minuten daarna heeft Eemnes het moeilijk met het directe spel van Loosdrecht. Dit leidt nogmaals tot een hachelijke situatie. Een middenvelder van Loosdrecht breekt door waarna Bas uitkomt en de middenvelder neer gaat. De scheidsrechter beoordeelt dit toch enigszins verrassend als een schwalbe en toont de middenvelder de gele kaart. Daar mogen we niet over mopperen. Eemnes is ondertussen met wat minder ruimte in de rug gaan spelen en krijgt de controle weer wat terug. Bart heeft ondertussen gewisseld en voorin wat vers bloed gebracht. Hieronder Daniel Kies die, koud in het veld, diep wordt gestuurd en vanaf rechts met een prachtige stift doel treft. We hebben daarna nog een kwartier te spelen. Hierin blijft Eemnes behoudend spelen en koestert het, het punt.

  Loosdrecht drukt nog wel, maar zonder al teveel overtuiging. Zij krijgen nog één mogelijkheid uit een afgeslagen bal, maar vanaf rand 16 wordt deze over geschoten. Ook wij krijgen bij het ingaan van de blessuretijd nog een mogelijkheid. Wouter speelt de bal diep op Daniel Kies die net iets te laat ziet dat die vrij kan schieten waarna een verdediger er snel bij is om de bal weg te werken. Even later het eindsignaal waarna Eemnes in de 19e competitie wedstrijd voor het eerst de punten deelt. 

  Een wedstrijd waar Eemnes de eerste helft wat sterker was en Loosdrecht in de tweede dreigender. Toch kwam Eemnes knap terug na de 3-2 achterstand en werd de 3-3 knap over de streep getrokken. De volgende wedstrijd is over twee weken thuis tegen kampioenskandidaat Jonathan uit Zeist.

  We trappen dan af om 14.30. Tot dan!

  Opstelling
  Bas van Domselaar, Evan Schimmel, Niels Wortel, Guido van Wegen, Daniel Koenen, Tim Mol, Quinten Bustamente, Wouter van den Berg, Stephan Bakker (Daniel Kies), Ferhat Ozturk (Lars de Jong), Rogier van Wegen, (Daan Kleinhoven)

  Doelpunten
  1-1 Ferhat Ozturk
  1-2 Ferhat Ozturk
  3-3 Daniel Kies

  Gele kaart
  Daniel Kies