• Eemnes handhaaft zich na winst op KVVA

  14 mei 2024
 • Deze week staat de uitwedstrijd tegen KVVA op het programma. Een team met veel individuele kwaliteit, maar wel gecombineerd met wisselende resultaten. We weten van de vorige keer nog dat ze erg veel risico nemen in de opbouw waar we destijds maximaal van profiteerden. Daarom kwam vanuit de groep het initiatief dat we deze week meer druk willen geven dan de afgelopen periode.

  Bart moet noodgedwongen drie wijzigingen doorvoeren ten opzichte van vorige week. Evan en Tim zitten een wedstrijd schorsing uit door hun gele kaart van vorige week en Daniel moet toekijken met een enkelblessure. Guido is de vervanger van Evan waardoor Niels naar rechtsback verkast. Stephan keert terug op linksbuiten waardoor Lars de plek van Tim op het middenveld overneemt en Sander neemt de plek van zijn broer in op linksback.

  Vanaf de start wordt duidelijk dat KVVA meer in zijn mars heeft dan bij de thuiswedstrijd in december. Het speelt directer en zoekt veelvuldig de zijkant waar Niels en Sander hun handen vol hebben aan de passeerbewegingen van de snelle buitenspelers. Eemnes slaagt er niet in om het veld klein te houden waardoor het hoger druk zetten niet lukt. KVVA voetbalt er goed doorheen en komt regelmatig tot voorzetten die wel dreigend zijn maar niet meteen tot grote kansen leiden. Na een kwartier spelen komt KVVA wel op voorsprong. Vanaf rechts wordt de bal voorgegeven waarna deze voorzet slechts half wordt geraakt en op rand 16 wordt opgepikt door KVVA. Deze speler speelt de bal door op de spits die vanuit buitenspelpositie afrond, maar de scheidsrechter wuift het vlagsignaal van de assistent weg. 1-0. Dan Eemnes die probeert via Ferhat tot voetbal te komen maar het is vaak slordig in de eindfase. Halverwege de eerste helft dan toch ineens de fraaie gelijkmaker. Ferhat speelt op Wouter die de bal ineens diep speelt op Rogier die de tegenstander het nakijken geeft en vanaf de achterlijn voorgeeft op Stephan die binnenschiet. Vanaf dat moment gaat Eemnes wat meer teruggetrokken spelen om KVVA minder ruimte te geven om te voetballen. Dit zorgt ervoor dat Eemnes wat meer controle krijgt omdat we elkaar nu beter rugdekking kunnen geven. Tien minuten voor rust komt Eemnes dan ineens aan de leiding. De linksback van KVVA gaat aan de wandel en speelt de bal te ver voor zich uit. Dit zorgt ervoor dat Wouter Ferhat ineens op rechts kan lanceren. Ferhat neemt de bal een keer mee en streept de bal dan binnenkant paal in de verre kruising. 1-2. Kort voor rust ook de 2-2. KVVA krijgt halverwege onze helft een vrije trap die onverwacht achter onze verdediging wordt gelegd. De bal wordt vanaf daar voorgegeven en simpel binnen gewerkt. Met 2-2 gaan we rusten.

  Na de rust gaat Eemnes door waarmee het gebleven was. We houden het veld klein en het raffinement in de individuele acties bij KVVA wordt minder. Hierdoor blijven we achterin wat eenvoudiger op de been. Voorin ontstaat er in de omschakeling ook steeds meer ruimte voor Eemnes. Dit leidt tien minuten na rust tot 2-3. De bal wordt vanaf rechts voorgegeven en omhoog gewerkt. Ferhat wint vervolgens het kopduel en kopt de bal half over de keeper heen in de verre hoek. Ook daarna hetzelfde spelbeeld. KVVA blijft het wel proberen l, maar komt nog maar zelden tot grote kansen. Eemnes heeft ook in de tweede helft minder balbezit maar de mogelijkheden die we krijgen zijn veel groter. Eerst kan Ferhat vrij schieten vanaf de penaltystip, maar mikt net naast. Dan komt Rogier vanuit een dieptebal niet tot een lekker schot en even later mag Rogier vrij op de doelman van KVVA af, maar raakt hij slechts de benen van de doelman. Richting het einde van de wedstrijd brengt KVVA extra lengte in de ploeg en probeert het met lange ballen gevaarlijk te worden. Dit leidt nog tot een hachelijke situatie, maar de bal valt niet meer goed voor KVVA. Na het laatste fluitsignaal mogen de armen in de lucht want door deze 3-2 zege is Eemnes verzekerd van minimaal nog een jaar in de derde klasse.

  Volgende week de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen ASC Nieuwland. We trappen dan af om 14.30.

  Opstelling
  Bas van Domselaar, Niels Wortel, Daniel Kies (Viggo Bustamente), Guido van Wegen, Sander Koenen, Lars de Jong (Laurent Rademaker), Quinten Bustamente, Wouter van den Berg, Rogier van Wegen, Ferhat Ozturk (Quinten Sluijs), Stephan Bakker (Jorn Dunnink)

  Doelpunten
  1-1 Stephan Bakker
  1-2 Ferhat Ozturk
  2-3 Ferhat Ozturk

  Gele kaart
  Quinten Bustamente