• Eemnes eindigt seizoen als 7e na nederlaag bij Olympia

  26 mei 2024
 • Deze week staat voor Eemnes de laatste competitiewedstrijd uit tegen Olympia op het programma. Voor Eemnes is het zaak om punten te pakken om de 6e plek veilig te stellen. Olympia kan bij winst nog een periode pakken, maar is dan wel afhankelijk van het resultaat op andere velden. Bij Eemnes keert Daniel Koenen terug als linksback. Daarom verhuist Niels naar de rechterkant. Ook Ferhat keert terug in de basis ten faveure van Stephan. Verder dezelfde namen als vorige week tegen Nieuwland.

  Vanaf de aftrap pakt Olympia het initiatief en weet het met een hoog tempo veelvuldig onze laatste linie te bereiken. Vooral de vele positiewisselingen op het middenveld bij Olympia zorgt voor veel dreiging. Al in de zevende minuut komt Eemnes op achterstand. Na een snelle kantwissel wordt de rechtsvoor van Olympia bereikt. Hij draait de bal met links snel in waarna de spits de bal simpel binnen kan koppen. Ook daarna blijft Olympia sterker. Eemnes probeert wel te voetballen maar komt moeilijk tot echte mogelijkheden. Het komt een aantal keren door op het links, maar dan schort het vaak aan de eindpass of aan de bezetting voor de goal. Olympia combineert ondertussen vrolijk verder en komt veel vaker tot gevaarlijke situaties. Dit leidt halverwege de eerste helft ook tot de 2-0. Op links haalt de rappe linksback de achterlijn waarna hij het overzicht bewaart en de spits zijn tweede treffer gunt. Hierna krijgt Eemnes wel iets meer controle, maar meer dan dat ook niet. Met deze 2-0 gaan we rusten.

  Na de rust komt Eemnes behoorlijk uit de kleedkamer. Stephan kan al snel opstomen richting de keeper die de bal van zijn schoen glipt. Ook hierna zijn er mogelijkheden voor Wouter, komt Rogier een haar te kort om een voorzet van Lars binnen te koppen en schiet Ferhat vanaf rand 16 over. Het toont de meer aanvallende intenties van Eemnes na de rust. We hadden er in deze fase echt weer een wedstrijd van kunnen maken maar het mocht niet zo zijn. Nadat dit Eemnesser storm(pje) weer is gaan liggen, pakt Olympia de draad weer op en gaat het op zoek naar meer doelpunten. Er vallen er uiteindelijk nog 3 aan de kant van de Hilversummers. Eerst zoekt de spits de een-twee waarna hij vanaf de zijkant met veel gevoel de verre hoek vindt. Even later is hij het eindstation van een vlot lopende combinatie door het centrum van Eemnes. Kort voor tijd valt bij een corner vanuit de kluts ook nog de 5-0.

  Voor Eemnes is het een teleurstellende seizoensafsluiter geworden, maar achteraf overheerst de tevredenheid. Eemnes haalde dit seizoen 39 punten uit 26 wedstrijden. Het scoorde 62 doelpunten en incasseerde er 59. Het resulteert in de 7e plek op de eindklassering. Eemnes oefent volgende week nog thuis tegen de kersverse kampioen SV Zeist waarna in augustus de draad weer wordt opgepakt richting volgend seizoen. Voor nu wens ik iedereen een goede zomer en tot volgend seizoen!


  Opstelling
  Bas van Domselaar, Niels Wortel, Daniel Kies (Viggo Bustamente), Guido van Wegen, Daniel Koenen (Evan Schimmel), Lars de Jong, Tim Mol (Sander Koenen), Laurent Rademaker (Stephan Bakker), Rogier van Wegen, Ferhat Ozturk, Wouter van den Berg