• Eemnes aan de goede kant van de score na knotsgekke wedstrijd tegen VVZA

  19 mrt 2024
 • Na het teleurstellende optreden van vorige week in Laren staat nu de thuiswedstrijd tegen VVZA op het programma. Eerder dit seizoen leverde een goede start de drie punten op in Amersfoort, maar waren zij in grote delen van de wedstrijd de bovenliggende partij met goed voetbal. We zijn dus gewaarschuwd.

  Daniel Koenen keert terug op linksback na een schorsing en Guido neemt de plek centraal achterin over van Niels die vorige week tegen een schorsing aanliep. Verder start Daniel Kies als linksbuiten en neemt Wouter de plek van Lars over op het middenveld.

  In de openingsfase heeft Eemnes het moeilijk. VVZA speelt met veel vertrouwen en positiewisselingen en vind vaak de vrije man op het middenveld. Dit zorgt al snel voor de 0-1. Een lange bal van achteruit waar de snelle en fysiek sterke spits van VVZA het duel wint van Guido en Menno en vervolgens Bas in de korte hoek passeert. Ook hierna blijft VVZA gevaarlijker. Het wacht Eemnes op en is in de omschakeling vaak dreigend. Dit levert binnen 10 minuten ook al bijna 0-2 op. De spits van VVZA wordt net buiten de 16 vrijgespeeld en zoekt de verre bovenhoek. Deze bal kan nog net door Bas op de lat worden getikt waarna het een corner wordt. Daar komen we goed weg.

  Hierna een fase waarin Eemnes wat meer aan voetballen toe komt. Eerst legt Ferhat de bal in de 16 op Wouter die niet lekker uit zijn passen komt waarna de bal in tweede instantie geblokt wordt. Vervolgens stuurt Wouter Stephan diep die vervolgens wel de keeper passeert maar ook het doel. Daarna dan toch de gelijkmaker. Het is wederom Ferhat die de bal teruglegt op Wouter, zijn schot wordt half gekraakt maar hij valt toch in de hoek. Kort daarna ook de voorsprong voor Eemnes. Uit de omschakeling krijgt Ferhat de bal die hem hoog achter de verdediging van VVZA legt. Stephan snelt er achteraan en heeft een sublieme aanname in huis waarna hij de keeper passeert en de bal in het lege doel kan schuiven.

  VVZA laat zich niet gek maken en blijft voetballend de oplossing zoeken, en creëert zo veel ruimte om te voetballen. Het krijgt de 2-2 echter zomaar in de schoot geworpen. Een ingooi van VVZA valt over de spits heen waarna de bal tussen Bas en Menno terechtkomt. Bas wil de bal over de achterlijn laten gaan maar toch komt er nog een speler van VVZA tussen die de bal voorgeeft waarna deze simpel binnen getikt kan worden. Even later ook maar gelijk de 2-3 erachteraan. Weer staat Eemnes niet goed en vind VVZA net buiten de 16 de vrije man die een handig balletje op de spits in huis heeft. De spits passeert Bas wederom in de korte hoek. Arwin heeft ondertussen gevlagd voor buitenspel maar ook deze scheidsrechter laat hem staan. Iets wat ook vorige week in Laren gebeurde. Al 5 goals en we zijn dan net 26 minuten bezig. Dat belooft nog wat. In de laatste 20 minuten voor rust blijft Eemnes moeite houden met het spel van VVZA. Eemnes haalt voetballend een behoorlijk niveau maar krijgt maar mondjesmaat grip op het frivole spel van VVZA. Het levert hen in het restant voor rust voornamelijk nog wat corners op die schadevrij worden doorstaan. Zodoende gaan we met 2-3 rusten. In de rust is het idee om de druk wat te verhogen en de ruimtes kleiner te maken.

  Al snel na rust wordt de wedstrijd compleet op zijn kop gezet. Quinten zet druk en verovert de bal op de helft van VVZA. Hij wordt vervolgens gehaakt waarna Stephan de bal krijgt en door kan richting de goal. De scheidsrechter heeft echter al gefloten en toont de dader van VVZA de rode kaart. Een beslissing die achteraf in het voordeel van Eemnes zou uitpakken, want de scheidsrechter had ook balvoordeel kunnen geven. Hoe dan ook, de rode kaart staat en Eemnes kan verder tegen 10 man.

  Bart grijpt gelijk in en brengt Rogier voor Daniel en Lars voor Menno. Zodoende gaat Quinten achterin voetballen en gaat Lars op het middenveld spelen om voor meer voetbal te zorgen. Vanaf dat moment is Eemnes al snel de bovenliggende partij en is het wachten op de gelijkmaker. Die valt gelukkig snel. Ferhat is in de spits aanspeelbaar en geeft de bal mee op Daniel die de achterlijn haalt. Die trekt de bal terug tot de 11 meter waar Wouter de bal ineens in de verre hoek schiet. Eemnes blijft dominant en komt kort daarna op voorsprong. Lars heeft ruimte om in te schuiven en vindt Wouter die tussen de linies is gekropen. Hij tikt de bal gelijk door naar Stephan die Eemnes op 4-3 brengt. Al snel daarna valt de beslissing. Ferhat komt in de 16 aan de bal, zoekt de vrije man en vindt Wouter die op de 11 meter de bal ontvangt en vanaf daar de 5-3 aantekent. Ook de 6-3 laat niet lang op zich wachten. Lars ontvangt de bal op rand 16 en heeft een voorzet in huis die Evan inkopt.

  Hierna scoort Ferhat nog m, maar die goal vindt door buitenspel van Daniel geen doorgang. Kort voor het einde van de wedstrijd scoort VVZA nog eenmaal uit de omschakeling en eindigt de wedstrijd in 6-4.

  Een wedstrijd waar het voetbal meestal goed was, maar waar er vaak wel te veel ruimte werd weggegeven. De rode kaart zorgde er echter voor dat Eemnes deze wedstrijd na rust vrij eenvoudig kon beslissen. Volgende week de lastige uitwedstrijd tegen Loosdrecht.

  We trappen dan af om 14.30. Tot dan!

  Opstelling

  Bas van Domselaar, Evan Schimmel, Menno Bus (Lars de Jong), Guido van Wegen, Daniel Koenen, Tim Mol, Quinten Bustamente (Sander Koenen), Wouter van den Berg (Jorn Dunnink), Stephan Bakker, Ferhat Ozturk, Daniel Kies (Rogier van Wegen)

  Doelpunten

  1-1 Wouter van den Berg
  2-1 Stephan Bakker
  3-3 Wouter van den Berg
  4-3 Stephan Bakker
  5-3 Wouter van den Berg
  6-3 Evan Schimmel