• Doelpuntloos gelijkspel Eemnes tegen Saestum

  21 apr 2024
 • Na de nipte overwinning van vorige week staat nu de belangrijke thuiswedstrijd tegen Saestum op het programma. Saestum staat vijf punten achter op Eemnes en heeft de punten ook nog hard nodig om zich rechtstreeks veilig te spelen. In de uitwedstrijd werd Eemnes meermaals verrast in de omschakeling waardoor we daar tegen een dikke 6-0 nederlaag aanliepen. Met die wetenschap spelen we iets behoudend om Saestum zo weinig mogelijk kans te geven om in de omschakeling gevaarlijk te worden. Bart laat zijn basis ongewijzigd ten opzichte van vorige week.

  In het begin van de wedstrijd is het wat aftasten. Saestum heeft wat vaker de bal, Eemnes zakt in tot iets voorbij de middellijn en pakt daar de tegenstander op. Saestum probeert ruimte te creëren met veel beweging op het middenveld, maar in het eerste deel van de wedstrijd worden aan beide kanten nog geen kansen gecreëerd. Na ruim een kwartier ontstaat de eerste goede mogelijkheid voor Eemnes. Een corner wordt door Lars kort genomen op Daniel waarna Lars de bal weer meekrijgt. Vanaf de zijkant draait hij de bal gevaarlijk in tot bij de vrijstaande Quinten die helaas over kopt. Saestum moet het tot dat moment vooral van een aantal afstandsschoten en corners hebben. Daaruit wordt Saestum wel een keer gevaarlijk. Ook zij nemen een korte corner waarna er geen druk is op de bal en de bal voor wordt gegeven. Daar kan een speler van Saestum vrij koppen, maar hij kopt via de grond over. Richting het halfuur wordt Eemnes langzaamaan wat dreigender. Eerst wordt Wouter diep gestuurd waarna hij de bal goed meekrijgt maar vanaf links gehaast over schiet waar achteraf een breedtebal op Ferhat waarschijnlijk een betere optie was geweest. Kort voor rust nog een goede aanval van Eemnes waar Rogier Wouter in de as aanspeelt. Hij speelt gelijk door op Evan die de diepte zocht en direct een strakke voorzet in huis heeft die helaas net achter Ferhat terechtkomt waardoor hij geen richting aan de bal mee kan geven.

  In de rust wordt aangegeven dat we geduldig moeten blijven en dat vandaag bovenal de nul heilig is om Saestum in ieder geval op vijf punten te houden.

  Het eerste kwartier na rust is Saestum de wat bovenliggende partij. Ze houden meer balbezit en Eemnes komt niet lekker aan voetballen toe. Dit overigens zonder dat er grote kansen worden gecreëerd. Na een uur spelen moet Saestum ineens met tien man verder. Op de middellijn komt een speler van Saestum stevig in op Rogier waarna de scheidsrechter van dichtbij snel oordeelt dat dit een rode kaart is. Na een korte behandeling kan Rogier de wedstrijd vervolgen. Vanwege gunstige tussenstanden op de andere velden wordt ervoor gekozen om eerst af te wachten hoe Saestum gaat reageren en daarna waar mogelijk de druk op te voeren en aanvallender te gaan spelen. Eemnes heeft vanaf dat moment meer de bal, maar komt toch maar moeilijk tot goede kansen ondanks dat er wel ruimte ontstaat op het middenveld. Het duurt tot de laatste tien minuten totdat Eemnes wat meer gaat drukken. Er komen wel wat schietkansen, maar telkens komen we niet lekker uit onze passen of zijn we te slordig in de eindfase om de keeper van Saestum echt te testen. Uiteindelijk scoort Daniel Koenen in de blessuretijd nog, maar deze goal wordt door buitenspel afgekeurd. De wedstrijd eindigt met 0-0, een eindstand waar beide teams, mede door de gunstige uitslagen op de andere velden, wel mee kunnen leven

  Volgende week vieren we Koningsdag waarna we op 4 mei de competitie hervatten met een uitwedstrijd bij TOV in Baarn. Met een overwinning kunnen we ons daar definitief veilig spelen.

  Opstelling
  Bas van Domselaar, Evan Schimmel, Daniel Kies (Guido van Wegen), Niels Wortel (Menno Bus) (Quinten Sluijs), Daniel Koenen, Tim Mol, Quinten Bustamente, Wouter van den Berg (Laurent Rademaker (Viggo Bustamente), Ferhat Ozturk, Rogier van Wegen, Lars de Jong

  Gele kaart
  Evan Schimmel