• Degelijke overwinning Eemnes tegen DOSC

  7 feb 2024
 • Eemnes start vandaag de tweede seizoenshelft als 6e genoteerd op de ranglijst tegen DOSC, een ploeg die in de hoek zit waar de klappen vallen. Op voorhand een minder sterke tegenstander dan de twee voorgaande (Olympia en ASC Nieuwland), maar ook een ploeg die eerder dit seizoen in staat was om topploegen uit onze afdeling punten af te snoepen. Eemnes is dus gewaarschuwd. Bart moet twee wijzigingen doorvoeren ten opzichte van vorige week. Wouter is afwezig met een blessure en Evan met een schorsing. Dit betekent dat Ferhat en Guido weer terugkeren in de basis. Verder geen wijzigingen ten opzichte van vorige week.

  De start van de wedstrijd is alvast veelbelovend. Eemnes heeft al snel een veldoverwicht te pakken tegen het inzakkende DOSC en kan een aantal keren dreigen. Dit leidt al binnen 10 minuten tot de gewenste 1-0 van Stephan. Uit de omschakeling heeft Niels vanaf de rechterkant een pass in huis die Stephan op de middellijn oppikt en zichzelf vanuit de aanname gelijk lanceert. Hij laat de verdedigers zijn hielen zien en prikt de bal met links in de verre hoek. Een vroege voorsprong, precies wat Eemnes nodig heeft. Eemnes blijft daarna zonder groots te spelen de betere ploeg. DOSC komt af en toe wel van de eigen helft maar ontbeert in de laatste fase de kwaliteit om tot echte kansen te komen. Vanaf het halfuur gaat Eemnes wat meer drukken waarbij DOSC meer moeite krijgt om de gaten dicht te lopen. Dit leidt eerst tot een mogelijkheid voor Laurent die in een poging de keeper te passeren ten val komt waarmee die kans verloren gaat. Even later is hij wel trefzeker. Guido mag ongehinderd ver inschuiven waarna hij Laurent met een strakke pass voor de keeper zet. Zijn lage schuiver is de keeper te machtig waarna Eemnes kort voor de rust met 2-0 op rozen zit. Met die stand gaan we rusten. Geconcentreerd blijven spelen en de score uitbouwen is het bericht wat Eemnes in de rust mee krijgt.

  Na de rust eenzelfde spelbeeld. DOSC heeft steeds meer moeite met het tempo van Eemnes en komt maar zelden tot aanvallen en beperkt zich tot lange ballen. Al snel krijgt Daniel een kopkans vanuit een strakke voorzet van Peter. Deze gaat helaas over. Eemnes blijft sterker maar komt wat later in de tweede helft pas weer tot meer kansen. Eerst krijgt Rogier een behoorlijke mogelijkheid waarbij hij de voorzet wil geven, wat de keeper doorzag. Even later raakt Stephan met het hoofd de paal en zo blijft de definitieve beslissing uit. Die lijkt even later wel te komen. Een lange bal van achteruit wordt verlengd door Ferhat die daarmee Stephan bediend. Hij komt in twee instanties tot scoren. Een doelpunt dat de scheidsrechter eerst goedkeurt, maar later op aanraden van de assistent-scheidsrechter deze goal toch nog afkeurt. Vijf minuten voor tijd komt de 3-0 dan toch op het bord. Daniel is overgestoken naar de rechterkant en kiest niet voor de hoge voorzet maar voor de korte pass op Menno. Hij geeft strak en laag voor op Ferhat die de bal van dichtbij binnen werkt. Daarmee is de wedstrijd wel gespeeld.

  3 punten die op dit moment erg lekker uitkomen. Er komen twee inhaalweekenden aan waarin Eemnes vrij is. Op 24 februari de altijd beladen derby in Hilversum tegen Wasmeer. Altijd leuke potjes tussen twee ploegen die aan elkaar gewaagd zijn. Tot dan!

  Opstelling
  Bas van Domselaar, Niels Wortel, Guido van Wegen, Quinten Bustamente, Daniel Koenen, Tim Mol, Peter Schlötter, Laurent Rademaker (Daniel Kies), Stephan Bakker (Menno Bus), Ferhat Ozturk, Rogier van Wegen (Lars de Jong)

  Doelpunten
  1-0 Stephan Bakker
  2-0 Laurent Rademaker
  3-0 Ferhat Ozturk

  Gele kaarten
  Quinten Bustamente
  Laurent Rademaker