• Corona-update: Trainingen weer (bijna) naar ‘normaal’

28 mrt 2021
  • We zijn de tel kwijt, maar het is weer tijd voor een Corona-update.

Met een uurtje extra terug naar normale trainingstijden.
    Vanaf komende woensdag 31 maart wordt de start van de avondklok ‘verlaat’ naar 22:00 uur. Dat ene uurtje extra geeft ons de ruimte het aangepaste trainingsschema te laten vervallen. Vanaf woensdag 31 maart geldt dan ook weer het oorspronkelijke trainingsschema.

Alternatief trainen
    Wat blijft is de beperkte trainingsmogelijkheid voor 27+ ‘ ers. Voor hen geldt nog steeds de regel van maximale groepsgrootte 4 personen op 1,5 meter. Ondanks deze beperking lijkt deze groep van senioren en veteranen prima manieren te hebben gevonden om binnen de maatregelen toch lekker actief te zijn op het veld.
    Mocht je de site nog niet kennen: de website https://rinus.knvb.nl/informatie/coronavirus/senioren-vanaf-27-jaar biedt allerlei suggesties voor trainingsvormen met 4 personen. Deze website is ook een prima inspiratiebron voor allerlei andere (thuis)trainingsvormen.

Zaterdag voetballen: reserveren!
    De mogelijkheid om op zaterdag een onderlinge wedstrijd te spelen of te trainen staat nog steeds open. Hiervoor kun je contact opnemen met het wedstrijdsecretariaat via wedstrijd@sveemnes.nl om de mogelijkheden af te stemmen en te reserveren.

Competities niet meer opgestart
    De KNVB heeft inmiddels moeten concluderen dat ook het hervatten van de jeugdcompetities niet meer mogelijk is. De KNVB koerst nu op een Regiocup voor alle teams, te starten begin mei tot en met eind juni.
    Of dit ook echt mogelijk wordt, hangt uiteraard af van de noodzakelijke verruiming van de corona-maatregelen om ook weer wedstrijden buiten de eigen vereniging te mogen spelen.
    Als hierin concrete ontwikkelingen zijn, lees je het op de website of hoor je dit via de trainer.

Voor nu blijft het motto: blijf gezond, geniet van het ballen en zorg goed voor jezelf en elkaar!