• Corona-update: Nieuwe maatregelen en aangepaste trainingstijden

26 feb 2021
  • Gelukkig weer eens een positieve update!

Verruiming leeftijdsgrens
    Vanaf 3 maart wordt de leeftijdsgrens voor groepstrainingen verruimd naar ‘tot en met 26 jaar’. Goed nieuws voor onze O19- en seniorenteams. Zij mogen (alleen met de spelers jonger dan 27 jaar) weer zonder beperkingen trainen en onderling wedstrijden spelen.

Voor senioren vanaf 27 jaar blijft de maatregel van kracht dat ze met maximaal 2 personen op 1,5 meter mogen sporten. Door deze regel zullen een aantal spelers helaas (nog) niet met het team mee mogen trainen. Wij doen hierbij een beroep op de eigen verantwoordelijkheid van trainers, leiders en spelers om hier op een goede manier mee om te gaan. Deze maatregelen zijn van kracht tot en met 15 maart.

Aangepaste trainingstijden
    Deze verruiming leverde wel een puzzel op. We hebben tenslotte ook nog te maken met de avondklok. Hoe zorg je dan dat alle teams kunnen trainen, maar ook op tijd weer binnen kunnen zijn? Wim van der Craats is aan de slag gegaan en heeft de ‘code gekraakt’. Met dank aan de flexibiliteit van alle trainers en hun teams, lukt het om iedereen weer lekker te laten ballen. Voor de komende twee weken geldt op de dinsdag en donderdag onderstaand trainingsschema. Ook op zaterdag is er ruimte om te trainen of een onderlinge wedstrijd. Afhankelijk van de nieuwe maatregelen na 15 maart, bepalen we of deze indeling kan worden voortgezet of dat een nieuw plan moet worden gemaakt.

Donderdagen 4 en 11 maart en dinsdag 9 maart

Marnix de Wit

021 (TC2)

Wim van der Craats

Een vereniging zijn we samen
    De manier waarop gezocht is naar een oplossing, de snelheid waarmee dit is geregeld en de flexibele opstelling van alle betrokkenen hierin, laat weer zien waar we als vereniging goed in zijn. Maar laat ook zien dat we een vereniging zijn. Een vereniging ben je tenslotte samen, jong en oud!

Zo werd ook heel snel het trainershiaat voor de Jo13-2 opgelost, nu Peter weer de training met de damesselectie kan oppakken. Vanuit de herenselectie zijn in no-time duo’s gevormd die de komende weken de trainingen van dit team voor hun rekening nemen.

Mooie ontwikkelingen die weer energie en positiviteit geven in deze bijzondere tijden. Er wordt aan nog meer zaken gewerkt binnen de vereniging, binnenkort meer informatie daarover.

Actuele informatie via de KNVB
    Op de website van de KNVB staan Veelgestelde vragen over het coronavirus en voetbal | KNVB). Daar vind je alle actuele geldende maatregelen op een rij, inclusief een toelichting.

Afgelopen week is ook helder geworden dat de competitie voor Heren 1 niet meer gestart zal worden. De andere teams mogen nog een klein beetje hoop hebben, als daarover meer duidelijkheid is, laten we het uiteraard weten.

Voor nu: blijf gezond, houd afstand, geniet weer van het ballen en zorg goed voor jezelf en elkaar.