• Bliksemstart levert Eemnes de zege op

  30 okt 2023
 • Na de teleurstellende en misschien ook wel onverwachte nederlaag tegen Laren van twee weken geleden trekt Eemnes nu naar Amersfoort voor de uitwedstrijd tegen VVZA. Ondanks de flinke regenval van deze week treden we aan op natuurgras. Guido is voorlopig afwezig met een blessure. Daardoor neemt Quinten de plek over van Guido in het centrum, Laurent neemt de plek over van Wouter op 10 en Wouter schuift naar de rechtsbuiten positie. Verder dezelfde namen als de laatste weken.

  Na een minuut stilte vanwege sterfgevallen aan beide zijden mag Eemnes aftrappen. Dit levert gelijk een ingooi op op de helft van de tegenstander. Die ingooi wordt doorgekopt tot bij Laurent die hem bij Stephan brengt. Hij raakt nog de paal, maar Ferhat is er vervolgens als de kippen bij om de 1-0 aan te tekenen. Dat is een lekker begin! Niet veel later een bal die achter de verdediging van VVZA valt waarbij Laurent het duel wint en vrij op de keeper af kan. Hij behoudt het overzicht en bedient Stephan die goed was meegelopen en gemakkelijk de 0-2 binnen kan glijden. Op dat moment zijn we net vier minuten bezig.

  VVZA laat zich niet gek maken en gaat verder met de wedstrijd alsof het nog 0-0 is. Het probeert over de grond veelal de balvaste spits te bereiken en van daaruit door te voetballen. Dat lukt bij vlagen aardig, maar het verdedigende blok van Eemnes staat goed waardoor het gevaar beperkt blijft tot ballen die vanaf de achterlijn voor de goal worden gebracht. Dit levert voor rust echter weinig grote kansen op. Ondertussen blijft VVZA in ieder geval voor rust veel ruimte weggeven op eigen helft. Dit leidt in de achttiende minuut al tot de 0-3. Stephan wordt diep gestuurd en vanaf punt 16 schiet hij de bal simpel langs de uitkomende keeper.

  Na die 0-3 zijn er voor Eemnes nog wel momenten waar het gevaarlijk kan worden, maar te vaak wordt er op het beslissende moment de verkeerde keuze gemaakt en lukt het nog maar nauwelijks om echte kansen te creëren. VVZA gaat ondertussen wat beter spelen, maar zoals gezegd worden ze tot de rust niet echt gevaarlijk.

  Na de rust een spelbeeld waarbij VVZA het eigen spel blijft spelen en Eemnes misschien wel iets teveel voetbalt met de gedachte “we staan toch 3-0 voor, wat kan ons het schelen”. Dit zorgt ervoor dat VVZA na rust beter begint dan Eemnes en al snel een enorme kans krijgt via de fysiek sterke spits die van dichtbij uit de draai naast schiet. Kort daarna toch ineens weer Eemnes waarbij Ferhat vrij voor de keeper wordt gezet door Stephan, ook hij mikt naast. Daarna blijft het initiatief bij VVZA. Vanuit een corner weet VVZA 10 minuten na rust dan ook de aansluitingstreffer aan te tekenen. Daarna een fase van ongeveer een kwartier waarbij Eemnes bijna niet aan voetballen toekomt en VVZA enkele mogelijkheden creëert.
  Eemnes komt deze fase toch schadevrij door, mede omdat ook VVZA op de beslissende momenten niet doortastend genoeg is om tot echt grote kansen te komen. Het blijft echter wel dreigend. Net als Eemnes vanaf de 70e minuut de controle weer wat terugkrijgt en weer enigszins aan voetballen toekomt krijgt VVZA in de 78e minuut een penalty. Quinten probeert al glijdend een voorzet eruit te halen waarbij de bal ongelukkig tegen zijn arm wordt geschoten. De scheidsrechter kan niets anders doen dan de bal op de stip te leggen. Bas kiest nog wel de goede hoek, maar kan de penalty niet keren. Hiermee brengt VVZA de stand terug op 2-3. Dan is er inclusief blessuretijd nog bijna een kwartier te spelen. VVZA blijft drukken, maar verder dan ballen die vanaf de achterlijn worden voorgegeven en corners komen ze eigenlijk niet meer.
  Na 94 minuten maakt de scheidsrechter een einde aan het billenknijpen en daarmee is de vierde overwinning van Eemnes een feit. Een wedstrijd die lang niet altijd goed was maar die door een hoog rendement in de eerste 20 minuten toch is gewonnen. Volgende week komt het nog ongeslagen Loosdrecht op bezoek. Om 14.30 trappen we af op Sportpark Eemnes.

  Opstelling:
  Bas van Domselaar, Evan Schimmel, Quinten Bustamente, Niels Wortel, Daniel Koenen, Tim Mol, Peter Schlötter (Rogier van Wegen), Laurent Rademaker, Stephan Bakker (Steijn Rebel), Ferhat Ozturk (Lars de Jong), Wouter van den Berg (Daniel Kies)

  Doelpunten:
  0-1 Ferhat Ozturk
  0-2 Stephan Bakker
  0-3 Stephan Bakker

  Gele kaart:
  Bas van Domselaar